Waarmee kunnen we u helpen?

Beveiligers


Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als beveiliger draagt u een grote verantwoordelijkheid. U zorgt er niet alleen voor dat evenementen goed verlopen, maar u zorgt er ook voor dat alle bezoekers en deelnemers zich veilig voelen. Tóch ziet u misschien een keer iets over het hoofd, of er gaat iets anders mis tijdens uw werk. Daarvoor kunt u aansprakelijk gesteld worden. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers bent u goed gedekt – en voelt óók u zich veilig tijdens uw werk.

 • Afsluiten via een adviseur
 • Uitgebreide dekking
 • Bedrijfsaansprakelijkheid vaak mee te verzekeren
 • Duidelijke voorwaarden
 • Dagelijks opzegbaar

 

Vind een adviseur

 

Beveiliging
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers?


U kunt aansprakelijk gesteld worden

U oefent uw werk met veel passie en zorgvuldigheid uit. Maar soms gebeurt er iets onverwachts. Er ontstaat een miscommunicatie over uw werkzaamheden of u maakt een fout, waardoor uw opdrachtgever ontevreden is over uw inzet. Soms pakt dat slecht uit: de opdrachtgever eist een schadevergoeding van u. Dat is vaak niet alleen een forse klap voor uw vermogen, maar ook voor uw reputatie. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers vangt die klappen voor u op.  

Op maat voor beveiligers gemaakt

Met deze beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekken we schade die kan ontstaan in uw beroep als beveiliger, zoals zaakschade of personenschade. Wilt u ook het kantoorrisico dekken? Dan kunt u een aanvullende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Op dit moment kunt u de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers via een adviseur afsluiten. Bijvoorbeeld van een brancheorganisatie, zoals de VEB en de VBENL. Zij vertellen u precies welke dekking u nodig heeft.

Kent u Hiscox nog niet? Dan stellen we ons graag voor.

Optimaal verzekerd in 3 stappen


1.

Vind een adviseur

Bespreek de mogelijkheden voor uw verzekering in een persoonlijk gesprek. 

2.

Kies het gewenste bedrag

Bepaal het gewenste verzekerde bedrag en de eventuele aanvullende dekking. 

3.

Sluit de verzekering af

Daarna bent u goed verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.

Benieuwd naar uw premie?

Neem contact op met uw adviseur.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering volgens Hiscox


Afbeelding
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Hiscox
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis van de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Dient u een claim in? Dan staan we voor u klaar met een specialistisch advies, een passende vergoeding en een luisterend oor.

Wie is Hiscox?

Wat andere beveiligers zeggen


Ik loop het risico dat ik aansprakelijk word gesteld, dus wilde ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dat ging hier heel gemakkelijk en snel. Super.
Lees alle reviews

Dekking beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers


Standaard verzekerd

Van een vergissing tijdens de briefing tot aan een fout tijdens uw werk: met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers bent u voor allerlei risico’s gedekt.

 • Contractbreuk
 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het verkeerd interpreteren van een briefing
 • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
 • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat
 • Dekking voor activiteiten onderaannemers en zzp’ers
 • Vergoeding van eigen honorarium
 • Juridische bijstand, verdedigings- en andere proceskosten
 • Mediation
Extra opties

Wilt u uw verzekering uitbreiden? U kunt bij ons kiezen uit een groot aantal extra dekkingen. Zo weet u zeker dat uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering perfect is afgestemd op uw situatie.

 • Dekking voor bedrijfsaansprakelijkheid
 • Activiteiten van vorig jaar kunt u meeverzekeren
 • Uitloopdekking van 1 jaar bij beëindigen van de verzekering

 

Polisdocumentatie

Klantenservice

Meer informatie over uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers?

Neem contact op met uw adviseur.

Veelgestelde vragen


Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers?

Als beveiliger bent u vaak verantwoordelijk voor het begeleiden en de veiligheid van evenementen. Maar waar veel mensen samenkomen, kunnen dingen misgaan. Wat, als u daarvoor aansprakelijk wordt gesteld? Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering beveiliger biedt dan een prima dekking.

Een bezoeker beschuldigt mij van belediging, wat nu?

Als een bezoeker op een evenement u beschuldigt van belediging of zelfs smaad, leidt dat misschien tot een schadeclaim. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers dekt deze risico’s meestal af. Het maakt daarbij niet uit of het daadwerkelijk uw fout is.

Mijn opdrachtgever is ontevreden over mijn werk. Wat nu?

U doet uw best om een evenement in goede banen te leiden. Maar soms is een opdrachtgever tóch ontevreden over de kwaliteit van uw beveiliging. Misschien verhaalt hij de eventuele schade op u. Gelukkig kunt u uw bedrijf daartegen beschermen. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt risico’s die specifiek gelden voor beveiliging.

Wat is kantoorrisico, ofwel bedrijfsaansprakelijkheid?

Bij uw beroep hoort natuurlijk ook werk dat niet direct met beveiliging te maken heeft. Stel, u doet de administratie bij uw opdrachtgever en laat per ongeluk zijn laptop vallen. Of u duwt per ongeluk een hek tegen de geparkeerde auto van een collega. Die schade valt dan niet onder uw beroepsaansprakelijkheid, omdat het niet is veroorzaakt door de uitoefening van uw beroep. Voor zulke kantoorrisico’s is er een aanvullende dekking: een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Kan ik de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers online afsluiten?

Nee, op dit moment kunt u de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers alleen afsluiten via een adviseur of via een brancheorganisatie, zoals de VEB en de VBENL. Zij vertellen u precies welke dekking u nodig heeft.

Heeft u een andere vraag?

In onze FAQ hebben we de meest gestelde vragen over beroepsaansprakelijkheid beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met uw adviseur.

Benieuwd naar uw premie?

Uw adviseur rekent het meteen voor u uit.

Andere beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen


Elk beroep is anders. De risico’s die erbij horen, ook. Hoe vindt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die precies past bij uw bedrijf? Door deze bij ons op maat samen te stellen.

Andere opties voor een optimale dekking


Loopt u op een bepaald gebied extra risico? En dekt onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor beveiligers dat nog niet? We bieden nog veel meer zakelijke verzekeringen en dekkingen aan. Zo bent u altijd optimaal gedekt. 

Benieuwd naar uw premie?

Uw adviseur rekent het direct voor u uit.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.