Waarmee kunnen we je helpen?

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering Voor bestuurders en commissarissen


Als bestuurder, commissaris of toezichthouder kunt u onbeperkt aansprakelijk gesteld worden voor schade die voortvloeit uit uw eigen functioneren, maar ook voor onbehoorlijk bestuur van een medebestuurder. U kunt in dergelijke situaties privé aansprakelijk worden gesteld en met rechtszaken te maken krijgen. Dit claimrisico omvat ook het privévermogen. Een goede verzekering én persoonlijke hulp van onze claims-professionals is dan ook onontbeerlijk. Het kan immers om grote bedragen gaan. U sluit onze bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering gemakkelijk af via een van onze tussenpersonen. 

Wilt u meer weten?

Uw tussenpersoon helpt u graag verder!

Vind een tussenpersoon
Bestuurders commissarissen D&O verzekering
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
 • Toonaangevend verzekeraar sinds 1901
 • Meer dan 12.000 tevreden klanten
 • Klantbeoordeling: 4.6 / 5

Klantenservice

Zakelijke klantenservice: - Bel ons op: 020-7991888.
(werkdagen 08.30 - 17.00 uur)
- Neem contact op via onze chat.
- Plan vrijblijvend een belafspraak in onze online agenda.

Waarom een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?


Beschermd tegen bestuursfouten

Ook een bestuurder is maar een mens. Maar u als bestuurder bent wél hoofdelijk aansprakelijk met uw privévermogen voor alle fouten die het bestuur maakt. Ongeacht of het uw eigen fout is of die van een medebestuurder. Overheden, klanten, werknemers en aandeelhouders kunnen bijvoorbeeld een claim indienen. Zulke schadeclaims komen aanzienlijk vaker voor dan vroeger. Daarom is voor veel directeuren en commissarissen een D&O-verzekering vanzelfsprekend. Hiscox kent de risico’s van de bestuurderspositie en heeft een heldere, pragmatische D&O-verzekering die de privésituatie beschermt.

Een voorbeeld uit de praktijk

Sinds de kredietcrisis staan investeerders sneller op hun strepen. Dat ondervond ook de bestuurder van een middelgroot Nederlands bedrijf. Teleurstellende resultaten leidden ertoe dat aandeelhouders hem onbehoorlijk bestuur verweten en een rechtszaak aanspanden. Hiscox vergoedde de juridische kosten. De bestuurder won zijn zaak – maar had hij verloren, dan hadden we ook zijn claim vergoed.

Wat is gedekt?


Met onze bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bent u onder andere verzekerd voor:

 • Schade als gevolg van persoonlijke aansprakelijkheid voor een fout van een bestuurder, commissaris of toezichthouder, al dan niet zelf gemaakt.
 • Schade aan de rechtspersoon in geval van vrijwaring van een verzekerde door de rechtspersoon.
 • Schade geleden als natuurlijk persoon in de functie als Functionaris voor de gegevensbescherming, ofwel compliance officer.
 • Kosten voor psychologische ondersteuning, een public relations-adviseur en crisismanagement
 • Schade ten aanzien van aanspraken in verband met een verweten fout die heeft geleid tot een daadwerkelijke milieuverontreiniging.

De kosten van mediation, proceskosten, juridische bijstand en andere verdedigingskosten vallen ook allemaal binnen de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Wij vergoeden de verdediging en eventuele schadevergoeding. Hebt u extra expertise nodig in uw verweer? Hiscox regelt de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied. We werken nauw samen met uw eigen deskundigen. Onze mensen kennen uw branche.

Meer informatie leest u terug op de verzekeringskaart. Hebt u nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze tussenpersonen. Gaat uw vraag over beroepsaansprakelijkheid? Dan vindt u misschien het antwoord in onze FAQ.

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan worden gecombineerd met een andere zakelijke verzekering van Hiscox, zoals onze beroepsaansprakelijkheids­verzekering of aanvullende CyberClear-verzekering. Zo bent u ook goed verzekerd tegen cybercriminaliteit en beroepsfouten.

Wie is gedekt?


Onze bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt:

 • Bestuurders, beleidsmakers en commissarissen van NV’s en BV’s.
 • Toezichthouders van verenigingen en stichtingen.
 • Medewerkers die het beleid mede bepalen.
 • Rechtsopvolgers en wettige echtgenoten zijn meeverzekerd.
 • Aansprakelijkheden van diverse bestuurlijke of toezichthoudende nevenfuncties bij non-profitorganisaties.

Hiscox: Een verzekeraar als geen ander


Sinds de oprichting in 1901 is Hiscox toonaangevend verzekeraar. Als business insurer zijn we als geen ander gespecialiseerd in het verzekeren van zakelijke risico's, zoals beroepsaansprakelijkheid. Als ondernemer merkt u dit aan onze snelle en altijd correcte claimafhandeling, maar vooral aan onze service, die volledig stoelt op één stelregel: uw complexe situaties eenvoudig maken. We denken met u mee, waar en wanneer u dat ook nodig heeft. Na een schade hebt u immers al genoeg aan uw hoofd. Het is een manier van zakendoen en meedenken die even aangenaam als correct is.

Hiscox valt op in deze markt dankzij uitgebreide kennis van de Nederlandse markt én wereldwijde ervaring. Als ondernemer herkent u de kernwaarden van onze filosofie: kwaliteit, integriteit, respect voor uw vak en een uitstekende claimafhandeling. 

Hoe werkt het?


1. 

Vind uw tussenpersoon

Neem contact op met een van onze tussenpersonen bij u in de buurt. 

2.

Ontvang uw offerte

Uw tussenpersoon vraagt online binnen enkele minuten een offerte voor u aan.  

3.

Sluit de verzekering af

Bent u tevreden met de offerte? Dan kunt u de verzekering laten afsluiten door uw tussenpersoon. Na het afsluiten van de verzekering bent u direct verzekerd. U ontvangt een bevestiging van ons in uw mailbox.

Meer weten over deze verzekering?

Uw tussenpersoon helpt u graag verder!

Onze zakelijke verzekeringen


Makkelijk, begrijpelijk en waar voor je geld! Het online berekenen van je premie is eenvoudig en ik kon alle dekkingselementen waar ik naar op zoek was vinden. De follow-up en betaling verliep goed. De prijs is ook concurrerend.
Lees alle reviews

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.