Waarmee kunnen we u helpen?

Holiday Homes


Vakantiehuisverzekering

Op vakantie wilt u geen stress of zorgen. Dat is immers het hele idee. Daarom is schade aan uw vakantiehuis of vakantiewoning dubbel vervelend. Holiday Homes is de verzekering voor vakantiehuizen in vrijwel alle landen van de EU. Het is een verzekering die u vooral met rust laat - omdat wij eventuele schade aan uw vakantiewoning discreet en in stilte voor u oplossen. Ongeacht of die veroorzaakt is door inbraak of storm, ongeacht of het gaat om een vakantiewoning in de Alpen, de Ardennen of onder de zon in Spanje aan één van de Costa's.

 • Tijdelijke verhuur is toegestaan
 • Vervangend onderkomen als uw vakantiewoning tijdelijk onbewoonbaar is
 • Nederlandse voorwaarden, dus gemakkelijk te lezen
 • 'All-risk': wat niet is uitgesloten, is gedekt
 • Voor vakantiehuizen in vrijwel elk land binnen de EU

 

Bereken uw premie Vind een adviseur

Vakantiehuisverzekering
Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

Waarom een vakantiehuisverzekering?


Wat is Holiday Homes?

De dekking van Holiday Homes geldt voor tweede huizen, recreatiewoningen of vakantiehuizen in vrijwel elk land binnen de EU. Het is 'allrisk' en verzekert schade aan uw vakantiehuis door bijvoorbeeld inbraak of brand. Maar ook stormschade, blikseminslag, lekkages, regenschade zijn verzekerd. En de dekking gaat nog verder. Zo zijn glasschade, neerslagschade en beschadigingen aan antennes of zonweringen eveneens gedekt. Zelfs aardbevingsschade valt in de meeste gevallen onder de verzekering. En wilt u uw vakantiehuis verhuren? Dan blijft het huis verzekerd, mits het gaat om tijdelijke verhuur.

Waarom verzekeren bij Hiscox?

Na een calamiteit wilt u weer snel van uw tweede huis kunnen genieten. Daarom zorgen wij ervoor dat de schade wordt gerepareerd. Zelfs als u er zelf niet bent - dat voorkomt dat u halsoverkop naar uw tweede huis moet om reparaties uit te voeren. In plaats daarvan helpt Hiscox discreet, snel, grondig de problemen op te lossen. Bent u toevallig wél in het huis op vakantie? Dan is Holiday Homes de vakantiehuisverzekering die u vooral met rust laat. Onze schade-experts kennen namelijk de lokale omstandigheden en begrijpen dat u er op vakantie bent. Ze spreken Nederlands of Engels. Ook zijn alle voorwaarden in het Nederlands.

Verzekerd in 3 stappen


1.

Bereken uw premie

Vertel ons wat voor vakantiehuis u hebt. U ziet direct de premie.

2.

Vul uw gegevens in

Is de premie akkoord? Binnen 2 minuten sluit u de verzekering af.

3.

Sluit de verzekering af

U ontvangt de voorlopige polis en de voorwaarden in het Nederlands.

Uw vakantiehuis verzekeren?

U ziet direct uw premie en bent binnen 2 minuten verzekerd.

Vakantiehuisverzekering volgens Hiscox


Image
Champagne
Hiscox Video shape

Bijzondere waarde, deskundig verzekerd

Al sinds 1901 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere waarde. We hebben kantoren in 11 verschillende landen. Zo combineren we wereldwijde ervaring, met lokale kennis over de Nederlandse markt. We verzekeren risico’s die te complex of ongebruikelijk zijn voor andere verzekeraars. Dient u een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Ons uitgangspunt: alles wat niet is uitgesloten is per definitie gedekt.

Wie is Hiscox?

Wat andere verzekerden zeggen


Ik dank u ten zeerste voor de prompte beantwoording en betaling!
Lees alle reviews

Een praktijkvoorbeeld


Een villa aan de Franse kust raakte in de winter onbewoonbaar door een smeltende boiler. Pas toen onze cliënt in mei aankwam, ontdekte hij de schade. Het hele interieur, de schilderijencollectie en diverse kostbaarheden waren bedekt met roet. Hiscox bracht het gezin direct onder in een vervangende vakantievilla. Tegelijkertijd vlogen we een gespecialiseerd schoonmaakteam in. Al na een week kon de cliënt terugkeren naar zijn letterlijk brandschone villa. Zonder ook maar een dag zijn vakantieplezier te hebben verloren.

In welke landen verzekeren we een vakantiewoning?


 • Nederland
 • België
 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Italië
 • Luxemburg
 • Monaco
 • Oostenrijk
 • Portugal
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk

Dekking vakantiehuisverzekering


'All risk'

Holiday Homes verzekert een vakantiehuis of tweede huis in vrijwel elk land binnen de EU. Het is een allriskverzekering tegen schade door inbraak, brand, blikseminslag, ontploffing, water, neerslag en storm. Ook glasschade en beschadigingen aan de zonweringen en antennes van uw vakantiehuis zijn meeverzekerd. Zelfs schade door een aardbeving is meestal gedekt. En ook al staat het eigen gebruik voorop, het vakantiehuis blijft verzekerd als de bewoner het tijdelijk verhuurt (zie hierna).

Vervangend onderkomen

Ontdekt u een schade pas bij aankomst en is uw woning onbewoonbaar? Dan bieden wij u zelfs een vervangend onderkomen van dezelfde standaard.

Nederlandse voorwaarden, internationale schadeafhandeling

Geen stress, wij regelen het. Het is onze leidraad. De polisvoorwaarden zijn in helder Nederlands geschreven. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat de verzekering aan alle eisen voldoet die gelden voor het desbetreffende land. Zelfs de lokale assurantiebelasting wordt keurig geregeld.

Daarnaast bieden we u een aangename en correcte schadeafhandeling. Bij schade krijgt u uitsluitend te maken met Nederlands of Engels sprekende experts. Dat zijn mensen die tegelijkertijd alle kennis hebben van de omstandigheden ter plaatse. En die bovenal begrijpen dat u op vakantie bent.

Ook tijdens verhuur is uw vakantiehuis verzekerd

Ook tijdens verhuur blijft uw vakantiewoning gewoon verzekerd. Dit geldt als het verhuur tijdelijk is (maximaal 26 weken per jaar). Daarnaast moet de verhuur uitsluitend in combinatie met het eigen gebruik plaatsvinden. Er mag geen sprake zijn van commerciële verhuur (waarbij de woning bijvoorbeeld wordt aangeboden op een online platform).

Aansprakelijkheid

Holiday Homes heeft een automatische aansprakelijkheidsdekking voor de meeste Europese landen. Binnen die dekking geldt een aansprakelijkheidslimiet van € 750.000 voor onroerend goed.

Terugkomdekking

Met de 'terugkomdekking' krijgt u de reis- en verblijfskosten vergoed als u vanwege calamiteiten ter plekke moet zijn om zaken te regelen. Bijvoorbeeld als uw vakantiehuis door hevige regenval onder water is gelopen. Of als een vakantiewoning als gevolg van een aardbeving schade heeft opgelopen. Wij begrijpen immers dat u bij calamiteiten graag zélf poolshoogte wilt nemen.

Hole in one

Holiday Homes heeft een klein extraatje: de hole-in-one-dekking. Doet u als verzekerde mee aan een officieel golftoernooi op uw vakantiebestemming? En slaat u een hole-in-one? Dan krijgt u Hiscox een budget van € 750 om een rondje te geven!

 

Klantenservice

Meer informatie over onze particuliere verzekeringen?

Neem contact op met uw adviseur.

Veelgestelde vragen


Voor welke landen bieden jullie een vakantiehuisverzekering aan?

U kunt uw vakantiewoning bij ons verzekeren als die in één van deze landen staat: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Monaco, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk.

Staat uw vakantiewoning in een ander land? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur. 

Verzekert Hiscox ook chalets? Zo ja, wat valt onder dit begrip?

Een chalet is een houten woning of boerderij met specifieke kenmerken zoals die onder meer in Alpenlanden vaak gebouwd worden. Deze kunt u, onder bepaalde voorwaarden, bij ons verzekeren. Tegenwoordig wordt het woord chalet ook gebruikt voor stacaravans en andere (meer comfortabel) kunststof of houten woningen die je bijvoorbeeld op campings ziet. Voor losstaande objecten zoals caravans, stacaravans, strandhuisjes, ‘tiny houses’ en de eerder genoemde ‘chalets’ van kunststof of hout hebben wij geen verzekeringsmogelijkheden.

Mijn vakantiewoning is kleiner dan 50m2. Kan ik deze bij Hiscox verzekeren?

Nee, wij verzekeren alleen vakantiewoningen met een oppervlakte van meer dan 50 m2.

Ik ga mijn vakantiewoning verhuren, mag dat?

U mag uw vakantiewoning verhuren, maar niet meer dan 26 weken per jaar. Ook moet u één of meerdere malen per jaar zelf gebruikmaken van de vakantiewoning.

Ik heb een vakantiewoning in Nederland, maar sta niet in Nederland ingeschreven.

Ook dan kunt u uw vakantiewoning bij ons verzekeren. Geef hiertoe een buitenlands correspondentieadres aan als u de verzekering afsluit. Staat u niet ingeschreven in Nederland en staat uw vakantiewoning ook in een ander land dan Nederland? Dan is het helaas niet mogelijk om uw vakantiewoning bij ons te verzekeren.

Ik ga voor meer dan € 25.000 verbouwen. Heeft dat gevolgen voor de verzekering?

Als u voor meer dan € 25.000 gaat aan- of verbouwen, wordt de dekking voor het gebouw automatisch beperkt tot schade door brand, bliksem, ontploffing, aanrijding en aanvaring. Laat ons daarom in dat geval vooraf weten wat de aard en de duur van de werkzaamheden zijn. We bepalen dan graag samen met u welke dekking mogelijk is.

 

Wat is het verschil tussen de herbouwwaarde en de marktwaarde?

Herbouwwaarde en marktwaarde zijn twee verschillende zaken.

 • De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is voor de herbouw van het gebouw op dezelfde locatie, met dezelfde bestemming en met gelijkwaardige constructie en indeling. Het gaat hier om de bouwkosten waarbij bijvoorbeeld de waarde van het stuk grond waarop de woning staat niet meespeelt.
 • De marktwaarde is de prijs die een object waard is. De markt, dus vraag en aanbod, speelt hierin een belangrijke rol.
Kan ik de herbouwwaarde en inboedelwaarde verlagen?

Sluit u de vakantiehuisverzekering online af? Of is uw vakantiehuis al verzekerd bij Hiscox? Dan wordt de herbouwwaarde van het object bepaald volgens de Hiscox-rekenmethode. Dit houdt in dat er € 1.750,- per m2 wordt aangehouden. We kunnen dit bedrag naar beneden bijstellen tot een minimum van € 1.250,- per m2. Wilt u dit? Dan doen wij geen afstand van onderverzekeringsregels (zie ook hierna: Wat is onderverzekering?).

Hebt u de opstal en inboedel bij ons verzekerd? En wilt u die verzekerde som verlagen? Dan geldt hetzelfde: u kunt de verzekerde som voor de opstal verlagen naar een minimumbedrag van € 1.250,- per m2. Daarnaast kunt u de verzekerde som van de inboedel laten verlagen naar een minimumbedrag van € 150,- per m2. Lagere bedragen zijn niet mogelijk.

Let op: deze Hiscox-rekenmethode is een hulpmiddel, geen taxatie of waardebepaling. Het kan zijn dat de werkelijke waarde van uw opstal of inboedel hoger of lager ligt. Het is raadzaam om een taxateur de waarde te laten vaststellen.

 

Wat moet ik meerekenen bij het bepalen van de oppervlakte?

De bruto oppervlakte is de totale oppervlakte van het object, dus inclusief kelder/vliering, trappenhuizen, inpandige bergingen en de dikte van de muren. De herbouwwaarde en de inboedelwaarde worden vastgesteld aan de hand van de totale bruto oppervlakte van het object.

Wat betekenen onderverzekering, garantie tegen onderverzekering en afstand van onderverzekering?
 • Onderverzekerd zijn betekent dat het bedrag waarvoor u bent verzekerd, lager is dan de werkelijke waarde. In geval van schade zal de verzekeraar dan maar een deel van de geleden schade uitkeren.
 • Garantie tegen onderverzekering houdt in dat er toch een volledige vergoeding plaatsvindt, als bij schade blijkt dat de waarde van de verzekerde zaak lager is dan de werkelijke waarde.
 • Gebruikt u bij het bepalen van de herbouwwaarde en inboedelwaarde de Hiscox-rekenmethode? Dan doen wij afstand van onderverzekeringsregels. Bij deelschade krijgt u dan de volledige schade vergoed tot maximaal het verzekerde bedrag dat op de polis staat. Maar wij hanteren dan geen garantie tegen onderverzekering, we keren dus nooit meer uit dan het verzekerde bedrag dat op de polis staat.

Uw vakantiehuisverzekering verzekeren?

U ziet direct uw premie en bent binnen 2 minuten verzekerd.

Meer particuliere verzekeringen


Zoekt u een ander particuliere verzekering? U kunt ook uw oldtimer, youngtimer, kunst, verzameling en waardevolle inboedel bij ons verzekeren.

Meer zakelijke verzekeringen


Zoekt u een ander zakelijke verzekering? U kunt uw bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico's en bestuurdersaansprakelijkheid ook bij ons verzekeren. Bijvoorbeeld als handige extra dekking op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Uw vakantiehuis verzekeren?

U ziet direct uw premie en bent binnen 2 minuten verzekerd.

Op dit product zijn uitsluitingen van toepassing.