Waarmee kunnen we u helpen?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering


Zelfs als ervaren professional kunt u aansprakelijk worden gesteld door een opdrachtgever. Dat voelt uiteraard oneerlijk, want u levert goed werk af. En wat, als u de financiële gevolgen van de claim niet zelf kunt dragen? Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u daarvoor verzekerd. Zo kunt u zich met een gerust hart concentreren op wat u het liefst doet: ondernemen.

 • Uitgebreide dekking afgestemd op uw beroepsgroep
 • Snelle schadeafhandeling
 • Dagelijks opzegbaar
 • Keuze voor € 0 eigen risico
 • Direct online verzekerd

 

Bereken uw premie Vind een tussenpersoon

workspace
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?


Financiële risico’s

U werkt hard om uw opdrachtgevers blij te maken. Maar ondanks uw onvermoeibare inzet kan een klant tóch kritiek hebben op uw werk. Bijvoorbeeld als gevolg van een misverstand. Of omdat de opdrachtgever u verantwoordelijk houdt voor het werk van anderen. Maar als diezelfde opdrachtgever u alsnog aansprakelijk stelt, moet u mogelijk een schadeclaim betalen. En die kan in sommige gevallen véél hoger zijn dan u financieel aankunt. Ten slotte staat in sommige gevallen ook uw reputatie op het spel.

Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering vangt u deze klappen op. Want als u in zo’n situatie terechtkomt, staan wij voor u klaar met een specialistisch advies, een passende vergoeding of een luisterend oor.

Verplicht of niet?

Advocaten, architecten: in sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Ook kan het zijn dat uw brancheorganisatie of opdrachtgever van u eist dat u 'm afsluit. Vooral in interim-posities is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering een voorwaarde. Anders gezegd: zonder die verzekering krijgt u dan geen opdracht. En is dit eens niet het geval? Dan is het nog steeds slim om deze verzekering te kiezen. Want met een particuliere verzekering bent u niet gedekt voor aansprakelijkheidsstelling op zakelijk gebied. Bovendien onderstreept de verzekering uw professionaliteit - het toont dat u uw zaken goed hebt geregeld. Daardoor hebt u misschien een streepje voor bij het binnenslepen van een volgende opdracht.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afgestemd op uw beroep


Elk beroep is anders. De risico’s die erbij horen, ook. Hoe vindt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die precies past bij úw bedrijf? Wij verzekeren die op maat. Zodat u er niet langer alleen voorstaat als u een claim krijgt.

Hiscox Video shape

Een praktijkvoorbeeld

Wat als uw klant omzet misloopt en daar uw onderneming voor aansprakelijk stelt? Dit overkwam Joris toen zijn software-update voor een meubelwebshop mislukte. Het gevolg: een flinke schadeclaim. Gelukkig had hij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In de video ziet u hoe het afliep.

Bereken uw premie

Wat verzekert een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?


Dekking beroepsaansprakelijkheid

Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk? Voor deze risico’s bent u met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering gewoon goed gedekt.

Standaard verzekerd:

 • Contractbreuk
 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het verkeerd interpreteren van een briefing
 • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
 • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een merkenrecht of auteursrecht
 • Inbreuk op licentierechten
 • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat
 • Claims tegen kopers of gebruikers van gecreëerde content
 • Dekking voor activiteiten onderaannemers en zzp’ers
 • Vergoeding van eigen honorarium
 • Pre-aanspraak assistentie (alleen bij ICT)
 • Juridische bijstand, verdedigings- en andere proceskosten
 • Mediation
Extra dekkingsopties

U kunt kiezen voor een groot aantal extra dekkingen. Daarmee stemt u uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering exact af op uw situatie. Want onder de streep wilt u immers graag zelf bepalen wat u wel en niet verzekert.

Optioneel verzekerd:

 • U kunt bedrijfsaansprakelijkheid als extra dekking kiezen
 • Meer eigen risico? Dan krijgt u korting op de premie
 • Uw activiteiten van vorig jaar kunt u meeverzekeren
 • Bij het stopzetten van de verzekering loopt de dekking desgewenst nog 1 jaar door
 • U kunt het verzekerde bedrag per jaar verhogen of verlagen
 • Verlies van eigen documenten is gedekt als u dat wilt
 • U kunt de dekking uitbreiden naar uw werknemers of derden (bijvoorbeeld als die aan uw website werken)
 • En er zijn nog diverse andere opties
Wanneer is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering handig?

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is slim voor iedereen die een bedrijf heeft. Ook als u een eenmanszaak hebt, ZZP’er bent of tot het MKB behoort. Want een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u als een klant u aansprakelijk stelt. We bieden op maat gemaakte aansprakelijkheidsverzekering voor ICT’ersmanagement consultantsreclame- en marketing professionals & uitgeverijen en omroepen. Werkt u in een andere branche? Ook dan vindt u bij Hiscox een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een groot aantal andere beroepen.

Wie is Hiscox?

Hiscox is als geen andere verzekeraar gespecialiseerd in het beschermen van ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Onze insteek is dan ook om u bij een zakelijk conflict te helpen. Dat gaat verder dan een schadevergoeding alleen. We begrijpen dat u wakker ligt van een aansprakelijkheidsstelling, dat u uw klant wilt houden én tegelijkertijd met een schone lei wilt beginnen. Daarop is onze claimafhandeling aangepast. Hier leest u wie we zijn.

Hebt u vragen?

Over beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen bestaan veel vragen. Is de verzekering verplicht? En zo niet, is het afsluiten ervan dan tóch verstandig? In onze FAQ hebben we alle antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice via 020-7991888 (werkdagen 08:30 - 17:00 uur) of e-mail naar [email protected]

Klantenservice

Meer informatie over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen?

Bel gratis onze zakelijke klantenservice:  020-7991888

Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17 uur

Online verzekerd in 3 stappen


U regelt uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering makkelijk en snel online. Alleen uw premie berekenen kan ook, dit is volledig vrijblijvend.

1.

Vul uw gegevens in

Zo vinden we de beste verzekering voor uw onderneming.

2.

Kies uw verzekering

Bepaal zelf uw eigen risico en kies eventuele aanvullende dekkingen.

3.

Sluit de verzekering af

Daarna bent u direct verzekerd. U krijgt per mail nog een bevestiging van ons.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Hiscox


Image
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Hiscox
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis over de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Dient u een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Ons uitgangspunt: alles wat niet is uitgesloten is per definitie gedekt.

Wie is Hiscox?
Benieuwd naar uw premie?

Bereken deze in 5 minuten en sluit de verzekering direct online af.

Makkelijk, begrijpelijk en waar voor je geld!
Lees alle reviews

Aanvullende verzekeringen


Naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering, hebben wij nog meer zakelijke verzekeringen. Zijn deze misschien ook iets voor uw onderneming?

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.