Waarmee kunnen we je helpen?

Vakantiehuis in buitenland verzekeren was nog nooit zo eenvoudig


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Anonymous (not verified)
Jeroen Opstelten over vernieuwde Holiday Homes by Hiscox.
Vakantiehuis

Hiscox heeft een aantal revolutionaire veranderingen doorgevoerd in Holiday Homes by Hiscox. "Niet alleen zijn polisvoorwaarden sterk verbeterd, ook het proces van afsluiten is enorm versimpeld", vertelt een enthousiaste Jeroen Opstelten, Manager Art & Private Client van Hiscox. "Door gebruik te maken van de Pre Priced Proposal-structuur kan bijna iedereen nu binnen een paar minuten een polis sluiten."

Holiday Homes by Hiscox, een verzekering voor (buitenlandse) vakantiehuizen en inboedels, was al een bijzonder goed product, maar wordt met de nieuwe release nog veel beter. "Onder andere omdat de polis tot een 'allriskverzekering' is omgevormd", legt Jeroen Opstelten uit. "Voorheen stonden de verzekerde risico's omschreven in de polisvoorwaarden. Nu staan alleen de uitgesloten risico's beschreven, wat de voorwaarden een stuk leesbaarder en duidelijker maakt."

Aansprakelijkheidsverzekering onroerend goed

Als een direct gevolg daarvan is de dekking een stuk uitgebreider dan voorheen. Hiscox heeft de voorwaarden zelfs nog verder verbeterd. "Zo is er ook een automatische aansprakelijkheidsdekking in de polis opgenomen die in de meeste Europese landen geldt. Binnen die dekking geldt een aansprakelijkheidslimiet van € 750.000 voor onroerend goed." 

Terugkomdekking

"Daarnaast hebben we een 'terugkomdekking' opgenomen. Die vergoedt de reis- en verblijfskosten als je vanwege calamiteiten ter plekke moet zijn om zaken te regelen. Denk bijvoorbeeld aan een huis in Spanje, dat door hevige regenval onder water is gelopen. Of een vakantiewoning die als gevolg van een aardbeving schade heeft opgelopen. Wij begrijpen dat je bij calamiteiten dan graag poolshoogte wilt gaan nemen in je vakantiewoning."

Internationaal netwerk

Wie een huis in het buitenland koopt, loopt vaak tegen problemen aan wanneer de verzekeringen geregeld moeten worden. Welke wettelijke regels gelden er? Waar moet je op letten? Beheers je de taal voldoende om ook de kleine lettertjes te begrijpen?

Jeroen Opstelten: "Met Holiday Homes by Hiscox heb je dat probleem niet. Als internationale specialist maakt Hiscox namelijk gebruik van haar wijdvertakte netwerk. Voor onze verzekerden betekent dit dat de polis en de bijbehorende voorwaarden zijn opgesteld in het Nederlands. Hiscox zorgt er vervolgens voor dat de verzekering aan alle eisen voldoet die gelden voor het desbetreffende land. Zelfs de lokale assurantiebelasting wordt keurig geregeld.”

Ook verhuur verzekerd

“Wat Holiday Homes by Hiscox verder uniek maakt, is dat verhuur van de vakantiewoning is toegestaan voor maximaal 26 weken per jaar, op voorwaarde dat de eigenaren ook zelf gebruik maken van het huis. Tijdens verhuur blijft de ‘all risk-dekking’ dus onverminderd van kracht."

Hiscox geeft een rondje

"Maar het beste bewaar ik tot het laatst", zegt Jeroen Opstelten met knipoog. "Er zit namelijk ook nog een hole-in-one-dekking in de polis. Als een verzekerde meedoet aan een officieel golftoernooi op zijn vakantiebestemming en een hole-in-one slaat, dan krijgt hij of zij van Hiscox een budget van € 750 om een rondje te geven. Veel completer kun je een vakantiehuisverzekering niet maken…"