Waarmee kunnen we je helpen?

CyberClear Cyberverzekering


Steeds vaker worden bedrijven getroffen door virussen, hacks, DDos-aanvallen, ransomware en systeeminbraken. Maar ook het lekken van gegevens door menselijke fouten of technisch falen van systemen kunnen aanzienlijke risico's vormen voor uw bedrijf. Cyberclear by Hiscox is de effectieve cyberverzekering die de financiële gevolgen van digitale risico's en cybercrime dekt.

CyberClear afsluiten?

Zoek uw adviseur

Cyberverzekering CyberClear Hiscox
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Cyberincident? We zijn 24/7 bereikbaar


Hiscox maakt het u als cyberverzekerde extra gemakkelijk. Zodra we u als verzekerde accepteren, bent u met de meest uitgebreide dekking verzekerd. Dus ook als u eens vergeet een beveiligingsupdate te installeren. Er gelden namelijk geen verborgen beveiligingseisen of voorbehouden. En bij cyberincidenten zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

Uitgebreide cybercrime-dekking


Wat is een cyberverzekering?

Met een zakelijke cyberverzekering (cyber security verzekering) kunt u de financiële gevolgen van cybercriminaliteit afdekken. De cybercrime verzekering van Hiscox dekt o.a.: 

 • Aansprakelijkheid voor schade bij anderen door cybercriminaliteit
 • Eigen schade, zoals kosten om imagoschade te herstellen of de kosten van gestolen data
 • Omzetverlies als bijvoorbeeld uw website langere tijd onbereikbaar is door een cyberaanval

En dat is nog niet alles; lees verder onder "Beveiligingsinbreuk, cyberaanvallen". 

Beveiligingsinbreuk, cyberaanvallen

CyberClear by Hiscox dekt de financiële gevolgen van computerinbraak, datadiefstal en andere vormen van cybercriminaliteit:

 • data- en softwareherstel na een cyberaanval;
 • kosten van forensisch onderzoek;
 • de cyberverzekering dekt juridische kosten en kosten om een data-inbreuk te managen;
 • communicatiekosten met klanten, ICT-dienstverleners, toezichthouders, de overheid, betaalproviders en andere betrokkenen;
 • kosten van losgeld én van specialisten die voor u onderhandelen over dat losgeld;
 • extra bedrijfskosten door een cyberaanval;
 • een vergoeding voor de kosten om binnen 72 uur na het incident zelf in te grijpen;
 • kosten van crisismanagement, reputatieherstel en pr-campagnes.
Bedrijfsstilstand

Komt uw bedrijf tot stilstand door een cyberincident? De cyberverzekering van Hiscox vergoedt de kosten die er direct uit voortvloeien. Daaronder vallen gederfde omzet en extra werkuren. U kunt bovendien een optionele dekking afsluiten voor bedrijfsstilstand die voortvloeit uit een cyberaanval bij een IT-dienstverlener waarvan uw bedrijf afhankelijk is.

 

Menselijke fout

Het zijn niet altijd hackers die een cyberincident veroorzaken. Ook uw eigen medewerker kan een inbreuk laten ontstaan. Zulke 'menselijke fouten' vallen onder de dekking van CyberClear by Hiscox. Als uw bedrijf om zo'n reden stilvalt, kunt u meestal aanspraak maken op een vergoeding van het omzetverlies, de extra gewerkte uren, de kosten van gegevensherstel én PR-kosten.

Privacy- en online aansprakelijkheid

De cyberverzekering dekt de meeste gevolgen van claims vanwege gestolen of verloren privacygevoelige gegevens:

 • kosten van privacy- of AVG-onderzoeken tegen het verzekerde bedrijf;
 • kosten vanwege privacyschending, het niet nakomen van PCI DSS-regelgeving, of het verspreiden van vertrouwelijke bedrijfsinformatie;
 • kosten en/of claims die ontstaan als de bedrijfswebsite of een e-mailaccount van het bedrijf onbedoeld auteursrecht schendt of laster verspreidt;
 • claims vanwege virusverspreiding, een ‘denial-of-service’-aanval tegen een derde, of geblokkeerde toegang tot computersystemen of data.

Hiscox biedt u desgewenst óók een verzekering van uw beroepsaansprakelijkheid.

Cyberfraude en cyberbedrog

Als hackers bij u schade veroorzaken, is dat vrijwel altijd gedekt door CyberClear by Hiscox:

 • kosten van elektronische diefstal;
 • kosten van frauduleus gebruik van uw telefoonlijnen;
 • kosten van het overboeken of overdragen van middelen vanwege een social-engineeringsbericht;
 • kosten als gevolg van frauduleus gebruik van uw elektronische identiteit.
Voorwaarden en FAQ

Wilt u de exacte dekkingen op een rij? Raadpleeg dan de voorwaarden.

Hebt u vragen over cyberverzekeringen en cybercrime? In deze FAQ leest u de meeste antwoorden.

Hiscox Video shape

"Houd de schade van cybercrime zo beperkt mogelijk"

Klantenservice

Zakelijke klantenservice: - Bel ons op: 020-7991888.
(werkdagen 08.30 - 18.00 uur)
- Neem contact op via onze chat.
- Plan vrijblijvend een belafspraak in onze online agenda.

Extra hulp bij cyberrisico


Preventie

Sluit u een cyberverzekering van Hiscox af? Dan krijgt u óók toegang tot preventiediensten. We bieden deze aan met diverse partners. De diensten informeren u over risico’s en ondersteunen u in het nemen van de juiste maatregelen. Zodat u cyberrisico's kunt herkennen én voorkomen.

CyberClear Academy

Met de Hiscox CyberClear Academy leren ondernemers en hun medewerkers een 'menselijke firewall' te bouwen. Zo kunnen ze de onderneming veel beter beschermen tegen digitale criminaliteit. De Academy omvat diverse online leermodules waarmee ze een cybercrimineel en zijn werkwijze leren herkennen.

Aanmelden voor de Academy? Maak uw hoofdaccount aan via www.hiscoxcyberclearacademy.com en nodig daarna zelf medewerkers uit via dit hoofdaccount. Werkt het niet? Stuur dan een mailtje naar [email protected] - we helpen u verder.

Partners
 • CyberClear by Hiscox-verzekering is inclusief gratis juridisch advies. ICTRecht stelt hierbij een verwerkersovereenkomst op maat voor u op. Meer informatie of direct uw verwerkersovereenkomst aanvragen? Neem dan per e-mail contact met ons op via [email protected].
 • Als verzekerde krijgt u een gratis proefperiode van CyberSterk. De CyberSterkbox geeft inzicht in de kwetsbaarheden en bedreigingen die zich in uw netwerk bevinden. Hierbij detecteert CyberSterk van alle aangesloten apparatuur in het netwerk of die afwijkend gedrag vertonen. U kunt zich hier aanmelden.
 • PrivacyZeker Start is een cyber- en privacystartpakket voor kleine bedrijven. Het omvat onder meer een telefonische controle van uw AVG-naleving en uw beveiliging. Zo weet u als ondernemer welke beveiligingsmaatregelen u moet nemen om op een veilige manier met data en persoonsgegevens om te gaan. Ga naar https://login.privacyzeker.nl/start/hiscox om u direct online aan te melden. Heeft uw bedrijf een omzet van meer dan € 1 miljoen? Dan kunt u kiezen voor het gratis consult van Naq, adviseurs in cybersecurity en compliance. Dat biedt u een risicoinventarisatie en een AVG-gapanalyse. Ook krijgt u 20% korting op alle abonnementen van Naq. Meer informatie leest u in de brochure.
 • Hebt u nog andere vragen? Lees dan onze FAQ.
CyberClear afsluiten?

Zoek uw adviseur

Andere opties voor de beste verzekering


Zoekt u een andere verzekering? U kunt ook uw beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid bij ons verzekeren.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.