Waarmee kunnen we je helpen?

Vakantiehuisverzekering


Holiday Homes

Op vakantie wilt u geen stress of zorgen. Daarom is schade aan uw vakantiehuis of vakantiewoning extra vervelend. Holiday Homes is de verzekering voor vakantiehuizen in diverse landen in Europa. Hiermee bent u verzekerd voor zaken als storm- en glasschade, maar in veel gevallen ook voor aardbevingsschade. Ongeacht wat en waar de schade is: wij lossen het in stilte voor u op. Zo kunt u zorgeloos blijven genieten van uw vakantie. 

 • Tijdelijke verhuur is toegestaan
 • Vergoeding voor vervangend onderkomen als uw vakantiewoning tijdelijk onbewoonbaar is
 • Voor vakantiehuizen in Nederland en andere landen
 • Nederlandse voorwaarden, dus gemakkelijk te lezen
 • 'All-risk': wat niet is uitgesloten, is gedekt

 

Bereken uw premie Vind een adviseur

Vakantiehuis verzekering
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Waarom een vakantiehuisverzekering?


Wat is Holiday Homes?

De dekking van Holiday Homes geldt voor tweede huizen, recreatiewoningen of vakantiehuizen in Nederland en diverse andere landen in Europa. Het is 'all-risk' en verzekert schade aan uw vakantiehuis door bijvoorbeeld inbraak of brand. Maar ook stormschade, blikseminslag, lekkages, regenschade zijn verzekerd. En de dekking gaat nog verder. Zo zijn glasschade, neerslagschade en beschadigingen aan antennes of zonweringen eveneens gedekt. Zelfs aardbevingsschade valt in de meeste gevallen onder de verzekering. En wilt u uw vakantiehuis verhuren? Dan blijft het huis verzekerd, zolang het gaat om tijdelijke verhuur.

Waarom verzekeren bij Hiscox?

Na een calamiteit wilt u weer snel van uw tweede huis kunnen genieten. Daarom zorgen wij ervoor dat de schade wordt gerepareerd - ook als u er zelf niet bent - dat voorkomt dat u halsoverkop naar uw tweede huis moet om reparaties uit te voeren. In plaats daarvan helpt Hiscox discreet, snel, grondig de problemen op te lossen.  Bent u toevallig wél in het huis op vakantie? Dan is Holiday Homes de vakantiehuisverzekering die u vooral met rust laat. Onze schade-experts kennen namelijk de lokale omstandigheden en begrijpen dat u er op vakantie bent. Ze spreken Nederlands of Engels. Ook zijn alle voorwaarden in het Nederlands.

Vakantiehuis verzekeren in 3 stappen


1.

Bereken uw premie

Vertel ons wat voor vakantiehuis u heeft. U ziet direct de premie.

2.

Vul uw gegevens in

Is de premie akkoord? Binnen 2 minuten sluit u de verzekering af.

3.

Sluit de verzekering af

U ontvangt de voorlopige polis en de voorwaarden in het Nederlands.

Uw vakantiehuis verzekeren?

U ziet direct uw premie en bent binnen 2 minuten verzekerd.

Vakantiehuisverzekering volgens Hiscox


Afbeelding
Champagne
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis over de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Is er iets aan de hand met uw vakantiehuis? Dan staan we voor u klaar met een specialistisch advies, een passende oplossing en een luisterend oor.

Wie is Hiscox?

Wat andere verzekerden zeggen


Ik dank u ten zeerste voor de prompte beantwoording en betaling!
Lees alle reviews

Een praktijkvoorbeeld


Bij een heftige hagelbui in Frankrijk komen hagelstenen in de grootte van tennisballen uit de lucht vallen. Hier is het dak van het vakantiehuis van onze verzekerde niet tegen bestand. Er sneuvelen dakpannen, waardoor ook water in de woning zelf terechtkomt. Hierdoor ontstaat extra schade aan de opstal en de inboedel. Na de bui legt een bevriende buurman een zeil over het dak zodat verdere schade wordt voorkomen. Wij schakelen een expert in die spoedig ter plaatse is, de schade in kaart brengt en onze verzekerde adviseert over een tijdelijke afdichting met steviger materiaal. Met behulp van lokale aannemers en de expert stellen we de schade vast en vergoeden die minus het eigen risico.

In welke landen verzekeren we een vakantiewoning?


Staat uw vakantiewoning in een ander land? Neem dan contact op met een verzekeringsadviseur

 • Nederland
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Italië
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Portugal
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk

Dekking vakantiehuisverzekering


'All-risk'

Holiday Homes verzekert een vakantiehuis of tweede huis in diverse landen binnen Europa. Het is een allriskverzekering tegen schade door:

 • Inbraak
 • Brand
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
 • Water
 • Neerslag
 • Storm

Ook glasschade en beschadigingen aan de zonweringen en antennes van uw vakantiehuis zijn meeverzekerd. Zelfs schade door een aardbeving is meestal gedekt. En ook al staat het eigen gebruik voorop, het vakantiehuis blijft verzekerd als de bewoner het tijdelijk verhuurt (zie hierna).

Ook tijdens verhuur is uw vakantiehuis verzekerd

Ook tijdens verhuur blijft uw vakantiewoning gewoon verzekerd. Dit geldt als het verhuur tijdelijk is (maximaal 26 weken per jaar). Daarnaast moet de verhuur uitsluitend in combinatie met het eigen gebruik plaatsvinden.

Vervangend onderkomen

Ontdekt u een schade pas bij aankomst en is uw woning onbewoonbaar? Dan bieden wij u zelfs een vergoeding voor een vervangend onderkomen van dezelfde standaard.

Nederlandse voorwaarden, internationale schadeafhandeling

Geen stress, wij regelen het. Het is onze leidraad. De polisvoorwaarden zijn in helder Nederlands geschreven. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat de verzekering aan alle eisen voldoet die gelden voor het desbetreffende land. Zelfs de lokale assurantiebelasting wordt keurig geregeld.

Daarnaast bieden we u een aangename en correcte schadeafhandeling. Bij schade krijgt u uitsluitend te maken met Nederlands of Engels sprekende experts. Dat zijn mensen die tegelijkertijd alle kennis hebben van de omstandigheden ter plaatse. En die bovenal begrijpen dat u op vakantie bent.

Aansprakelijkheid

Holiday Homes heeft een automatische aansprakelijkheidsdekking voor de meeste Europese landen. Binnen die dekking geldt een aansprakelijkheidslimiet van € 750.000 voor onroerend goed.

Terugkomdekking

Met de 'terugkomdekking' krijgt u een vergoeding voor de reis- en verblijfskosten als u vanwege calamiteiten ter plekke moet zijn om zaken te regelen. Bijvoorbeeld als uw vakantiehuis door hevige regenval onder water is gelopen. Of als een vakantiewoning als gevolg van een aardbeving schade heeft opgelopen. Wij begrijpen immers dat u bij calamiteiten graag zélf poolshoogte wilt nemen.
 

Hole-in-one

De Holiday Homes verzekering biedt een klein extraatje: de hole-in-one-dekking. Doet u binnen uw verzekeringsperiode mee aan een officieel golftoernooi op uw vakantiebestemming? En slaat u zelf een hole-in-one? Dan krijgt u van Hiscox een vergoeding van maximaal € 750 per verzekeringsjaar. Om een rondje te geven op de club, of om helemaal zelf van te genieten. 

Klantenservice

Meer informatie over uw vakantiehuisverzekering?

Bel ons gerust: 020-7991888 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 18.00 uur) of chat met ons!

Veelgestelde vragen


Voor welke landen bieden jullie een vakantiehuisverzekering aan?

U kunt uw vakantiewoning bij ons verzekeren als die in één van deze landen staat:

 

 • Nederland
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Italië
 • Luxemburg
 • Oostenrijk
 • Portugal
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk.

Staat uw vakantiewoning in een ander land? Neem dan contact op met een verzekeringsadviseur

Verzekert Hiscox ook chalets? Zo ja, wat valt onder dit begrip?

Een chalet is een houten woning of boerderij met specifieke kenmerken zoals die onder meer in Alpenlanden vaak gebouwd worden. Deze kunt u, onder bepaalde voorwaarden, bij ons verzekeren. Tegenwoordig wordt het woord chalet ook gebruikt voor stacaravans en andere (meer comfortabel) kunststof of houten woningen die je bijvoorbeeld op campings ziet. Voor losstaande objecten zoals caravans, stacaravans, strandhuisjes ‘tiny houses’ en de eerder genoemde ‘chalets’ van kunststof of hout hebben wij geen verzekeringsmogelijkheden.

Mijn vakantiewoning is kleiner dan 50 m2. Kan ik deze bij Hiscox verzekeren?

Nee, wij verzekeren alleen vakantiewoningen met een oppervlakte van meer dan 50 m2.

Ik ga mijn vakantiewoning verhuren, mag dat?

U mag uw vakantiewoning verhuren, maar niet meer dan 26 weken per jaar. Ook moet u één of meerdere malen per jaar zelf gebruikmaken van de vakantiewoning.

Ik heb een vakantiewoning in Nederland, maar sta niet in Nederland ingeschreven. Kan ik dan mijn vakantiewoning bij jullie verzekeren?

Ook dan kunt u uw vakantiewoning bij ons verzekeren. Geef een buitenlands correspondentieadres op als u de verzekering afsluit. Staat u niet ingeschreven in Nederland en staat uw vakantiewoning ook in een ander land dan Nederland? Dan is het helaas niet mogelijk om uw vakantiewoning bij ons te verzekeren.

Ik ga voor meer dan € 50.000 verbouwen. Heeft dat gevolgen voor de verzekering?

Als u voor meer dan € 50.000 gaat aan- of verbouwen, moet u ons zo spoedig mogelijk schriftelijk informeren. Onder andere over de aard en duur van de werkzaamheden en de hoogte van de aanneemsom. Wij beoordelen dan of en welke dekking mogelijk is.
 

 

Wat is het verschil tussen de herbouwwaarde en de marktwaarde?

Herbouwwaarde en marktwaarde zijn twee verschillende zaken.

 • De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is voor de herbouw van het gebouw op dezelfde locatie, met dezelfde bestemming en met gelijkwaardige constructie en indeling. Het gaat hier om de bouwkosten waarbij bijvoorbeeld de waarde van het stuk grond waarop de woning staat niet meespeelt.
 • De marktwaarde is de prijs die een object waard is. De markt, dus vraag en aanbod, speelt hierin een belangrijke rol.
Kan ik de herbouwwaarde en inboedelwaarde verlagen?

Sluit u de vakantiehuisverzekering online af? Of is uw vakantiehuis al verzekerd bij Hiscox? Dan wordt de herbouwwaarde van het object bepaald volgens de Hiscox-rekenmethode. Dit houdt in dat er € 2.500,- per m² wordt aangehouden. In geval van schade doen wij dan géén beroep op onderverzekeringsregels. U kunt de herbouwwaarde naar beneden bijstellen, tot een minimum van € 1.750,- per m², maar let op: in geval van schade kunnen wij dan wél een beroep doen op onderverzekeringsregels (zie ook hierna: Wat is onderverzekering?).

Heeft u de opstal of inboedel al bij ons verzekerd? En wilt u die verzekerde bedragen verlagen? Dan geldt hetzelfde: u kunt het verzekerd bedrag voor de opstal verlagen naar een minimumbedrag van € 1.750,- per m². Ook kunt u het verzekerd bedrag van de inboedel verlagen naar een minimum van € 300,- per m². Lagere bedragen zijn niet mogelijk. Kiest u ervoor om de verzekerde bedragen op deze manier te verlagen en daarmee af te stappen van de Hiscox-rekenmethode? Dan kunnen wij in geval van schade een beroep doen op onderverzekeringsregels (zie ook hierna: Wat is onderverzekering?).

Let op: de Hiscox-rekenmethode is een hulpmiddel, geen taxatie of waardebepaling. Het kan zijn dat de werkelijke waarde van uw opstal of inboedel hoger of lager ligt. Het is raadzaam om de waarde door een taxateur vast te laten stellen.
 

 

Wat moet ik meerekenen bij het bepalen van de oppervlakte?

De bruto oppervlakte is de totale oppervlakte van het object, dus inclusief kelder/vliering, trappenhuizen, inpandige bergingen en de dikte van de muren. De herbouwwaarde en de inboedelwaarde worden vastgesteld aan de hand van de totale bruto oppervlakte van het object.

Wat betekenen onderverzekering, garantie tegen onderverzekering en afstand van onderverzekering?
 • Onderverzekerd zijn betekent dat het bedrag waarvoor u bent verzekerd, lager is dan de werkelijke waarde. In geval van schade zal de verzekeraar dan maar een deel van de geleden schade uitkeren.
 • Garantie tegen onderverzekering houdt in dat er toch een volledige vergoeding plaatsvindt, als bij schade blijkt dat de waarde van de verzekerde zaak lager is dan de werkelijke waarde.
 • Gebruikt u bij het bepalen van de herbouwwaarde en inboedelwaarde de Hiscox-rekenmethode? Dan doen wij afstand van onderverzekeringsregels. Bij deelschade krijgt u dan de volledige schade vergoed tot maximaal het verzekerde bedrag dat op de polis staat. Maar wij hanteren dan geen garantie tegen onderverzekering, we keren dus nooit meer uit dan het verzekerde bedrag dat op de polis staat.
Uw vakantiehuisverzekeren?

U ziet direct uw premie en bent binnen 2 minuten verzekerd.

Meer particuliere verzekeringen


Zoekt u een andere particuliere verzekering? U kunt ook uw oldtimer, youngtimer, kunst, verzameling en waardevolle inboedel bij ons verzekeren.

Zakelijke verzekeringen


Zoekt u een zakelijke verzekering? U kunt uw beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico's en bestuurdersaansprakelijkheid ook bij ons verzekeren.

Uw vakantiehuis verzekeren?

U ziet direct uw premie en bent binnen 2 minuten verzekerd.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.