Waarmee kunnen we je helpen?

Klassiekerverzekering


Classic Cars

Een klassieke auto is meer dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Bij Hiscox begrijpen we deze persoonlijke waarde en jouw liefde voor klassiekers. Daarom bieden we een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve en subjectieve waarde van jouw bezit. Ongeacht of je één klassieke auto, of een volledige collectie hebt.

Klassiekerverzekering
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

De verzekering van jouw klassieker(s)


Jouw voordelen
  • Een allriskverzekering
  • Rallydekking in binnen- en buitenland
  • Voor één klassieker of een verzameling
  • Diverse optionele dekkingen, toegespitst op jouw unieke wensen
  • Van een wereldwijde klassiekerverzekeraar die zelf liefhebber is
Omdat jij jouw auto kent
  • Accessoires, onderdelen en memorabilia zijn automatisch meeverzekerd tot € 5.000,- hoger op verzoek.
  • Onze verzekering is inclusief hulpverlening in Nederland. Je kunt ook Hulpverlening Plus afsluiten. Dan krijg je binnen Europa de kosten vergoed van slepen, berging, bewaking, vervangend vervoer en repatriëring van de klassieker, de verzekerde en (een) inzittende(n).
  • Schade? Reparatie? Dan mag je een specialist inschakelen die jouw wensen begrijpt.
  • Je kunt de verzekeringsdekking aanpassen op het gebruik van jouw voertuig. Zo kun je bijvoorbeeld ook uitsluitend brand en diefstal tijdens stalling verzekeren.
  • Reis je met jouw klassieker buiten Europa? Vraag naar de mogelijkheden voor een werelddekking. 
Classic Cars afsluiten?

Je klassieker of collectie bij Hiscox verzekeren? Vul het aanvraagformulier samen met je tussenpersoon in.

Jouw klassieker eenvoudig verzekerd


1.

Wij begrijpen je

Bij een klassieke auto bepalen subjectieve waarnemingen de waarde. Waar komt de oldtimer vandaan, wie waren de bezitters, in welke staat is dit exemplaar? Geheel origineel of tot in de puntjes gerestaureerd? Hiscox is de verzekeraar die deze waarde én je liefde voor klassieke auto’s begrijpt.

 

2.

Alomvattend verzekerd

We hebben jarenlange wereldwijde ervaring in het verzekeren van oldtimerverzamelingen en unieke klassiekers. Daarom is Classic Cars by Hiscox dé verzekering tegen onvoorziene gevaren. Een aanrijding of diefstal, maar ook schade door transport of overstekend wild.

 

3.

De verzekeraar die je helpt

Wij gaan verder dan andere verzekeraars, en we zijn trots op onze aanpak. Bij schade kun je naar je eigen vertrouwde garage of expert. En dien je een claim in? Dan profiteer je van een aangename, correcte en snelle schadeafhandeling. Zoals je mag verwachten van een verzekeraar in dit segment.

 

Klantenservice

 

Meer informatie over deze verzekering?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Ook dit is verzekerd


Collecties

Classic Cars by Hiscox is een allriskverzekering voor één klassieke auto of voor een volledige collectie. Je profiteert bij ons van jarenlange, wereldwijde ervaring in het verzekeren van bijzondere en dierbare klassiekers. We beseffen dat maatwerk vereist is om een collectie van zulke unieke objecten te verzekeren. Daarom kijken we naar de samenstelling en de bijzondere kenmerken van elke individuele collectie, de eisen die jij hebt voor de verzekering en ook naar wat jij met je collectie wil doen. Met diverse optionele dekkingen zorgen we ervoor dat we precies beschermen wat jij wil verzekeren. Zo begrijpen we bij Hiscox bijvoorbeeld dat je maar met één auto tegelijk kunt rijden. Een punt dat veel andere verzekeraars vaak vergeten.

Accessoires en memorabiliaBij een klassiek voertuig komen vaak speciale accessoires. Of misschien ben je liefhebber van één specifiek merk en heb je over de jaren heen de nodige memorabilia verzameld? Die stukken nemen wij mee in de oldtimerverzekering ‘Classic Cars by Hiscox’.
Voordat onze verzekerde begon aan diens missie om een imposante collectie Ferrari’s te bemachtigen, begon hij als jong volwassene al met het verzamelen van unieke Ferrari-objecten. Nu bezit de verzekerde naast drie klassieke auto’s ook een collectie van vintage stukken met het Ferrari-logo, waaronder jassen en petten, waarvan enkele gesigneerd zijn door coureurs. De verzameling heeft verzekerde mooi geëtaleerd in de werkkamer grenzend aan de garage en is meeverzekerd onder de klassiekerverzekering. 
 

Classic Cars afsluiten?

Je klassieker of collectie bij Hiscox verzekeren? Vul het aanvraagformulier samen met je tussenpersoon in.

Schadevoorbeeld: de kras door een kinderfiets


Op een late nazomer dag manoeuvreert de verzekerde diens klassieke Mercedes 300 SL Gullwing door de smalle straten van een hem bekende plaats. Het is het einde van een mooie rit, mogelijk de laatste van het seizoen, en voor het tijd is om naar huis te rijden wil verzekerde nog een kop koffie op het terras drinken. Maar in de smalle straten gebeurt een spijtig ongeluk. Een moeder en kind fietsen langs de auto, in een straat waar daar nauwelijks plek voor is. De verzekerde ziet de kinderfiets in de spiegel verdwijnen en hoort het volgende moment het geluid van metaal op metaal. De iconische deuren van de Gullwing staan de verzekerde niet direct toe te stoppen en uit te stappen en een paar straten verderop zijn moeder en kind al verdwenen. De handrem van de kinderfiets heeft echter een diepe kras in de deur achtergelaten.
De verzekerde neemt direct contact op met diens bekende garage om de kras zo snel mogelijk te laten repareren. Wij van Hiscox staan hem bij om zo snel mogelijk toch nog één nieuwe rit te maken om dit seizoen goed af te sluiten.

Meer weten? Lees ons blog.
 

Hiscox Video shape

Rallydekking

Wij sponsoren in heel Europa bekende evenementen, zoals de Tulpenrallye en de London to Brighton. Op verschillende evenementen rijden wij zelfs met onze eigen teams en we weten dus als geen ander hoe groot de allure van het rally rijden met een klassieker is. Daarom bieden wij een rallydekking in binnen- en buitenland. Met deze extra dekking kun jij ongestoord die echte bijzondere ervaringen met je auto meemaken, tijdens elke behendigheids-, regelmatigheid- of tourrally. Wij helpen graag om de passende verzekering te vinden voor jouw klassieker, oldtimer of youngtimer.

Meer particuliere verzekeringen


Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.