Waarmee kunnen we u helpen?

ICT


Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Werkt u als ICT’er of heeft u een eigen IT-onderneming? Dan heeft u hoge kwaliteit en een goede klantrelatie hoog in het vaandel staan. Toch is een aansprakelijkstelling niet altijd te voorkomen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn en uw wereld op zijn kop zetten. In dat geval staat Hiscox u bij met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering speciaal voor ICT. Zodat u zich kunt concentreren op het uitoefenen van uw vak.

 • Uitgebreide dekking afgestemd op de ICT
 • Makkelijk én snel: u ziet de premie binnen 1 minuut
 • Snelle schadeafhandeling, persoonlijke service
 • Keuze voor € 0 eigen risico
 • Direct online verzekerd! En toch dagelijks opzegbaar

 

Bereken uw premie Sluit direct af

Beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT?

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT bent u verzekerd als een klant u aansprakelijk stelt. Makkelijk en binnen 1 minuut! Maar wanneer ontstaat die aansprakelijkheid? Er zijn diverse situaties mogelijk. Bijvoorbeeld als u een verkeerde koppeling in de code maakt of een systeem of server laat uitvallen. Maar ook wanneer uw opdrachtgever ontevreden is, ondanks dat u uw uiterste best heeft gedaan. Krijgt u een schadeclaim? Dan kan u dat behoorlijk wat geld kosten, en soms zelfs uw reputatie. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Die vangt alle gevolgen voor u op. 

Wilt u meer weten? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Speciaal voor u samengesteld

U weet het waarschijnlijk als geen ander: in de IT-sector zijn de opdrachten complex en is de tijdsdruk hoog. De kans bestaat dus dat een opdracht verkeerd afloopt, zelfs als ervaren ICT-professional. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT heeft u precies de dekking die u nodig heeft, volledig gericht op uw beroep. Deze verzekering dekt de schade bij uw opdrachtgever, maar ook verdedigingskosten zoals proceskosten en mediation. Wordt u beschuldigd van van smaad of laster? Dan krijgt u de verdediging en eventuele schade vergoed. Maar bovenal voelt u zich met ons aan uw zijde nooit alleen. U krijgt niet alleen specialistisch advies, maar ook een snelle en correcte claimafhandeling. We helpen u graag - en op deze pagina regelt u dat makkelijk en snel. 

Kent u Hiscox nog niet? Dan stellen we ons graag voor.

Online verzekerd in 3 stappen


1.

Vul uw gegevens in

Zo vinden we de beste verzekering voor uw onderneming.

2.

Kies uw verzekering

Bepaal zelf uw eigen risico en kies eventuele aanvullende dekkingen.

3.

Sluit de verzekering af

Daarna bent u direct verzekerd. U krijgt per mail nog een bevestiging van ons.

Benieuwd naar uw premie?

U weet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT volgens Hiscox


Afbeelding
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Hiscox
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis van de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Dient u een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Ons uitgangspunt: alles wat niet is uitgesloten is per definitie gedekt.

Wie is Hiscox?

Wat andere ondernemers zeggen


Snel en duidelijk. Heldere website, goede tarieven.
Lees alle reviews
Hiscox Video shape

Verhaal uit de praktijk

De eigenaar van een snelgroeiende meubelwebshop wil zijn website optimaliseren. Een ICT-bedrijf gaat voor hem aan de slag.

Al snel blijkt dat de website door een fout in de code niet meer gevonden kan worden. Ondanks dat het ICT-bedrijf het probleem snel oplost, eist de meubelwebshop een forse schadevergoeding. Dankzij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT, blijft de schade gelukkig beperkt.

Zo helpen we ICT'ers

Deze ICT-beroepen verzekeren we


Dit zijn de ICT-beroepen die wij verzekeren. Staat uw beroep hier niet tussen? Geen zorgen. We verzekeren vrijwel alle ICT-gerelateerde beroepen. Bel ons gratis op 020 -799 18 88 (werkdagen van 08.30 – 17.00 uur) en dan kijken we wat we voor u kunnen doen.

 • Applicatiebeheerders 
 • Databasemanagers 
 • Developers
 • Functioneel beheerders 
 • ICT-architecten
 • Implementatiemanagers 
 • Netwerkbeheerders 
 • Productowners 
 • Programmeurs
 • Securityspecialisten 
 • Scrum masters
 • Software- en systeemengineers 
 • Systeembeheerders 
 • Virtual reality-specialisten & ontwerpers
 • Webdesigners 

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT


Standaard verzekerd

Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk? Voor deze risico’s bent u met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT gewoon goed gedekt.

 • Contractbreuk
 • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
 • Inbreuk op licentierechten of intellectueel eigendom
 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het geven van verkeerd advies of fouten in de ontwikkelde software
 • Juridische bijstand, verdedigings- en andere proceskosten.
 • Schade als gevolg van oneerlijkheid van eigen werknemers en ingeschakelde zzp'ers
 • Vergoeding van eigen honorarium
 • Vergoeding van service credits als onderdeel van een gedekte aanspraak
Extra opties

U kunt kiezen voor een groot aantal extra dekkingen. Daarmee stemt u uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT exact af op uw situatie. Want onder de streep wilt u immers graag zelf bepalen wat u wel en niet verzekert.

 • Dekking voor bedrijfsaansprakelijkheid
 • Korting op uw premie als u voor een eigen risico kiest
 • Activiteiten van vorig jaar kunt u meeverzekeren
 • Het verzekerde bedrag kunt u per jaar verhogen of verlagen
 • Uitloopdekking van 1 jaar bij beëindigen van de verzekering

Klantenservice

Zakelijke klantenservice: - Bel ons op: 020-7991888.
(werkdagen 08.30 - 17.00 uur)
- Neem contact op via onze chat.
- Plan vrijblijvend een belafspraak in onze online agenda.

Veelgestelde vragen


Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT verplicht?

Ja en nee. Er is geen algehele verplichting, maar de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wel verplicht voor sommige juridische of financiële beroepen. Ook zijn er organisaties die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplichten. Wie als zzp’er werkt, krijgt daar vaak mee te maken. Grote bedrijven, overheden en bureaus stellen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering namelijk vaak als voorwaarde. U wordt dus niet ingehuurd als u niet bent verzekerd.

U heeft dus een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig, als:

 • dit wettelijk verplicht is voor uw beroep
 • opdrachtgevers dit verplichten
 • dit een voorwaarde is voor lidmaatschap van een branche- of beroepsverenging
 • u uw zakelijke vermogen wilt verzekeren tegen beroepsfouten 
 • de algemene voorwaarden van uw opdrachtgever niet genoeg bescherming bieden
Is bedrijfsaansprakelijkheid hetzelfde?

Nee, er is een duidelijk verschil. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die u in uw werk maakt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die u op uw werk maakt, en waardoor u persoonlijk bij iemand schade veroorzaakt. 

Anders gezegd: een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert de financiële gevolgen van zakelijke vergissingen en fouten die u maakt in uw werk. Bijvoorbeeld als u een verkeerd advies geeft of een deadline mist. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u voor materiële- en letselschade die u per ongeluk bij uw opdrachtgever veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u de laptop van uw opdrachtgever laat vallen. Of als  u de kantoorsleutel van uw opdrachtgever verliest, waardoor die alle sloten moet vervangen.

Wilt u meer informatie? We hebben de veelgestelde vragen over bedrijfsaansprakelijkheid in deze FAQ beantwoord.

Wanneer is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT handig?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT is slim voor iedereen die een bedrijf heeft. Ook als u een eenmanszaak heeft, zzp’er bent of tot het MKB behoort. Want een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u als een klant u aansprakelijk stelt.

We bieden op maat gemaakte aansprakelijkheidsverzekeringen voor ICT’ers, management consultants, coaches, reclame- en marketing professionals & uitgeverijen en omroepen. Werkt u in een andere branche? Ook dan vindt u bij Hiscox een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een groot aantal andere beroepen.

Is dit een zzp-beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Bent u als zzp actief in de ICT? En zoekt u de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Ook dan kunt u online bij ons de gewenste dekking samenstellen en direct een verzekering afsluiten. Wilt u advies over de beste verzekering? Dan verwijzen we u door naar onze adviseurs. Zij helpen u verder.

Heeft u een andere vraag?

Over beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen bestaan veel vragen. In onze FAQ hebben we de meest gestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice via 020-7991888 (werkdagen 08.30 - 17.00 uur) of e-mail naar [email protected]

Kent u ons nog helemaal niet? Dan stellen we ons graag voor. We zijn als geen ander gespecialiseerd in het verzekeren van zelfstandige ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Dat merkt u aan veel zaken, zoals onze snelle en correcte claimafhandeling. Maar ook aan onze support. We helpen u namelijk om na een zakelijk conflict weer met een schone lei te beginnen. Lees meer over Hiscox.

Benieuwd naar uw premie?

U weet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

De aansprakelijkheidsverzekering bij uw beroep


Elk beroep is anders. De risico’s die erbij horen, ook. Hoe vindt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die precies past bij uw bedrijf? Door deze bij ons op maat samen te stellen. Zo staat u er niet langer alleen voor als u een claim krijgt.

Andere opties voor de beste dekking


Zoekt u een ander zakelijke verzekering? U kunt uw bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico's en bestuurdersaansprakelijkheid ook bij ons verzekeren. Bijvoorbeeld als handige extra dekking op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Benieuwd naar uw premie?

U weet direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.