Waarmee kunnen we je helpen?

Klassiekerverzekering


Classic Cars

Een klassieke auto is meer dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Bij Hiscox begrijpen we deze persoonlijke waarde en liefde voor klassiekers. Daarom bieden we een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve en subjectieve waarde van het voertuig. Ongeacht of uw cliënt één klassieke auto, of een volledige collectie heeft.

Klassiekerverzekering
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

De verzekering voor klassiekers


De voordelen
  • Een allriskverzekering
  • Rallydekking in binnen- en buitenland
  • Voor één klassieker of een verzameling
  • Diverse optionele dekkingen, toegespitst op de wensen van uw cliënt
  • Van een wereldwijde klassiekerverzekeraar die zelf liefhebber is
Omdat de eigenaar de auto kent
  • Accessoires, onderdelen en memorabilia zijn automatisch meeverzekerd tot € 5.000,- hoger op verzoek.
  • Onze verzekering is inclusief hulpverlening in Nederland. U kunt ook Hulpverlening Plus afsluiten. Dit vergoedt binnen Europa de kosten van slepen, berging, bewaking, vervangend vervoer en repatriëring van de klassieker, de verzekerde en (een) inzittende(n).
  • Schade? Reparatie? Dan mag de verzekerde een specialist inschakelen die de persoonlijke wensen begrijpt.
  • U kunt de verzekeringsdekking aanpassen op het gebruik van het voertuig. Zo kunt u bijvoorbeeld ook uitsluitend brand en diefstal tijdens stalling verzekeren.
  • Reist uw cliënt met de klassieker buiten Europa? Vraag naar de mogelijkheden voor een werelddekking. 

Wat is de premie?


Elke auto is anders. Daarom is ook elke verzekering anders. Maar om een idee te geven, geven we hieronder een schatting van de premie.

BouwjaarVerzekerde waardeKilometrageEigen risicoJaarpremie
1959€ 75.0005.000€ 500€ 575
1993€ 50.0005.000€ 500€ 470
2003€ 30.0005.000€ 500€ 390

 

Aanvullende dekkingenJaarpremie
Hulpverlening Plus€ 40
Schadeverzekering Inzittenden€ 45
Ongevallenverzekering Inzittenden€ 40

 

Premies zijn uitsluitend ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Premies zijn exclusief assurantiebelasting en eventuele kosten.

Een klassieker eenvoudig verzekerd


1.

Wij begrijpen uw cliënt

Bij een klassieke auto bepalen subjectieve waarnemingen de waarde. Waar komt de oldtimer vandaan, wie waren de bezitters, in welke staat is dit exemplaar? Geheel origineel of tot in de puntjes gerestaureerd? Hiscox is de verzekeraar die deze waarde én de liefde voor klassieke auto’s begrijpt.


 

2.

Alomvattend verzekerd

We hebben jarenlange wereldwijde ervaring in het verzekeren van oldtimerverzamelingen en unieke klassiekers. Daarom is Classic Cars by Hiscox dé verzekering tegen onvoorziene gevaren. Een aanrijding of diefstal, maar ook schade door transport of overstekend wild.

 

3.

De verzekeraar die helpt

Wij gaan verder dan andere verzekeraars, en we zijn trots op onze aanpak. Bij schade kan de verzekerde naar de eigen vertrouwde garage of expert. En dient uw cliënt een claim in? Dan bieden we een aangename, correcte en snelle schadeafhandeling. Zoals u mag verwachten van een verzekeraar in dit segment.

 

Classic Cars afsluiten?

Een klassieker of collectie bij Hiscox verzekeren? Neem contact met ons op.

Hiscox Video shape

Op weg naar mijn klassieker

In Op weg naar mijn klassieker gaat presentator Roland mee met Marten, op zoek naar zijn ideale classic car. Marten heeft namelijk een Willys-Knight uit 1926 in de schuur, maar wil ‘iets erbij’. Zijn eisen zijn vrij duidelijk: pre-war, Amerikaan, minimaal een achtcilinder. Vinden we zo'n auto? In deze driedelige serie komen we erachter.

Bekijk alle afleveringen
Hiscox Video shape

Van krasje tot crash

Waardevolle klassiekers worden soms beschadigd of gestolen. Dat is de reden waarom we ze verzekeren. Maar zie je de auto in zo'n geval nog wel terug en is hij dan nog wel hetzelfde? Dat is wat eigenaars van beschadigde of gestolen klassiekers zich vaak afvragen. In Van krasje tot crash gaan wij op zoek naar echte verhalen, van echte mensen... over echte schades.

Bekijk alle afleveringen

Ook dit is verzekerd


Collecties

Classic Cars by Hiscox is een allriskverzekering voor één klassieke auto of voor een volledige collectie. U profiteert bij ons van jarenlange, wereldwijde ervaring in het verzekeren van bijzondere en dierbare klassiekers. We beseffen dat maatwerk vereist is om een collectie van zulke unieke objecten te verzekeren. Daarom kijken we naar de samenstelling, het gebruik en de bijzondere kenmerken van elke individuele collectie, en naar de eisen die een cliënt heeft voor de verzekering. Met diverse optionele dekkingen zorgen we ervoor dat we precies beschermen wat de verzekerde wil. Zo begrijpen we bij Hiscox bijvoorbeeld dat iemand maar met één auto tegelijk kan rijden. Een punt dat veel andere verzekeraars vaak vergeten.

Accessoires en memorabiliaBij een klassiek voertuig komen vaak speciale accessoires. Of misschien is de cliënt liefhebber van één specifiek merk en heeft hij over de jaren heen de nodige memorabilia verzameld? Die stukken nemen wij mee in de oldtimerverzekering ‘Classic Cars by Hiscox’.
Een voorbeeld: voordat onze verzekerde begon aan diens missie om een imposante collectie Ferrari’s te bemachtigen, begon hij als jong volwassene al met het verzamelen van unieke Ferrari-objecten. Nu bezit hij naast drie klassieke auto’s een collectie van vintage stukken met het Ferrari-logo, waaronder jassen en petten, waarvan enkele gesigneerd zijn door coureurs. De verzameling heeft verzekerde mooi geëtaleerd in de werkkamer grenzend aan de garage en is meeverzekerd onder de klassiekerverzekering. 
 

Rallydekking


Rallydekking

Wij sponsoren in heel Europa bekende evenementen, zoals de Tulpenrallye. Op verschillende evenementen rijden wij zelfs met onze eigen teams en we weten dus als geen ander hoe groot de allure van het rallyrijden met een klassieker is. Daarom bieden wij een rallydekking in binnen- en buitenland, voor behendigheids-, regelmatigheid- of tourrally's. 
 

Persoonlijk contact bij schade

Schade? Wij hechten aan persoonlijk contact. Daarom kan de verzekerde ons direct bellen. We helpen dan meteen. Neem hier contact met ons op

Een voorbeeld

Op een late nazomerdag manoeuvreerde een verzekerde zijn klassieke Mercedes 300 SL Gullwing door smalle straten. Juist daar ging het mis - een moeder en kind fietsten langs de auto, de handrem van de kinderfiets liet een diepe kras achter. De verzekerde nam direct contact op met zijn bekende garage én met Hiscox om de kras zo snel mogelijk te laten repareren. Zo hielpen we.

Classic Cars afsluiten?

Een klassieker of collectie bij Hiscox verzekeren? Neem contact met ons op.

Meer particuliere verzekeringen


Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.