Waarmee kunnen we u helpen?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Management consultants


U werkt hard om organisaties te helpen. En de samenwerking verloopt meestal prima. Het komt zelden voor dat een opdrachtgever minder tevreden is. Als het tóch gebeurt, helpt u het conflict waarschijnlijk effectief uit de wereld. Maar wat als het eens niet lukt, een opdrachtgever u verwijten maakt en vervolgens aansprakelijk stelt? Voor die situatie is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants.

 • Hulp bij een claim
 • Snelle schadeafhandeling
 • Dagelijks opzegbaar
 • Keuze voor € 0 eigen risico
 • Direct online verzekerd

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend!

Bereken uw premie Vind een tussenpersoon
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
Klantenservice

Meer informatie over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen?

Bel gratis onze zakelijke klantenservice:
 
020-7991888

Bereikbaar op werkdagen van 8:30 - 17:00 uur

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants?


U kunt aansprakelijk worden gesteld

U sluit een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vooral af omdat een opdrachtgever u (om welke reden ook) aansprakelijk kan stellen. Uit ervaring weet u immers dat sommige opdrachtgevers ontevreden zijn, zelfs al doet u niets fout. En ongeacht hoe professioneel u met conflicten omgaat: u loopt het risico dat deze opdrachtgever een schadevergoeding van u eist. Die zakelijke claim kan een forse bedreiging vormen voor uw financiële buffer. Of zelfs van uw gehele vermogen, inclusief pensioenpot. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants vermijdt u dit.

Wat kan er misgaan?

Stel, u bent als consultant ingehuurd bij een grote gemeente. In uw team maakt een medewerker een ernstige fout met grote financiële gevolgen. Daar kunt u objectief gezien niets aan doen. Maar de gemeente stelt het tegendeel, namelijk dat uw advies bijdroeg aan de fout. Daardoor loopt uw reputatie flinke klappen op. En wat als de juridische afdeling adviseert om de schade op u te verhalen, en het bedrag een veelvoud is van uw vermogen? Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vangt dat risico op.

Beroepsaansprakelijkheid en Hiscox

Wij begrijpen welke gevolgen een aansprakelijkheidsstelling voor u als zelfstandige kan hebben. Daarom bieden we een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) met een dekking specifiek voor management consultants. Deze verzekering dekt de schade bij uw opdrachtgever, maar zorgt er vooral voor dat u er niet alleen voor staat. We helpen u bijvoorbeeld met een specialistisch advies, een passende vergoeding en een luisterend oor. De schadevergoeding kan ook de proceskosten, juridische bijstand, mediation en andere verdedigingskosten omvatten. Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Dan vergoeden wij de verdediging en eventuele schade. En heeft u extra expertise nodig in uw verweer? Dan regelen wij de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied.

Hiscox is een toonaangevend business insurer en gespecialiseerd in het verzekeren van de beroepsaansprakelijkheid in de zakelijke dienstverlening. Als ondernemer merkt u dit aan onze snelle en altijd correcte claimafhandeling. Maar vooral aan onze service, die volledig stoelt op één stelregel: onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering helpt u problemen op te lossen. Na een schade hebt u immers al genoeg aan uw hoofd. Het is een manier van zakendoen en meedenken die even aangenaam als correct is. We onderscheiden ons dankzij onze wereldwijde ervaring, gekoppeld aan onze lokale expertise over de Nederlandse markt. En we werken volgens traditionele waarden. Kwaliteit, integriteit, respect, excelleren in uitvoering. Waarden, die u als ondernemer herkent.

Wie we verzekeren


 • Veranderingsmanagers
 • Reorganisatie-adviseurs
 • Organisatiedeskundigen
 • Management consultants
 • Bedrijfsadviseurs
 • Informatie-analisten
 • Data-analisten
 • Business architecten
 • Klachten functionarissen
Hiscox Video shape

Een praktijkvoorbeeld

Of het nou gaat om het schenden van intellectuele eigendomsrechten, het missen van een deadline of een verkeerd advies. Dit praktijkvoorbeeld laat zien hoe een ogenschijnlijk kleine beroepsfout kan leiden tot een flinke schadeclaim. In dit geval is de schade voor zowel de meubel webshop als het ICT-bedrijf gelukkig beperkt gebleven dankzij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox.

Wat is gedekt?


Beroepsaansprakelijkheid

Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox dekt de schade. We verzekeren de wettelijke aansprakelijkheid die voortvloeit uit uw bedrijfsactiviteiten, zoals een inbreuk op een geheimhoudings- of privacyplicht. Of de schade die ontstaat als u intellectuele eigendomsrechten schendt, zoals een merkrecht of auteursrecht. En als documenten of data door uw toedoen onbruikbaar raken, vergoedt onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering het herstel van de gegevens.

Proceskosten, juridische bijstand, mediation

Wij vergoeden proceskosten, juridische bijstand en andere verdedigingskosten. Ook de kosten van mediation vallen binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Wij vergoeden de verdediging en eventuele schadevergoeding. Hebt u extra expertise nodig in uw verweer? Hiscox regelt de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen over beroepsaansprakelijkheid in de FAQ.

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend

Meer zakelijke verzekeringen


Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.