Waarmee kunnen we je helpen?

Speciaal voor trotse bezitters van een tweede huis


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
Jeroen Opstelten over Holiday Homes by Hiscox
Vakantiehuisverzekering

Overstromingen in Frankrijk en Noord-Italië. Noodweer in Oostenrijk. Grote bosbranden in Spanje en Portugal. Het zijn zo maar enkele krantenkoppen uit het afgelopen half jaar. Heel Europa wordt steeds vaker geteisterd door extreem weer.

Maar wat als je een vakantiehuis hebt in een gebied dat wordt getroffen? “Dan ben je blij dat je kunt terugvallen op Holiday Homes by Hiscox”, benadrukt Jeroen Opstelten, Manager Art & Private Client van Hiscox.

Emotionele band

“Holiday Homes by Hiscox is een vakantiehuisverzekering die we speciaal in het leven hebben geroepen voor trotse bezitters van een tweede huis in een flink aantal EU-landen”, legt Jeroen uit. “De emotionele band die zij met hun vakantiehuis hebben, is voor ons belangrijk. Daarom is het product niet geschikt voor vakantiehuizen die enkel worden verhuurd aan derden of onderdeel zijn van een beleggingsportefeuille.”

Commercieel vastgoed past dus niet binnen Holiday Homes by Hiscox. Maar dit betekent niet dat de eigenaren hun huis in het geheel niet mogen verhuren. Jeroen: “Mits ze zelf regelmatig gebruik maken van hun vakantiewoning, mogen polishouders het huis maximaal 26 weken per jaar verhuren.” Ook is het uiteraard toegestaan dat een zzp'er het als werkplek in de vakantie gebruikt.

Eenvoudig en snel online afsluiten

Holiday Homes by Hiscox biedt dekkingen tot € 500.000 voor de opstallen en € 100.000 voor de inboedel. De verzekering heeft ruime voorwaarden en is binnen vijf minuten online af te sluiten. Het moet overigens wel gaan om een ‘echt’ huis, benadrukt Jeroen. “Stacaravans vallen er dus niet onder. Of de wieltjes er nu nog onder zitten of niet…”

Duurdere huizen

“Voor het hogere segment en combinaties met de hoofdwoning hebben we uitstekende alternatieven.”, zegt Jeroen tot slot. “In dat geval kunnen we binnen onze Huis en Kunst-verzekering maatwerk leveren. Tussenpersonen die daar meer over willen weten, kunnen natuurlijk altijd contact met ons opnemen.”

Meer informatie

Heeft u een vraag over Holiday Homes by Hiscox of wilt u meer weten over de mogelijkheden die de Huis en Kunst-verzekering biedt? Bel ons dan op 020-5170700 of stuur een e-mail naar [email protected].