Waarmee kunnen we je helpen?

Checklist - kies de juiste verzekering voor uw onderneming


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
Ieder bedrijf is uniek. Welke zakelijke verzekeringen hebt u nodig? Ontdek het door antwoord te geven op 5 vragen.
Verzekering zoeken

1. Werkt u vanuit huis, een ruimte die u niet bezit of het pand van een klant?

Dan hebt u een Algemene Aansprakelijkheidsverzekering nodig .

Algemene aansprakelijkheid dekt claims van derden voor schade aan eigendommen, lichamelijk letsel en meer. Dus als iemand (anders dan uzelf of een werknemer) zegt dat u hun eigendom hebt beschadigd of ervoor hebt gezorgd dat ze gewond zijn geraakt, kan uw algemene aansprakelijkheidspolis de kosten dekken. Om het beschadigde eigendom te repareren of te vervangen. Of om hun medische kosten te betalen, inclusief de misgelopen lonen. Deze aansprakelijkheid is dus niet vergelijkbaar met beroepsaansprakelijkheid.

2. Werkt u vanuit uw eigen bedrijfspand?

In dat geval bent u eigenaar van het gebouw waarin u werkt. Dan hebt u naast de Algemene Aansprakelijkheidsverzekering (zie vraag 1) een Gebouwenverzekering nodig. Als uw gebouw beschadigd is, dekt deze verzekering de kosten die nodig zijn voor reparatie of herbouw.
 

3. Hebt u zakelijke apparatuur (bijv. computers, meubels, gereedschap)? 
Als u apparatuur hebt die noodzakelijk is voor het uitvoeren van uw werk, overweeg dan een Gebouwenverzekering (zie vraag 2) met inventaris of inboedeldekking. Beschadigt uw eigendom? Dan kunt u dat met deze verzekering repareren en vervangen, waardoor u snel weer aan het werk kunt.

“Het hebben van de juiste verzekeringen is van cruciaal belang om het bedrijf te beschermen waaraan u zo hard voor hebt gewerkt.”

4. Hebt u een website en slaat u gevoelige gegevens op, zoals creditcard- of burgerservicenummers of gezondheidsinformatie?

Dan hebt u een cyberverzekering nodig. Deze verzekering dekt de kosten die gepaard gaan met een hack of datalek en voldoet aan de ransomware-eisen.

Toch is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom is het belangrijk dat uw werknemers weten hoe ze moeten handelen bij een cyberaanval. Kiest u voor onze CyberClear-verzekering? Dan krijgen u en uw medewerkers gratis toegang tot onze Cyber Academy. Hierin krijgen jullie trainingen om een cyberincident te kunnen voorkomen én te genezen. Bekijk de Cyberverzekering of bereken direct uw premie online .

5. Levert u een dienst of geeft u regelmatig advies? 
Dan hebt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Bijvoorbeeld onze uitstekende beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers. Hoe nauwkeurig u ook werkt, er komt een moment dat een klant kritiek heeft op uw werk. Soms is het een misverstand, soms houdt een opdrachtgever u verantwoordelijk voor fouten van anderen. Het hoort erbij. Maar als diezelfde opdrachtgever u vervolgens aansprakelijk stelt, moet u mogelijk een schadeclaim betalen. En die kan in sommige gevallen véél hoger zijn dan u financieel aankunt.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dus verstandig, maar in sommige beroepen zelfs wettelijk verplicht! Ook eisen steeds meer brancheorganisaties en opdrachtgevers dat u de verzekering hebt vóór u aan een opdracht begint. Zorg er daarom voor dat u uw zaken professioneel regelt en sluit een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af. Daardoor hebt u misschien zelfs een streepje voor bij het binnenslepen van een volgende opdracht.

Vandaag nog regelen?

Bereken uw premie Sluit direct af

 

Hiscox Whitepaper

Terug naar het overzicht