Waarmee kunnen we u helpen?

Fine Art Kunstverzekering


Fine Art is een 'all-risk'-kunstverzekering voor privéverzamelingen, bedrijfscollecties of museumcollecties. Het is een verzekering die elke vorm van kunst omvat. Hiscox biedt u hiermee een alomvattende kunstverzekering voor één exemplaar of een gehele collectie. Fine Art gaat veel verder gaat dan een schadevergoeding alleen, veel verder dan alleen het verzekeren zélf. De dekking beslaat namelijk vrijwel alle risico’s. Dus thuis, maar ook op een kunsttentoonstelling of tijdens transport. Dient u een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Zo luidt onze stelregel. 

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend!

Bereken uw premie
kunstverzekering fine art hiscox
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Klantenservice

 

Meer informatie over onze kunstverzekering?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Wat is Fine Art?

Fine Art is een kunstverzekering die elke vorm van kunst omvat. Van poppenhuisverzameling tot werken van Rauch. Schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook installaties, tapijten en kostbaar aardewerk. Hiscox biedt u hiermee een alomvattende kunstverzekering voor één exemplaar of een gehele collectie. De kunstverzekering beslaat vrijwel alle risico's, overal ter wereld, op elke locatie, ook tijdens transport. 

  Waarom verzekeren bij Hiscox?

  Kunst verzekeren vergt begrip. Hiscox is de private insurer die uw fascinatie voor kunst of verzamelen deelt. Fine Art is daarom een kunstverzekering die u uw passie teruggeeft, ondanks de kunstroof, de beschadiging of de brand. We dekken vrijwel alle risico's, zonder discussie. En we bieden een service die begint met uitbetalen, in plaats van ermee te eindigen. Wat niet uitdrukkelijk is uitgesloten, is per definitie verzekerd. Hebt u een schadeclaim? Dan helpen we u waar we kunnen.

  Wat is gedekt?


  Diefstal

  Duikt een gestolen of verloren object uiteindelijk toch weer op? Dan krijgt u altijd de gelegenheid het terug te kopen.

  Beschadiging

  Ook schade door restaurateurs en schoonmakers is gedekt.

  Waardedaling na herstel

  Is een kunstwerk ná het herstel van een gedekte schade in waarde gedaald? Dan vergoeden wij ook die waardevermindering.

  NIeuwe aankopen zijn automatisch meeverzekerd

  Al uw nieuwe aankopen zijn automatisch meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag (mits u de aankoop binnen 60 dagen bij ons meldt).

  Paren- en stellenbepaling

  Er geldt een uitgebreide paren- en stellenbepaling. Vormen meerdere objecten één kunstwerk - bijvoorbeeld als drieluik? En raakt één van die objecten beschadigd? Dan zien we dit als totaalverlies. En vergoeden dus het gehele kunstwerk.

  Extra services

  Met Fine Art bieden we een kunstverzekering die verder gaat dan een schadevergoeding alleen. Een diefstal of beschadiging is al erg genoeg. Daarom bieden we bijvoorbeeld extra services ná de uitbetaling van een verzekeringsclaim. We spoorden bijvoorbeeld al diverse keren een gestolen kunstwerk op.

  Standaard overdekking

  Al uw nieuwe aankopen krijgen standaard een overdekking van 25%. En Fine Art dekt vrijwel elk risico van uw kunstbezittingen, inclusief beschadiging.

  Schadevergoeding op maat

  U kunt kiezen voor contante schadevergoeding óf een volledig vergoede restauratie. Maar soms is natuurlijk zelfs de kleinste beschadiging al fataal. Bij deelschade kunt u een voorwerp daarom als totaal verloren laten verklaren.

  Kunstverzekering in de praktijk


  kunstverzekering

  Het moest de kunstroof van het jaar worden. Maar een ervaren beveiliger wantrouwde zijn collega. En betrapte hem uiteindelijk met kunstwerken van bijna een miljoen. Bij de arrestatie raakte één schilderij beschadigd. Hiscox schakelde direct een gerenommeerde restaurateur in en betaalde de rekening van € 6.000. Daarnaast vergoedden we de waardevermindering van het kunstwerk volledig. De cliënt toonde zich dankbaar over de snelle restauratie en de ongecompliceerde schadevergoeding.

  Hoe werkt het?


  1.

  We denken met u mee

  Als u kunst koopt of waardevolle objecten verzamelt, verwacht u natuurlijk dat uw verzekeraar dat begrijpt. Die verwachting beantwoordt Hiscox. We helpen u desgewenst geheel vertrouwelijk bij het professioneel taxeren en verzekeren van uw collectie.

  2.

  Bereken uw premie

  U berekent binnen 5 minuten vrijblijvend uw premie online voor kunstverzamelingen tot € 150.000. Voor hogere bedragen kunt u via een adviseur een verzekering afsluiten. 

  3.

  Sluit uw verzekering af

  Bevalt de premie? Sluit u uw verzekering online af. Uw aanvraag wordt door een adviseur beoordeeld. 

  Ontdek vrijblijvend uw premie

  Binnen 5 minuten online berekend

  Ik dank u ten zeerste voor de prompte beantwoording en betaling.
  Lees alle reviews

  Meer particuliere verzekeringen


  Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.