Waarmee kunnen we je helpen?

Zo krijgt u antwoorden op uw verzekeringsvragen


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
Beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid, cyberrisico... Wat is het eigenlijk? Waar vindt u antwoorden op uw vragen? We geven u 5 tips.
Wat is beroepsaansprakelijkheid

De verzekeringswereld zit vol jargon. Het is dus niet altijd eenvoudig om te begrijpen waar een verzekeraar het over heeft. Dat geldt al helemaal als het gaat om zakelijke verzekeringen. Daarom helpen we u graag om antwoorden te vinden op uw vragen. Met een uitgebreide woordenlijst en 3 FAQ's bent u al een heel stuk op weg. Heeft u daarna nog vragen? Lees dan tip 5!

1. Vragen over beroepsaansprakelijkheid

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verstandig voor iedereen die zakelijk actief is. Ook als u ZZP’er bent of een onderneming met personeel heeft. Deze verzekering dekt uw zakelijke aansprakelijkheid. Maar wat is het precies? Voor wie is een verzekering verstandig? Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering überhaupt verplicht? In onze FAQ beroepsaansprakelijkheid vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Naar de FAQ beroepsaansprakelijkheid >

2. Vragen over bedrijfsaansprakelijkheid

Bedrijfsaansprakelijkheid wil zeggen dat u aansprakelijk wordt gesteld nadat u materiële schade of letsel op uw werk heeft veroorzaakt. Maar wat valt precies onder dat begrip? Stel dat u een glas melk morst over de laptop van een klant. Is dat dan beroepsaansprakelijkheid of bedrijfsaansprakelijkheid? De antwoorden vindt u in onze tweede FAQ met veelgestelde vragen over bedrijfsaansprakelijkheid.

Naar de FAQ bedrijfsaansprakelijkheid >

3. Vragen over cyberaansprakelijkheid

De cyberverzekering is uitgegroeid tot een 'must have'-dekking voor elk bedrijf dat vertrouwelijke of waardevolle data verwerkt. Daartoe behoren ook zzp'ers en middelgrote ondernemers. Hackers zijn nonstop actief, cyberrisico's groeien continu. Mede daarom eisen ook steeds meer opdrachtgevers dat hun toeleveranciers en zzp-medewerkers een cyberverzekering hebben. Wat zijn de risico's? En tegen welke vormen van cybercrime helpt een cyberverzekering? U leest het in onze derde FAQ met veelgestelde vragen over cybercriminaliteit.

Naar de FAQ cyberaansprakelijkheid >

4. Woordenlijst verzekeringstermen

Begrijpt u het jargon niet? U bent niet de enige. Daarom hebben we een lijst met definities samengesteld van de meest voorkomende verzekeringstermen. We houden de zaken namelijk graag eenvoudig, zelfs als verzekeringsvoorwaarden op het eerste gezicht lastig lijken.

Naar de woordenlijst (glossary) >

5. Andere vragen

Heeft u toch nog vragen over uw verzekering? Dan kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen. We helpen u dan verder. Of verwijzen u naar een deskundige adviseur die u een advies op maat kan verstrekken.

Neem contact met ons op >

 

Terug naar het overzicht

Ontdek vrijblijvend uw premie!

Binnen 1 minuut weet u het