Waarmee kunnen we je helpen?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants


Ben je management consultant? Dan is het je taak om organisaties te helpen. En als er iets vervelends gebeurt, help je het conflict effectief uit de wereld. Maar wat als dat eens niet lukt en een opdrachtgever jou aansprakelijk stelt? Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants ben je daarop altijd goed voorbereid.

 • Uitgebreide dekking
 • Snelle schadeafhandeling
 • Dagelijks opzegbaar
 • Keuze voor € 0 eigen risico
 • Direct online verzekerd

 

Beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants?

Je kunt aansprakelijk gesteld worden

Je laat je opdrachtgevers het liefst met een glimlach achter. Maar dat lukt niet altijd. Soms ontstaat er een miscommunicatie tijdens de briefing, of de opdrachtgever blijkt tóch niet tevreden met het resultaat. Ook als je niet schuldig bent aan dit soort situaties, is het altijd goed om erop voorbereid te zijn. Want wat als de opdrachtgever een schadevergoeding van je eist? Zelfs als je een flinke buffer hebt, kan dat een forse klap zijn voor je vermogen. Ook je reputatie kan op het spel komen te staan. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants vangt die klappen voor je op. 

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Stel, je bent als consultant ingehuurd bij een grote gemeente. Een medewerker in jouw team maakt een ernstige fout met grote financiële gevolgen. De gemeente stelt dat jouw advies bijdroeg aan de fout en wil de schade op jou verhalen. In één klap zit je in een heel vervelend conflict. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je daarvoor verzekerd. 

Meer weten? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Speciaal samengesteld voor jou

Jouw werkzaamheden zijn uniek, de risico’s daarmee ook. Daarom bieden wij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants, volledig gericht op jouw beroep. Deze verzekering dekt de schade bij je opdrachtgever, maar ook verdedigingskosten zoals proceskosten en mediation. Word je beschuldigd van smaad of laster? Dan krijg je de verdediging en eventuele schade vergoed. Maar bovenal sta je er niet alleen voor. We bieden je specialistisch advies en een snelle en correcte claimafhandeling. Kortom, we helpen je graag - en op deze pagina regel je dat in minuten. 

Ken je Hiscox nog niet? Dan stellen we ons graag voor.

Regel de verzekering in 3 stappen


1.

Vul je gegevens in

Zo vinden we de beste verzekering voor jou.

2.

Kies je verzekering

Bepaal zelf je eigen risico en kies eventuele aanvullende dekkingen.

3.

Sluit de verzekering af

Daarna ben je direct verzekerd. Je krijgt per mail nog een bevestiging van ons.

Benieuwd naar de premie?

Je ziet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Jouw managementverzekering


Afbeelding
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Hiscox
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis van de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. En bij claims staan we klaar met een specialistisch advies, een passende vergoeding en een luisterend oor.

Wie is Hiscox?

Wat andere managers zeggen


Het afsluiten van de verzekering ging makkelijk, de bevestiging en correctheid waren bovengemiddeld.
Lees alle reviews
Hiscox Video shape

Verhaal uit de praktijk

Wat als een klant omzet misloopt en jou daarvoor aansprakelijk stelt? Het overkwam Joris, toen zijn software-update voor een meubelwebshop mislukte. Het gevolg: een schadeclaim van € 172.363. Dankzij zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering bleef de schade gelukkig beperkt. Bekijk de video en ontdek hoe wij Joris konden helpen.

Zo helpen we management consultants

Wie we verzekeren


Benieuwd of je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultant kunt afsluiten? We verzekeren vrijwel alle management consultancy-beroepen, zoals:

 • Veranderingsmanagers
 • Reorganisatie-adviseurs
 • Organisatiedeskundigen
 • Management consultants
 • Bedrijfsadviseurs
 • Informatie analisten
 • Data analisten
 • Business architecten
 • Klachtenfunctionarissen

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering management consultants?


Standaard verzekerd

Als je aansprakelijk wordt gesteld, sta je er met ons niet alleen voor. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants ben je standaard goed gedekt.

 • Contractbreuk, ongeacht of dit het gevolg is van een fout
 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het geven van een verkeerd advies
 • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht.
 • Schade veroorzaakt door ingeschakelde zzp'ers of onderaannemers
 • Vergoeding van eigen honorarium
 • Juridische bijstand, verdedigings- en andere proceskosten.
 • Mediation
 • Geen verplichting tot hantering van eigen algemene (leverings)voorwaarden ten opzichte van opdrachtgevers
Extra opties

Misschien vind je het fijn om je werknemers mee te verzekeren. Of het letselrisico op kantoor. Dan is het mooi dat je kunt kiezen voor een groot aantal extra dekkingen. Zo stem je de beroepsaansprakelijkheidsverzekering exact af op je situatie. 

 • Dekking voor bedrijfsaansprakelijkheid
 • Dekking uitbreiden naar werknemers of derden
 • Korting op de premie als je voor een eigen risico kiest
 • Activiteiten van vorig jaar kun je meeverzekeren
 • Uitloopdekking van 1 jaar bij beëindiging van de verzekering
 • Het verzekerde bedrag kun je per jaar verhogen of verlagen

Klantenservice

Zakelijke klantenservice: - Bel ons op: 020-7991888.
(werkdagen 08.30 - 18.00 uur)
- Neem contact op via onze chat.
- Plan vrijblijvend een belafspraak in onze online agenda.

Veelgestelde vragen


Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook voor zzp'ers?

Ja! Als zzp'er zit je met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp ook goed. Sluit de verzekering makkelijk en snel online af. Wil je eerst advies? Dan verwijzen we je door naar onze adviseurs. Zij helpen je verder.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een beroeps­aansprakelijk­heids­verzekering is niet verplicht voor management consultants. Maar er zijn wel beroeps- en bedrijfsorganisaties die het als voorwaarde stellen. Ook is het mogelijk dat je zonder beroepsaansprakelijkheidsverzekering minder of geen opdrachten krijgt. Veel grote bedrijven, overheden en bureaus huren je namelijk alleen in als je bent verzekerd.

Zijn cyberproblemen ook gedekt?

Er zijn veel situaties denkbaar waarin je als management consultant aansprakelijk wordt gesteld omdat er systemen zijn gehackt. Soms dekt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants dit, soms ook niet. Raadpleeg daarom de voorwaarden en bekijk ook onze cyberverzekering.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hetzelfde?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die je in je werk maakt. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet hetzelfde. Deze verzekering dekt de gevolgen van fouten die je op je werk maakt, en waardoor je persoonlijk bij iemand schade veroorzaakt. Anders gezegd, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je voor materiële- en letselschade die je per ongeluk bij je opdrachtgever veroorzaakt.

Heb je een andere vraag?

Over beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen bestaan veel vragen. In onze FAQ hebben we de meest gestelde vragen beantwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice via 020-7991888 (werkdagen 08.30 – 18.00 uur) of mail naar [email protected].

Ken je ons helemaal niet? Dan stellen we ons graag voor. We zijn als geen ander gespecialiseerd in het verzekeren van zelfstandige ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Dat merk je aan veel zaken, zoals onze snelle en correcte claimafhandeling. Maar ook aan onze support. We helpen je namelijk om na een zakelijk conflict weer met een schone lei te beginnen. Lees meer over Hiscox.

Benieuwd naar de premie?

Je weet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

De aansprakelijkheidsverzekering bij jouw beroep


Beroepsrisico’s komen in allerlei vormen. Onze verzekeringen daarom ook. Bij ons vind je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die precies past bij jouw bedrijf. Zo sta je er nooit alleen voor als je een claim krijgt.

Andere opties voor een optimale dekking


Loop je op het gebied van cybercrime veel risico? Of ben je bestuurder en zoek je nét dat extra beetje zekerheid? Naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor management consultants hebben wij diverse aanvullende verzekeringen en dekkingen. Zijn ze iets voor jou?

Benieuwd naar de premie?

Je ziet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.