Waarmee kunnen we u helpen?

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering


Als bedrijf of zzp kunt u aansprakelijk worden gesteld voor materiële schade of letselschade die u onder werktijd toebrengt aan derden. Ofwel: voor bedrijfsaansprakelijkheid. En zo'n ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Zoekt u hiervoor een verzekering? Dan hebben we de juiste (zzp-)bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor u. U sluit deze verzekering gemakkelijk af als extra dekking bij het afsluiten van onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) of als losse verzekering via een van onze tussenpersonen.

 • Aanvullende dekking op beroepsaansprakelijkheid
 • Keuze voor € 0 eigen risico
 • Snelle schadeafhandeling
 • Direct online verzekerd
 • Dagelijks opzegbaar

 

Bereken uw premie Vind een adviseur

Bulb shattered
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?


Beschermd voor schade aan derden

Als ondernemer kunt u aansprakelijk worden gesteld wanneer u of een van uw medewerkers onder werktijd materiële schade of letselschade toebrengt aan derden. Ook als zzp'er kan u dit overkomen. Zo'n ongelukje is immers snel gebeurd:

 • Een klant struikelt over uw oplaadkabel en breekt zijn pols.
 • U morst uw koffie op de laptop van uw klant, waardoor het apparaat kapot gaat.
 • U verliest de sleutel van het kantoor van uw klant, waardoor hij alle sloten moet vervangen.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor deze schade. Onder bedrijfsaansprakelijkheid valt bovendien uw verantwoordelijkheid als werkgever richting uw werknemers. Niet alleen directe schade, maar ook eventuele gevolgschade kan fors oplopen. Bijvoorbeeld als het slachtoffer als gevolg van het incident arbeidsongeschikt raakt. 

Geruststellende complete dekking

Bedrijfsaansprakelijkheid is niet hetzelfde als beroepsaansprakelijkheid. Daarom kunt u beide verzekeringen gecombineerd afsluiten. Bijvoorbeeld door bedrijfsaansprakelijkheid als aanvullende dekking bij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) te kiezen. Ook als zzp'er kunt u deze combinatie kiezen. U bent dan verzekerd voor zowel beroepsfouten als schade aan derden. U weet dan dus zeker dat 't goed zit.

Wilt u weten wat het verschil is tussen beide vormen van aansprakelijkheid? Lees dan onze FAQ.

Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering met een opvallend brede dekking, toegesneden op een groot aantal beroepen. Zo kunt u zich met een gerust hart concentreren op wat u het liefst doet: ondernemen. Hiscox biedt u diverse verzekeringen voor uw beroepsaansprakelijkheid.

Wilt u meer informatie over de combinatie van beide verzekeringen? Bel gratis met onze zakelijke klantenservice op 020-7991888. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur. Bent u op zoek naar een losse bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dat kan via een van onze tussenpersonen

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in 3 stappen


Wilt u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Bereken vrijblijvend uw premie, of sluit de verzekering makkelijk en snel online af. 

1.

Vul uw gegevens in

Zo vinden we de beste verzekering voor uw onderneming.

2.

Kies uw verzekering

Bepaal uw eigen risico en kies bedrijfsaansprakelijkheid als dekking.

3.

Sluit de verzekering af

Daarna bent u direct verzekerd! U krijgt per mail nog een bevestiging van ons.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij Hiscox


Image
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Hiscox
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis van de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Dient u een claim in? Dan staan we voor u klaar met een specialistisch advies, een passende vergoeding en een luisterend oor.

Wie is Hiscox?
Hiscox Video shape

Een praktijkvoorbeeld

Wat als uw klant omzet misloopt en u daarvoor aansprakelijk stelt? Het overkwam Joris, toen zijn software-update voor een meubelwebshop mislukte. Het gevolg: een schadeclaim van € 172.363. Dankzij zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bleef de schade gelukkig beperkt. Bekijk de video en ontdek hoe wij Joris konden dekken.

Bereken uw premie

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor uw beroep


Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u materiële schade of letselschade toebrengt aan derden. Het is een extra dekking op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bij ons vindt u een verzekering op maat. Eén die perfect is afgestemd op uw beroep, zodat u altijd optimaal verzekerd bent. 

Klantenservice

Meer informatie over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen?

Bel gratis onze zakelijke klantenservice:  020-7991888 of chat met ons!

Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur

Makkelijk, begrijpelijk en waar voor je geld!
Lees alle reviews
Benieuwd naar uw premie?

Bereken deze in 5 minuten en sluit de verzekering direct online af.

Wat verzekert een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?


Dit is gedekt

U bent verzekerd voor materiële- en letselschade die u per ongeluk bij uw opdrachtgever veroorzaakt. Bijvoorbeeld als:

 • U de laptop van uw opdrachtgever laat vallen
 • Uw opdrachtgever over uw oplaadkabel struikelt en zijn of haar pols breekt.
 • U de kantoorsleutel van uw opdrachtgever verliest, waardoor diegene alle sloten moet vervangen.

Onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt ook de volgende kosten

 • Proceskosten en kosten van juridische bijstand
 • Wettelijke rente over het gedekte deel van de aanspraak
 • Kosten van verweer in strafvervolging of tuchtprocedure bij een gedekt belang onder de verzekering
 • Bereddingskosten
 • Werkgeversaansprakelijkheid

In de voorwaarden vindt u alle informatie hierover.

Samen met beroepsaansprakelijkheid

U sluit de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als extra dekking op onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering af. Daarmee bent u óók goed verzekerd als u aansprakelijk gesteld wordt omdat iemand u een beroepsfout verwijt. Bijvoorbeeld door:

 • Onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het geven van een verkeerde voorstelling van zaken.
 • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht.
 • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data.
 • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een merkenrecht of auteursrecht.
 • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat.
 • Inbreuk op licentierechten.
 • Kosten van een verklaring voor recht.
 • Claims tegen kopers of gebruikers van gecreëerde content.

Ook de kosten van mediation, proceskosten, juridische bijstand en andere verdedigingskosten vallen binnen de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wordt u beschuldigd van smaad of laster? Wij vergoeden de verdediging en eventuele schadevergoeding. Hebt u extra expertise nodig in uw verweer? Dan regelen we voor u de beste interne en externe deskundigen, gespecialiseerd in uw vakgebied.

We werken nauw samen met uw eigen deskundigen. Onze mensen kennen uw branche.

Bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid: wat is het verschil?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert u voor materiële- en letselschade die u per ongeluk bij uw opdrachtgever veroorzaakt. Bijvoorbeeld als u een laptop beschadigt of hete koffie over de hand van een collega morst.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekert de financiële gevolgen van zakelijke vergissingen en fouten die u maakt in uw werk. Bijvoorbeeld als u een verkeerd advies geeft of een deadline mist.

Kortom, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die u in uw werk maakt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor fouten die u op uw werk maakt, en waardoor u persoonlijk bij iemand schade veroorzaakt. 

Wie is Hiscox?

Kent u ons niet? Dan stellen we ons graag voor. We zijn als geen ander gespecialiseerd in het verzekeren van zelfstandige ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Dat merkt u aan veel zaken, zoals onze snelle en correcte claimafhandeling. Maar ook aan onze support. We helpen u namelijk om na een zakelijk conflict weer met een schone lei te beginnen. Lees meer over Hiscox

Heeft u een andere vraag?

Over bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid bestaan veel vragen. In onze FAQ hebben we de meest gestelde vragen beantwoord. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice via 020-7991888 (werkdagen 08:30 - 17:00 uur) of e-mail naar [email protected]

Aanvullende verzekeringen


Naast bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen hebben wij diverse andere zakelijke verzekeringen en dekkingen. Zijn deze misschien ook iets voor uw onderneming?

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.

Benieuwd naar uw premie?

Bereken deze in 5 minuten en sluit de verzekering direct online af.