Waarmee kunnen we u helpen?

Management consultants


Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Werkt u als management consultant? Dan doet u er alles aan om organisaties te helpen. En als er iets vervelends gebeurt, helpt u het conflict effectief uit de wereld. Maar wat als het eens niet lukt en een opdrachtgever u aansprakelijk stelt? Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants bent u altijd goed voorbereid.

 • Uitgebreide dekking
 • Snelle schadeafhandeling
 • Dagelijks opzegbaar
 • Keuze voor € 0 eigen risico
 • Direct online verzekerd

 

Bereken uw premie Sluit direct af

 

Beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants?

U kunt aansprakelijk gesteld worden

U laat uw opdrachtgevers het liefst met een glimlach achter. Maar dat lukt niet altijd. Soms ontstaat er een miscommunicatie tijdens de briefing, of de opdrachtgever blijkt tóch niet tevreden met het resultaat. Ook als u niet schuldig bent aan dit soort situaties, is het altijd goed om erop voorbereid te zijn. Want wat als de opdrachtgever een schadevergoeding van u eist? Tenzij u een flinke buffer heeft, kan dat een forse klap zijn voor uw vermogen. Zelfs uw reputatie kan op het spel komen te staan. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants vangt die klappen voor u op. 

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Stel, u bent als consultant ingehuurd bij een grote gemeente. Een medewerker in uw team maakt een ernstige fout met grote financiële gevolgen. De gemeente stelt dat uw advies bijdroeg aan de fout en verhaalt de schade op u. In één klap zit u in een heel vervelend conflict. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u daarvoor verzekerd. 

Wilt u meer weten? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Speciaal voor u samengesteld

Uw werkzaamheden zijn uniek. En uw risico’s daarmee ook. Daarom bieden wij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants, volledig gericht op uw beroep. Deze verzekering dekt de schade bij uw opdrachtgever, maar ook verdedigingskosten zoals proceskosten en mediation. Wordt u beschuldigd van van smaad of laster? Dan krijgt u de verdediging en eventuele schade vergoed. Maar bovenal voelt u zich met ons aan uw zijde nooit alleen. U krijgt niet alleen specialistisch advies, maar ook een snelle en correcte claimafhandeling. We helpen u graag - en op deze pagina regelt u dat in 5 minuten. 

Kent u Hiscox nog niet? Dan stellen we ons graag voor.

Regel uw verzekering in 3 stappen


1.

Vul uw gegevens in

Zo vinden we de beste verzekering voor u.

2.

Kies uw verzekering

Bepaal zelf uw eigen risico en kies eventuele aanvullende dekkingen.

3.

Sluit de verzekering af

Daarna bent u direct verzekerd. U krijgt per mail nog een bevestiging van ons.

Benieuwd naar uw premie?

U weet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Uw managementverzekering bij Hiscox


Afbeelding
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Hiscox
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis van de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Dient u een claim in? Dan staan we voor u klaar met een specialistisch advies, een passende vergoeding en een luisterend oor.

Wie is Hiscox?

Wat andere managers zeggen


Het afsluiten van de verzekering ging makkelijk, de bevestiging en correctheid waren bovengemiddeld.
Lees alle reviews
Hiscox Video shape

Verhaal uit de praktijk

Wat als uw klant omzet misloopt en u daarvoor aansprakelijk stelt? Het overkwam Joris, toen zijn software-update voor een meubelwebshop mislukte. Het gevolg: een schadeclaim van € 172.363. Dankzij zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bleef de schade gelukkig beperkt. Bekijk de video en ontdek hoe wij Joris konden dekken.

Zo helpen we management consultants

Wie we verzekeren


Benieuwd of u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultant kunt afsluiten? We verzekeren vrijwel alle management consultancy-beroepen, zoals:

 • Veranderingsmanagers
 • Reorganisatie-adviseurs
 • Organisatiedeskundigen
 • Management consultants
 • Bedrijfsadviseurs
 • Informatie analisten
 • Data analisten
 • Business architecten
 • Klachtenfunctionarissen

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants?


Standaard verzekerd

Als u aansprakelijk wordt gesteld, staat u er met ons niet alleen voor. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants bent u standaard goed gedekt.

 • Contractbreuk, ongeacht of dit het gevolg is van een fout
 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het geven van een verkeerd advies
 • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht.
 • Schade veroorzaakt door ingeschakelde zzp'ers of onderaannemers
 • Vergoeding van eigen honorarium
 • Juridische bijstand, verdedigings- en andere proceskosten.
 • Mediation
 • Geen verplichting tot hantering van eigen algemene (leverings)voorwaarden ten opzichte van opdrachtgevers
Extra opties

Misschien vindt u het fijn om uw werknemers mee te verzekeren. Of bent u bang om eigen documenten te verliezen? U kunt bij ons kiezen voor een groot aantal extra dekkingen. Zo stemt u uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering exact af op uw situatie. 

 • Dekking voor bedrijfsaansprakelijkheid
 • Dekking uitbreiden naar werknemers of derden
 • Korting op uw premie als uw voor een eigen risico kiest
 • Activiteiten van vorig jaar kunt u meeverzekeren
 • Uitloopdekking van 1 jaar bij beëindiging van de verzekering
 • Het verzekerde bedrag kunt u per jaar verhogen of verlagen

Klantenservice

Zakelijke klantenservice: - Bel ons op: 020-7991888.
(werkdagen 08.30 - 17.00 uur)
- Neem contact op via onze chat.
- Plan vrijblijvend een belafspraak in onze online agenda.

Veelgestelde vragen


Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook voor zzp'ers?

Bent u zzp'er? Dan zit u met deze beroepsaansprakelijkheidsverzekering goed. Sluit uw verzekering makkelijk en snel online af. Wilt u eerst advies? Dan verwijzen we u door naar onze adviseurs. Zij helpen u verder.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering is niet verplicht voor management consultants. Maar er zijn wel beroeps- en bedrijfsorganisaties die het als voorwaarde stellen. Ook is het mogelijk dat u zonder beroepsaansprakelijkheidsverzekering minder of geen opdrachten krijgt. Veel grote bedrijven, overheden en bureaus huren u namelijk alleen in als u bent verzekerd.

Zijn cyberproblemen ook gedekt?

Er zijn veel situaties denkbaar waarin u als management consultant aansprakelijk wordt gesteld omdat uw systemen zijn gehackt. Soms dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants dit, soms ook niet. Raadpleeg daarom de voorwaarden en bekijk ook onze cyberverzekering.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hetzelfde?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die u in uw werk maakt. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet hetzelfde. Deze verzekering dekt de gevolgen van fouten die u op uw werk maakt, en waardoor u persoonlijk bij iemand schade veroorzaakt. Anders gezegd, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u voor materiële- en letselschade die u per ongeluk bij uw opdrachtgever veroorzaakt.

Heeft u een andere vraag?

Over beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen bestaan veel vragen. In onze FAQ hebben we de meest gestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice via 020-7991888 (werkdagen 08.30 – 17.00 uur) of mail naar [email protected].

Kent u ons helemaal niet? Dan stellen we ons graag voor. We zijn als geen ander gespecialiseerd in het verzekeren van zelfstandige ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Dat merkt u aan veel zaken, zoals onze snelle en correcte claimafhandeling. Maar ook aan onze support. We helpen u namelijk om na een zakelijk conflict weer met een schone lei te beginnen. Lees meer over Hiscox.

Benieuwd naar uw premie?

U weet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

De aansprakelijkheidsverzekering bij uw beroep


Beroepsrisico’s komen in allerlei vormen. Onze verzekeringen daarom ook. Bij ons vindt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die precies past bij úw bedrijf. Zo staat u er nooit alleen voor als u een claim krijgt.

Andere opties voor een optimale dekking


Loopt u op het gebied van cybercrime veel risico? Of bent u bestuurder en zoekt u nét dat extra beetje zekerheid? Naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants hebben wij diverse aanvullende verzekeringen en dekkingen. Zijn ze iets voor u?

Benieuwd naar uw premie?

U weet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.