Waarmee kunnen we je helpen?

Hoe een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor marketeers deze klant uit de brand hielp


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
jeroen
Als marketeer droomt u ervan om samen te werken met gerenommeerde klanten. Maar wat als u aansprakelijk wordt gesteld? Het overkwam een online marketingbureau uit Amsterdam, toen er iets mis ging in de code van een grote speelgoedfabrikant. Ontdek hoe onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor marketeers in zo’n situatie kan helpen.

Een mooie kans… of toch niet?
Een online marketingbureau uit Amsterdam mocht aan de slag voor een grote speelgoedfabrikant. Een mooie kans! Jammer genoeg liep de opdracht anders dan gepland. Voor een fotowedstrijd maakte het bureau een app met een inschrijfformulier. Onderaan het formulier stond een checkbox. Door deze aan te vinken, gingen deelnemers akkoord met het ontvangen van e-mails van partnerorganisaties. Helaas ging er iets mis in de code, waardoor het systeem registreerde dat iedereen dit had aangevinkt. Het gevolg? Alle data was onbruikbaar. En dat terwijl de speelgoedfabrikant de data op voorhand al verkocht had.

De redder in nood: beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor marketeers
De speelgoedfabrikant stelde het marketingbureau aansprakelijk voor deze fout. Maar er was ook sprake van schuld aan de klantzijde. Die had het platform namelijk onvoldoende getest. Gelukkig had het bureau bij ons een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor marketeers. Wij hebben namens het bureau de aansprakelijkheid erkend voor de onjuiste code en namen alle kosten op ons. Ook de klant erkende haar schuld. Zo kon het bureau, zonder reputatieschade of financiële schade, gerust door met het ondersteunen van haar andere klanten.

Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor marketeers
Werkt u ook vaak met grote of risicovolle klanten? Hiscox kent het risico van uw vak als geen ander. Daarom krijgt u met onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor marketeers financiële schade voor uw bedrijf vergoed, of kunt u deze in het geval van een schadeclaim beperken. Onze verzekering dekt verschillende risico’s, waaronder:

  • Contractbreuk
  • Onzorgvuldigheid
  • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
  • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat

Direct regelen?

Bereken uw premie Sluit direct af

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking voor beroepsfouten hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.

Terug naar het overzicht