Waarmee kunnen we je helpen?

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Reclame, marketing & communicatie


Een gewaagde reclamecampagne of een eerlijke PR-strategie rond een reorganisatie? Als reclame- en/of communicatieprofessional zoekt u soms de grenzen op, ongeacht wát de opdracht is. Dat is immers uw vak. De hoge verwachtingen van uw klanten en de uiterst creatieve ruimte waar binnen u werkt brengen de nodige risico's met zich mee. Denk aan schending van auteursrecht, vertrouwelijke klantgegevens of verkeerd geïnterpreteerde instructies.  

Hiscox kent het risico van de reclamesector als geen ander. We verzekeren ondernemers en bureaus in de sectoren reclame, marketing, communicatie en PR tegen beroepsaansprakelijkheid. Onze op maat gemaakte beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u en uw bedrijf discreet en adequaat tegen beroepsfouten. Wij vergoeden niet alleen de schade, maar helpen u elke stap op de weg. 

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend!

Bereken uw premie
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering marketing
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask
Klantenservice

Meer informatie over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen?

Bel gratis onze zakelijke klantenservice:  020-7991888

Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17 uur

Waarom beroepsaansprakelijkheid verzekeren?


Omdat u aansprakelijk kunt worden gesteld

Zelfs de meest ervaren professionals worden wel eens aansprakelijk gesteld. Ongeacht of dat terecht is, of ze een vergissing hebben gemaakt. Zo' schadeclaim loopt dan al snel in de papieren. In het ergste geval kan het zelfs het einde van uw bedrijf betekenen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) bij Hiscox verzekert u de wettelijke aansprakelijkheid die voortvloeit uit uw bedrijfsactiviteiten. 

 • U verliest data van een klant
 • Uw advies bevat een fout
 • U mist een deadline 
Waarom Hiscox?

Hiscox is een toonaangevend business insurer en gespecialiseerd in het verzekeren van de beroepsaansprakelijkheid in de zakelijke dienstverlening. Als ondernemer merkt u dit aan onze snelle en altijd correcte claimafhandeling. Maar vooral aan onze service, die volledig stoelt op één stelregel: onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering helpt u problemen op te lossen. Na een schade hebt u immers al genoeg aan uw hoofd. Het is een manier van zakendoen en meedenken die even aangenaam als correct is.

We onderscheiden ons als beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar dankzij onze wereldwijde ervaring, gekoppeld aan onze lokale expertise over de Nederlandse markt. En we werken volgens traditionele waarden. Kwaliteit, integriteit, respect, excelleren in uitvoering. Waarden, die u als ondernemer herkent.

Wie we verzekeren


 • Copywriters 
 • Designers 
 • Grafisch ontwerpers 
 • Marketeers 
 • Marketing managers 

 

 • Tekstschrijvers 
 • Vormgevers
Hiscox Video shape

Een praktijkvoorbeeld

Of het nou gaat om het schenden van intellectuele eigendomsrechten, het missen van een deadline of een verkeerd advies. Dit praktijkvoorbeeld laat zien hoe een ogenschijnlijk kleine beroepsfout kan leiden tot een flinke schadeclaim. In dit geval is de schade voor zowel de meubel webshop als het ICT-bedrijf gelukkig beperkt gebleven dankzij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox.

Wat is gedekt?


Beroepsaansprakelijkheid

Een verkeerd advies, een vergissing of een fout tijdens uw werk? De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox dekt de schade.

Dit is gedekt: 

 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het geven van een verkeerde voorstelling van zaken.
 • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht.
 • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data.
 • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een merkenrecht of auteursrecht.
 • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat.
 • Inbreuk op licentierechten.
 • Kosten van een verklaring voor recht.
 • Claims tegen kopers of gebruikers van gecreëerde content.
 • We werken nauw samen met uw eigen deskundigen. Onze mensen kennen de reclame, PR en communicatie branche.

We verzekeren de wettelijke aansprakelijkheid die voortvloeit uit uw bedrijfsactiviteiten, zoals een inbreuk op een geheimhoudings- of privacyplicht. Of de schade die ontstaat als u intellectuele eigendomsrechten schendt, zoals een merkrecht of auteursrecht. En als documenten of data door uw toedoen onbruikbaar raken, vergoedt onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering het herstel van de gegevens.

Proceskosten, juridische bijstand, mediation

Wij vergoeden proceskosten, juridische bijstand en andere verdedigingskosten. Ook de kosten van mediation vallen binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Wij vergoeden de verdediging en eventuele schadevergoeding. Hebt u extra expertise nodig in uw verweer? Hiscox regelt de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen over beroepsaansprakelijkheid in de FAQ.

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend

Meer zakelijke verzekeringen


Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.