Waarmee kunnen we je helpen?

Ontevreden klant: Monica’s IT-strategie werkte nét niet goed genoeg


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
jennifer
Monica (28) wordt gebeld door een ontevreden klant. De IT-strategie die ze voor de klant had gemaakt, is toch niet wat deze ervan had verwacht. “Ik was zó trots dat ik de opdracht mocht doen. Nu stelt de klant mij aansprakelijk voor een schade van € 9.225.” Ontdek op basis van dit praktijkverhaal hoe u een situatie met een ontevreden klant oplost.
IT-advies beroepsaansprakelijkheid

Een nieuwe IT-strategie bedenken én opzetten
Een ontevreden klant had Monica nooit verwacht – en tóch ging het mis. Een paar maanden voor de schadeclaim, werd Monica als zzp ingeschakeld door een productiestudio. De studio vroeg haar om mee te denken over diens IT-strategie. Monica: “Het huidige IT-systeem werkte niet efficiënt, waardoor werknemers veel tijd kwijt waren aan het opslaan en zoeken van werkbestanden. Ik werd ingeschakeld om advies te geven en een IT-strategie te leveren om dit probleem op te lossen.” Al snel kwam Monica tot een strategie binnen het budget van de klant. Ze mocht de nodige werkzaamheden nu gaan uitvoeren. “Ik was zó trots dat ik door mocht pakken met deze opdracht.”

Van uitdagende opdrachtgever, naar ontevreden klant
De IT-strategie is al een tijdje doorgevoerd wanneer Monica een ontevreden klant aan de telefoon krijgt. De IT-strategie is niet wat deze ervan had verwacht. Monica: “Nu de klant de nieuwe strategie een paar maanden doorvoert, heeft deze toch nog steeds moeite hadden met het vinden van hun bestanden. De situatie is wel verbeterd, maar het is nog niet wat de klant ervan verwacht. Jammer, want een ontevreden klant is nooit leuk.” 

Monica is zelfstandige zonder personeel (zzp). Aansprakelijkheid is niet iets waar ze tot nog toe aan heeft gedacht. Maar mu stelt de productiestudio haar wél als zzp aansprakelijk voor een schade van € 9.225. “De klant houdt mij verantwoordelijk voor de tijd die deze is verloren door mijn geleverde strategie. Maar ook voor de kosten van de apparatuur die op mijn advies is gekocht. Wat kan ik doen, nu deze ontevreden klant de schade op mij wil verhalen?”

Ontevreden klant? Bescherm uw bedrijf met een verzekering
Misschien geeft u een verkeerd advies, of verstrekt u per ongeluk onjuiste informatie: een ontevreden klant komt soms zomaar op uw pad. Dat kan grote gevolgen hebben. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering krijgt u financiële schade voor uw bedrijf vergoed, of kunt u het in het geval van een schadeclaim beperken. 

Onze beroepsaansprakelijkheid ICT verzekering dekt de gevolgschade voor ontevreden klanten, maar ook voor andere situaties binnen de ICT:

  • Contractbreuk 
  • Onzorgvuldigheid 
  • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
  • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
  • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een licentierecht of auteursrecht
  • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox
Onze beroepsaansprakelijkheid ICT verzekering biedt bescherming tegen specifieke risico’s voor ondernemers binnen de ICT-branche. Zo dekt het onder andere verlies of beschadiging van documenten en data, of schade door het missen van een
deadline. Hiermee voorkomt u grote financiële problemen als gevolg van een vervelende situatie, zoals bij een ontevreden klant. En als u of de ontevreden klant een rechtszaak aanspant, biedt de polis dekking voor uw juridische kosten.

Bereken vrijblijvend uw premie

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij een ontevreden klant, hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.

 

Terug naar het overzicht