What can we help you with?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Management consultants


Management consultant? Uw beroepsrisico is ons vak. Voorkom een hoge schadeclaim met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hiscox biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) met een dekking specifiek voor management consultants. Het is een verzekering die de schade bij uw opdrachtgevers dekt, en soms zelfs uw eigen kosten. Hiscox kent de risico’s van uw sector en weet dat een fout voor u minstens zo erg is als voor uw opdrachtgever. Zoals u mag verwachten van een verzekeraar die begrijpt wat ondernemen betekent.

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend!

Bereken uw premie Vind een tussenpersoon
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
Klantenservice

Meer informatie over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen?

Bel gratis onze zakelijke klantenservice:
 
020-7991888

Bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur

Waarom beroepsaansprakelijkheid verzekeren?


Omdat u vergissingen kunt maken

Zelfs de meest ervaren professionals maken vergissingen. En een schadeclaim loopt dan al snel in de papieren. In het ergste geval kan het zelfs het einde van uw bedrijf betekenen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) bij Hiscox verzekert u de wettelijke aansprakelijkheid die voortvloeit uit uw bedrijfsactiviteiten. 

 • U verliest data van een klant
 • Uw advies bevat een fout
 • U mist een deadline 
Waarom Hiscox?

Hiscox is een toonaangevend business insurer en gespecialiseerd in het verzekeren van de beroepsaansprakelijkheid in de zakelijke dienstverlening. Als ondernemer merkt u dit aan onze snelle en altijd correcte claimafhandeling. Maar vooral aan onze service, die volledig stoelt op één stelregel: onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering helpt u problemen op te lossen. Na een schade hebt u immers al genoeg aan uw hoofd. Het is een manier van zakendoen en meedenken die even aangenaam als correct is.

We onderscheiden ons als beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar dankzij onze wereldwijde ervaring, gekoppeld aan onze lokale expertise over de Nederlandse markt. En we werken volgens traditionele waarden. Kwaliteit, integriteit, respect, excelleren in uitvoering. Waarden, die u als ondernemer herkent.

Wie we verzekeren


 • Veranderingsmanagers
 • Reorganisatie-adviseurs
 • Organisatiedeskundigen
 • Management consultants
 • Bedrijfsadviseurs
 • Informatie-analisten
 • Data-analisten
 • Business architecten
 • Klachten functionarissen
Hiscox Video shape

Een praktijkvoorbeeld

Of het nou gaat om het schenden van intellectuele eigendomsrechten, het missen van een deadline of een verkeerd advies. Dit praktijkvoorbeeld laat zien hoe een ogenschijnlijk kleine beroepsfout kan leiden tot een flinke schadeclaim. In dit geval is de schade voor zowel de meubel webshop als het ICT-bedrijf gelukkig beperkt gebleven dankzij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox.

Wat is gedekt?


Beroepsaansprakelijkheid

Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox dekt de schade. We verzekeren de wettelijke aansprakelijkheid die voortvloeit uit uw bedrijfsactiviteiten, zoals een inbreuk op een geheimhoudings- of privacyplicht. Of de schade die ontstaat als u intellectuele eigendomsrechten schendt, zoals een merkrecht of auteursrecht. En als documenten of data door uw toedoen onbruikbaar raken, vergoedt onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering het herstel van de gegevens.

Proceskosten, juridische bijstand, mediation

Wij vergoeden proceskosten, juridische bijstand en andere verdedigingskosten. Ook de kosten van mediation vallen binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Wij vergoeden de verdediging en eventuele schadevergoeding. Hebt u extra expertise nodig in uw verweer? Hiscox regelt de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen over beroepsaansprakelijkheid in de FAQ.

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend

Meer zakelijke verzekeringen