Waarmee kunnen we je helpen?

Een kinderfiets en een Mercedes 300 SL Gullwing, op een nazomerdag


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Een onverwachte zonnige nazomerdag is het perfecte moment voor een rit in je Mercedes 300 SL Gullwing. Je vrienden hadden geen tijd om samen te rijden, maar een rondje rijden op zichzelf is nooit een straf dus kruip je met een goed humeur achter het stuur.
Mercedes-interior

Een onverwachte zonnige nazomerdag is het perfecte moment voor een rit in je Mercedes 300 SL Gullwing. Je vrienden hadden geen tijd om samen te rijden, maar een rondje rijden op zichzelf is nooit een straf dus kruip je met een goed humeur achter het stuur.

Door de frisse temperatuur en de vallende bladeren is het rustig op de weg. Je vermijdt de snelwegen, wilt genieten van de rust en het lekkere weer. Muziek klinkt rustig door de auto. Je handen liggen losjes op het wiel. De snelheid is gemiddeld. Je hebt geen haast. Vandaag is even een momentje voor jezelf, en je geniet met volle teugen van je hobby. De Mercedes 300 SL Gullwing is een auto die hiervoor is gemaakt. Het model heeft zijn oorsprong immers in het race circuit en is ontworpen om perfect op de weg te liggen. In combinatie met een krachtige en grote motor heeft de auto geen enkele moeite met de asfalt B- en C-wegen waar je graag rijdt.

En dus rij je moeiteloos over landwegen, over dijken, langs oude boerderijen en statige landhuizen. Tot het tijd is voor wat zwarte vloeistof, voor zowel je Gullwing als jij. De kop koffie op het terras roept je al voor je weer naar huis rijdt. Stapvoets manoeuvreer je je door de smalle straten, extra alert bij kruisingen. Je kent de risico’s en je wilt schades en ongelukken voorkomen. Zowel voor jezelf als voor anderen. De straten hier zijn immers al nauwelijks breed genoeg voor een auto en voetgangers samen, de hoge huizen zorgen ook voor een slecht overzicht. Maar ongelukken zitten soms in een klein hoekje. Of een dood hoekje.

Fietsers

Je had moeder en kind al gezien in je spiegels, het ging om een ruime afstand tussen jullie en je maakte je dan ook nergens zorgen om en houdt de situatie van tijd tot tijd in de gaten. Tot je weer kijkt en ineens enkel nog de moeder ziet. Het kind zit in de dode hoek van je auto en fietst nu compleet zelfstandig naast je met maar zeer weinig ruimte over. Het gevolg is iets dat zich snel laat horen, in de vorm van metaal dat over metaal schraapt. De handrem op de kinderfiets heeft tijdens een wiebelige beweging een diepe kras over je rechterdeur getrokken. Je kunt niet direct stoppen, om het kind niet in gevaar te brengen, en blijft stapvoets doorrijden. Daarnaast is het door het model van de Gullwing niet mogelijk om in een smalle straat als deze de deur open te gooien en uit te stappen. Er is simpelweg niet genoeg ruimte. Je ziet de kinderfiets passeren, gevolgd door de moeder. Tegen de tijd dat je op een plek bent waar de bekende omhoog-bewegende deuren genoeg open kunnen voor jou om uit te stappen, is het te laat. Moeder en kind fietsen stug door. Je roept ze nog na maar dit heeft geen effect, je stapt in maar ze draaien een tuinpad in en verdwijnen uit het zicht. 

En verder?
Het was natuurlijk gewoon een ongelukje, maar jij zit met de schade. De kras op je deur is niet alleen een doorn in het oog op je prachtige Gullwing, hij is ook nog zo diep dat er risico is op roest. Omdat dit niet iets is wat je zelf kunt oplossen, bel je snel met je vaste garage, een expert en met Hiscox. Het volgende weekend staat jouw auto zo goed als nieuw voor het terras waar je naar onderweg was. Dit keer zit je er wel een kopje koffie te drinken.

Vertrouwd onderweg met Classic Cars by Hiscox.
Bij Hiscox begrijpen we dat een klassieke auto, jouw klassieke auto, meer is dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Als verzekeraar begrijpen we deze persoonlijke waarde en daarmee jouw liefde voor klassieke auto’s. En daarom bieden we iedereen een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve én subjectieve waarde van jouw auto. Ongeacht of je één klassieke auto hebt of een volledige collectie! Bekijk nu direct wat we voor jou kunnen betekenen