Waarmee kunnen we je helpen?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT


Werk je als ICT’er of heb je een eigen IT-onderneming? Dan heb je hoge kwaliteit en een goede klantrelatie hoog in het vaandel staan. Toch is een aansprakelijkstelling door een ontevreden klant niet altijd te voorkomen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn en je wereld op zijn kop zetten. In dat geval staat Hiscox je bij met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering speciaal voor ICT'ers. Zodat jij je kunt concentreren op het uitoefenen van je vak.

 • Uitgebreide dekking afgestemd op de ICT
 • Makkelijk én snel: je ziet de premie binnen 1 minuut
 • Snelle schadeafhandeling, persoonlijke service
 • Keuze voor € 0 eigen risico
 • Direct online verzekerd! En toch dagelijks opzegbaar

 

Beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT verzekert je als een klant je aansprakelijk stelt. Je regelt die verzekering gemakkelijk en binnen 1 minuut! Maar wanneer ontstaat die aansprakelijkheid? Er zijn diverse situaties mogelijk. Bijvoorbeeld als je een verkeerde koppeling in de code maakt of een systeem of server laat uitvallen. Maar ook wanneer je opdrachtgever ontevreden is, ondanks dat jij je uiterste best hebt gedaan. Krijg je een schadeclaim? Dan kan je dat behoorlijk wat geld kosten, en soms zelfs je reputatie in gevaar brengen. Maar met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT hoef jij je daar geen zorgen over te maken. 

Wil je meer weten? Lees dan onze veelgestelde vragen.

Speciaal voor jou samengesteld

Je kent het waarschijnlijk als geen ander: in de IT-sector zijn de opdrachten complex en is de tijdsdruk hoog. De kans bestaat dus dat een opdracht verkeerd afloopt, zelfs bij jou als ervaren ICT-professional. Met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT heb je precies de dekking die je nodig hebt, volledig gericht op jouw beroep. Deze verzekering dekt de schade bij je opdrachtgever, maar ook verdedigingskosten zoals proceskosten en mediation. Word je beschuldigd van smaad of laster? Dan krijg je de verdediging en eventuele schade vergoed. Maar bovenal sta je er niet meer alleen voor. We geven je namelijk niet alleen specialistisch advies, maar bieden je ook een snelle en correcte claimafhandeling. Kortom, we helpen je graag - en op deze pagina regel je het gemakkelijk en snel. 

Ken je Hiscox nog niet? Dan stellen we ons graag voor.

Online verzekerd in 3 stappen


1.

Vul je gegevens in

Zo vinden we de beste verzekering voor je onderneming.

2.

Kies je verzekering

Bepaal zelf je eigen risico en eventuele aanvullende dekkingen.

3.

Sluit de verzekering af

Daarna ben je direct verzekerd. Je krijgt per mail nog een bevestiging van ons.

Benieuwd naar de premie?

Kijk hier direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT volgens Hiscox


Afbeelding
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Hiscox
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis van de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Dien je een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Ons uitgangspunt: alles wat niet is uitgesloten, is gedekt.

Wie is Hiscox?

Wat andere ondernemers zeggen


Snel en duidelijk. Heldere website, goede tarieven.
Lees alle reviews
Hiscox Video shape

Verhaal uit de praktijk

De eigenaar van een snelgroeiende meubelwebshop wil zijn website optimaliseren. Een ICT-bedrijf gaat voor hem aan de slag.

Al snel blijkt dat de website door een fout in de code niet meer gevonden kan worden. Ondanks dat het ICT-bedrijf het probleem snel oplost, eist de meubelwebshop een forse schadevergoeding. Dankzij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT, blijft de schade gelukkig beperkt.

Zo helpen we ICT'ers

Deze ICT-beroepen verzekeren we


Dit zijn de ICT-beroepen die wij verzekeren. Staat jouw beroep hier niet tussen? Geen zorgen. We verzekeren vrijwel alle ICT-gerelateerde beroepen. Bel ons gratis op 020 -799 18 88 (werkdagen van 08.30 – 18.00 uur) en dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

 • Applicatiebeheerders 
 • Databasemanagers 
 • Developers
 • Functioneel beheerders 
 • ICT-architecten
 • Implementatiemanagers 
 • Netwerkbeheerders 
 • Productowners 
 • Programmeurs
 • Securityspecialisten 
 • Scrum masters
 • Software- en systeemengineers 
 • Systeembeheerders 
 • Virtual reality-specialisten & ontwerpers
 • Webdesigners 

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT?


Standaard verzekerd

Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens je werk? Voor deze risico’s ben jij met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT gewoon goed gedekt.

 • Contractbreuk
 • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
 • Inbreuk op licentierechten of intellectueel eigendom
 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het geven van verkeerd advies of fouten in de ontwikkelde software
 • Juridische bijstand, verdedigings- en andere proceskosten.
 • Schade als gevolg van oneerlijkheid van eigen werknemers en ingeschakelde zzp'ers
 • Vergoeding van eigen honorarium
 • Vergoeding van service credits als onderdeel van een gedekte aanspraak
Extra opties

Je kunt kiezen uit diverse extra dekkingen. Daarmee kun je jouw beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT exact afstemmen op je situatie. Want onder de streep wil je immers graag zelf bepalen wat je wel en niet verzekert.

 • Dekking voor bedrijfsaansprakelijkheid
 • Korting op de premie als je een eigen risico kiest
 • Activiteiten van vorig jaar kunnen meeverzekerd worden
 • Je mag het verzekerde bedrag per jaar verhogen of verlagen
 • Uitloopdekking van 1 jaar bij beëindigen van de verzekering

Klantenservice

Zakelijke klantenservice: - Bel ons op: 020-7991888.
(werkdagen 08.30 - 18.00 uur)
- Neem contact op via onze chat.
- Plan vrijblijvend een belafspraak in onze online agenda.

Veelgestelde vragen


Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT verplicht?

Ja en nee. Er is geen algehele verplichting, maar de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wel verplicht voor sommige juridische of financiële beroepen. Ook zijn er organisaties die een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplichten. Vooral als je zzp’er bent, krijg je daarmee te maken. Grote bedrijven, overheden en bureaus stellen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering namelijk vaak als voorwaarde. Anders gezegd: zij huren je niet in als je niet bent verzekerd.

Je hebt dus een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT nodig, als:

 • dit wettelijk verplicht is voor jouw beroep
 • opdrachtgevers dit verplichten
 • dit een voorwaarde is voor lidmaatschap van een branche- of beroepsverenging
 • jij je zakelijke vermogen wilt verzekeren tegen beroepsfouten 
 • de algemene voorwaarden van je opdrachtgever niet genoeg bescherming bieden
Is bedrijfsaansprakelijkheid hetzelfde?

Nee, er is een duidelijk verschil. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die u in je werk maakt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die jij op je werk maakt, en waardoor jij persoonlijk bij iemand schade veroorzaakt. 

Anders gezegd: een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert de financiële gevolgen van zakelijke vergissingen en fouten die je in je werk maakt. Bijvoorbeeld als je een verkeerd advies geeft of een deadline mist. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert je voor materiële- en letselschade die je per ongeluk bij een opdrachtgever veroorzaakt. Denk aan fysieke dingen, bijvoorbeeld als je de laptop van je opdrachtgever laat vallen. Of als je de kantoorsleutels verliest, waardoor jouw opdrachtgever alle sloten moet vervangen.

Meer weten? We hebben de veelgestelde vragen over bedrijfsaansprakelijkheid in deze FAQ beantwoord.

Wanneer is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT handig?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT is slim voor iedereen die een bedrijf heeft. Ook als je een eenmanszaak hebt, zzp’er bent of tot het MKB behoort. Want een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt jou als een klant je aansprakelijk stelt.

We bieden op maat gemaakte aansprakelijkheidsverzekeringen voor ICT’ers, management consultants, coaches, reclame- en marketing professionals & uitgeverijen en omroepen. Werk je in een andere branche? Ook dan vindt je bij Hiscox een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een groot aantal andere beroepen.

Is dit een zzp-beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Ben je als zzp actief in de ICT? En zoek je de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Ook dan kun je online bij ons de gewenste dekking samenstellen en direct een verzekering afsluiten. Wil je advies over de beste verzekering? Dan verwijzen we je door naar onze adviseurs. Zij helpen je verder.

Heb je een andere vraag?

Over beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen bestaan veel vragen. In onze FAQ hebben we de meest gestelde vragen beantwoord. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice via 020-7991888 (werkdagen 08.30 - 18.00 uur) of e-mail naar [email protected]

We stellen ons trouwens graag aan je voor, als je ons nog niet kent. Hiscox is als geen ander gespecialiseerd in het verzekeren van zelfstandige ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Dat merk je aan veel zaken, zoals onze snelle en correcte claimafhandeling. Maar ook aan onze support. We helpen je namelijk om na een zakelijk conflict weer met een schone lei te beginnen. Lees hier meer over ons.

Benieuwd naar de premie?

Kijk direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

De aansprakelijkheidsverzekering voor jouw beroep


Elk beroep is anders. De risico’s die erbij horen, ook. Hoe vind je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die precies past bij jouw bedrijf? Antwoord: door 'm bij ons op maat samen te stellen. Zo sta je er niet langer alleen voor als je een claim krijgt.

Andere opties voor de beste dekking


Zoek je een andere zakelijke verzekering? Je kunt bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico's en bestuurdersaansprakelijkheid ook bij ons verzekeren. Bijvoorbeeld als extra dekking op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Handig!

Benieuwd naar de premie?

Kijk direct wat het kost. Afsluiten? Dat kost maar een paar minuten.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.