Waarmee kunnen we je helpen?

Klassiekerverzekering


Classic Cars

Een klassieke auto is meer dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Bij Hiscox begrijpen we deze persoonlijke waarde en jouw liefde voor klassiekers. Daarom bieden we een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve en subjectieve waarde van jouw bezit. Ongeacht of je één klassieke auto, of een volledige collectie hebt.

Klassiekerverzekering
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

De verzekering van jouw klassieker(s)


Jouw voordelen
  • Een allriskverzekering
  • Rallydekking in binnen- en buitenland
  • Voor één klassieker of een verzameling
  • Diverse optionele dekkingen, toegespitst op jouw unieke wensen
  • Van een wereldwijde klassiekerverzekeraar die zelf liefhebber is
Omdat jij jouw auto kent
  • Accessoires, onderdelen en memorabilia zijn automatisch meeverzekerd tot € 5.000,- hoger op verzoek.
  • Onze verzekering is inclusief hulpverlening in Nederland. Je kunt ook Hulpverlening Plus afsluiten. Dan krijg je binnen Europa de kosten vergoed van slepen, berging, bewaking, vervangend vervoer en repatriëring van de klassieker, de verzekerde en (een) inzittende(n).
  • Schade? Reparatie? Dan mag je een specialist inschakelen die jouw wensen begrijpt.
  • Je kunt de verzekeringsdekking aanpassen op het gebruik van jouw voertuig. Zo kun je bijvoorbeeld ook uitsluitend brand en diefstal tijdens stalling verzekeren.
  • Reis je met jouw klassieker buiten Europa? Vraag naar de mogelijkheden voor een werelddekking. 

Wat is de premie?


Elke auto is anders. Daarom is ook elke verzekering anders. Maar om je een idee te geven, vind je hieronder een schatting van de premie.

BouwjaarVerzekerde waardeKilometrageEigen risicoJaarpremie
1959€ 75.0005.000€ 500€ 575
1993€ 50.0005.000€ 500€ 470
2003€ 30.0005.000€ 500€ 390

 

Aanvullende dekkingenJaarpremie
Hulpverlening Plus€ 40
Schadeverzekering Inzittenden€ 45
Ongevallenverzekering Inzittenden€ 40

 

Premies zijn uitsluitend ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Premies zijn exclusief assurantiebelasting en eventuele kosten.

Eenvoudig verzekerd


1.

Wij begrijpen je

Bij een klassieke auto bepalen subjectieve waarnemingen de waarde. Waar komt de oldtimer vandaan, wie waren de bezitters, in welke staat is dit exemplaar? Geheel origineel of tot in de puntjes gerestaureerd? Hiscox is de verzekeraar die deze waarde én je liefde voor klassieke auto’s begrijpt.


 

2.

Alomvattend verzekerd

We hebben jarenlange wereldwijde ervaring in het verzekeren van oldtimerverzamelingen en unieke klassiekers. Daarom is Classic Cars by Hiscox dé verzekering tegen onvoorziene gevaren. Een aanrijding of diefstal, maar ook schade door transport of overstekend wild.

 

3.

De verzekeraar die je helpt

Wij gaan verder dan andere verzekeraars, en we zijn trots op onze aanpak. Bij schade kun je naar je eigen vertrouwde garage of expert. En dien je een claim in? Dan profiteer je van een aangename, correcte en snelle schadeafhandeling. Zoals je mag verwachten van een verzekeraar in dit segment.

 

Bijzondere zaken - van aanschaf tot schade


Classic Cars afsluiten?

Je klassieker of collectie bij Hiscox verzekeren? Dat kan via een van onze verzekeringsadviseurs.

Hiscox Video shape

Op weg naar mijn klassieker

In Op weg naar mijn klassieker gaat presentator Roland mee met Marten, op zoek naar zijn ideale classic car. Marten heeft namelijk een Willys-Knight uit 1926 in de schuur, maar wil ‘iets erbij’. Zijn eisen zijn vrij duidelijk: pre-war, Amerikaan, minimaal een achtcilinder. Vinden we zo'n auto? In deze driedelige serie komen we erachter.

Bekijk alle afleveringen
Hiscox Video shape

Van krasje tot crash

Waardevolle klassiekers worden soms beschadigd of gestolen. Dat is de reden waarom we ze verzekeren. Maar zie je de auto in zo'n geval nog wel terug en is hij dan nog wel hetzelfde? Dat is wat eigenaars van beschadigde of gestolen klassiekers zich vaak afvragen. In Van krasje tot crash gaan wij op zoek naar echte verhalen, van echte mensen... over echte schades.

Bekijk alle afleveringen

Ook dit is gedekt


Collecties

Classic Cars by Hiscox is een allriskverzekering voor één klassieke auto of voor een volledige collectie. Je profiteert bij ons van jarenlange, wereldwijde ervaring in het verzekeren van bijzondere en dierbare klassiekers. We beseffen dat maatwerk vereist is om een collectie van zulke unieke objecten te verzekeren. Daarom kijken we naar de samenstelling en de bijzondere kenmerken van elke individuele collectie, de eisen die jij hebt voor de verzekering en ook naar wat jij met je collectie wil doen. Met diverse optionele dekkingen zorgen we ervoor dat we precies beschermen wat jij wil verzekeren. Zo begrijpen we bij Hiscox bijvoorbeeld dat je maar met één auto tegelijk kunt rijden. Een punt dat veel andere verzekeraars vaak vergeten.

Accessoires en memorabiliaBij een klassiek voertuig komen vaak speciale accessoires. Of misschien ben je liefhebber van één specifiek merk en heb je over de jaren heen de nodige memorabilia verzameld? Die stukken nemen wij mee in de oldtimerverzekering ‘Classic Cars by Hiscox’.
Voordat onze verzekerde begon aan diens missie om een imposante collectie Ferrari’s te bemachtigen, begon hij als jong volwassene al met het verzamelen van unieke Ferrari-objecten. Nu bezit de verzekerde naast drie klassieke auto’s ook een collectie van vintage stukken met het Ferrari-logo, waaronder jassen en petten, waarvan enkele gesigneerd zijn door coureurs. De verzameling heeft verzekerde mooi geëtaleerd in de werkkamer grenzend aan de garage en is meeverzekerd onder de klassiekerverzekering. 
 

Rallydekking is inbegrepen

Wij sponsoren in heel Europa bekende evenementen, zoals de Tulpenrallye. Op verschillende evenementen rijden wij zelfs met onze eigen teams en we weten dus als geen ander hoe groot de allure van het rallyrijden met een klassieker is. Daarom bieden wij een rallydekking in binnen- en buitenland, voor behendigheids-, regelmatigheid- of tourrally's. 

Persoonlijk contact bij schade

Schade? We lossen het graag persoonlijk met je op. Daarom kun je ons direct bellen. We helpen dan meteen. Neem hier contact met ons op

Een voorbeeld

Op een late nazomerdag manoeuvreerde een verzekerde zijn klassieke Mercedes 300 SL Gullwing door smalle straten. Juist daar ging het mis - een moeder en kind fietsten langs de auto, de handrem van de kinderfiets liet een diepe kras achter. De verzekerde nam direct contact op met zijn bekende garage én met Hiscox om de kras zo snel mogelijk te laten repareren. Zo hielpen we.

Classic Cars afsluiten?

Je klassieker of collectie bij Hiscox verzekeren? Dat kan via een van onze verzekeringsadviseurs.

Meer particuliere verzekeringen


Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.