Waarmee kunnen we je helpen?

Kunstverzekering


Fine Art

Fine Art is een 'all-risk'-kunstverzekering voor privéverzamelingen, bedrijfscollecties of museumcollecties. Het is een verzekering die elke vorm van kunst omvat. Hiscox biedt hiermee een alomvattende kunstverzekering voor één exemplaar of een gehele collectie. Fine Art gaat veel verder gaat dan een schadevergoeding alleen, veel verder dan alleen het verzekeren zélf. De dekking beslaat namelijk vrijwel alle risico’s. Dus thuis, maar ook op een kunsttentoonstelling of tijdens transport. Dien je een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Zo luidt onze stelregel. 

  • Diefstal en beschadiging zijn gedekt
  • Nieuwe kunstaankoop automatisch meeverzekerd tot 25% van het verzekerde bedrag
  • Omvat één kunstwerk meerdere objecten? Dan zijn die ook als één verzekerd
  • We helpen ook ná uitbetaling van de schade
  • Standaard overdekking

kunstverzekering fine art hiscox
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Waarom een kunstverzekering?


Wat is Fine Art?

Wij delen de fascinatie voor kunst of verzamelen. Fine Art is daarom een kunstverzekering die onze verzekerden hun passie teruggeeft, ondanks de kunstroof, de beschadiging of de brand. We dekken vrijwel alle risico's, zonder discussie. De dekking omvat elke vorm van kunst. Van poppenhuisverzameling tot werken van Rauch. Schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook installaties, tapijten en kostbaar aardewerk. Hiermee bieden we een alomvattende kunstverzekering voor één exemplaar of een gehele collectie. De kunstverzekering beslaat vrijwel alle risico's, overal ter wereld, op elke locatie, ook tijdens transport. 

Waarom verzekeren bij Hiscox?

We bieden een service die begint met uitbetalen, in plaats van ermee te eindigen. Wat niet uitdrukkelijk is uitgesloten, is per definitie verzekerd. Een schadeclaim ingediend? Dan helpen we waar we kunnen. We begrijpen bijzonder verzekeren en bieden vermogende particulieren uitstekende verzekeringen voor hun bezittingen. Op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van onze klanten, en met de hoogste mate van discretie en vertrouwelijkheid. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis over de Nederlandse markt. 

Kunst verzekeren in 3 stappen


1.

Bereken de premie

Voor verzamelingen vanaf € 150.000 is de premie direct online zichtbaar! Vul alle gegevens in.

2.

Sluit direct af

Bevalt de premie? Sluit dan de verzekering online af. Een adviseur beoordeelt de aanvraag. 

3.

Hogere waarde?

Is de verzameling meer waard dan € 150.000? Raadpleeg een adviseur voor een maatwerkverzekering.

Direct online verzekeren?

Voor kunstverzamelingen tot € 150.000

Wat andere verzekerden zeggen


Duidelijk, no nonsense en zeer klantvriendelijke website.
Lees alle reviews

Een praktijkvoorbeeld


Het moest de kunstroof van het jaar worden. Maar een ervaren beveiliger wantrouwde zijn collega. En betrapte hem uiteindelijk met kunstwerken van bijna een miljoen. Bij de arrestatie raakte één schilderij beschadigd. Hiscox schakelde direct een gerenommeerde restaurateur in en betaalde de rekening van € 6.000. Daarnaast vergoedden we de waardevermindering van het kunstwerk volledig. De cliënt toonde zich dankbaar over de snelle restauratie en de ongecompliceerde schadevergoeding.

We denken mee


Wie kunst koopt of waardevolle objecten verzamelt, verwacht natuurlijk dat een verzekeraar dat begrijpt. Die verwachting beantwoordt Hiscox. We helpen desgewenst geheel vertrouwelijk bij het professioneel taxeren en verzekeren van een collectie.

Dekking kunstverzekering


Diefstal

Duikt een gestolen of verloren object uiteindelijk toch weer op? Een verzamelaar wil het dan natuurlijk graag terug. Daarom bieden we onze verzekerden in zo'n geval altijd de gelegenheid het terug te kopen.

Beschadiging

Restaurateurs en schoonmakers zijn natuurlijk ook maar mensen. Veroorzaken zij een schade aan een verzekerd kunstwerkt? Dan is die schade gedekt.

Waardedaling na herstel

Sommige waardevolle objecten verliezen in waarde na het herstel van een gedekte schade. Is dit het geval? Dan vergoeden wij ook die waardevermindering.

Nieuwe aankoop? Die is automatisch meeverzekerd

Alle nieuwe aankopen zijn automatisch meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag. Meld de aankoop binnen 60 dagen bij ons, meer is niet nodig.

Ook voor zakelijke kunstcollecties

Niet alleen particuliere verzamelaars en kunstliefhebbers kunnen via Fine Art gemakkelijk een verzameling verzekeren, maar ook bedrijven en musea. We verzekeren bijvoorbeeld kunst en verzamelaarsobjecten die tot zakelijke collecties behoren. Dus ook de werken aan de muur van het kantoor. Fine Art is immers een verzekering die elke vorm van kunst omvat. Voor een gehele collectie of voor een enkel exemplaar.

Paren- en stellenbepaling

Onze verzekering is inclusief een uitgebreide paren- en stellenbepaling. Dit is een bepaling die betrekking heeft op de objecten, niet op de eigenaren. Anders gezegd: vormen meerdere objecten één kunstwerk, bijvoorbeeld als drieluik? En raakt één van die objecten beschadigd? Dan zien we dit als totaalverlies. We vergoeden dan dus het gehele kunstwerk.

Extra services

Met Fine Art bieden we een kunstverzekering die verder gaat dan een schadevergoeding alleen. Een diefstal of beschadiging is al erg genoeg. Daarom bieden we bijvoorbeeld extra services ná de uitbetaling van een verzekeringsclaim. We spoorden bijvoorbeeld al diverse keren een gestolen kunstwerk op.

Standaard overdekking

Alle nieuwe aankopen krijgen standaard een overdekking van 25%. Daarmee is een eventuele waardestijging dus al vooraf deels ingecalculeerd.

Schadevergoeding op maat

Bij schade bieden we graag een keuze. Onze verzekerden kunnen de schadevergoeding contant ontvangen óf kiezen voor een volledig vergoede restauratie. Tegelijkertijd beseffen we dat zelfs de kleinste beschadiging soms al fataal kan zijn. Restauratie is dan zinloos. Bij zo'n deelschade kun je een voorwerp daarom als totaal verloren laten verklaren.

Klantenservice

 

Meer informatie over onze kunstverzekering?

Neem contact op met een van onze adviseurs of chat met ons!

Direct online verzekeren?

Voor kunstverzamelingen tot € 150.000

Meer particuliere verzekeringen


Op zoek naar een andere particuliere verzekering? We verzekeren klassiekers, oldtimers, youngtimers, kunst, verzamelingen en waardevolle inboedel.

Zakelijke verzekeringen


Op zoek naar een zakelijke verzekering? Je kunt beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico's en bestuurdersaansprakelijkheid ook bij ons verzekeren.

Direct online verzekeren

Voor kunstcollecties tot € 150.000

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.