Waarmee kunnen we je helpen?

Wat doet een budgetcoach bij beroepsaansprakelijkheid?


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
jeroen
Boris is al jarenlang een succesvolle budgetcoach, als er plotseling iets misgaat: zijn cliënt ontvangt het hele jaar te veel toeslagen en dat geld wordt teruggevorderd. Wie gaat dit betalen? En wat doet een budgetcoach eigenlijk bij beroepsaansprakelijkheid? U leest het hier.
Budgetcoach beroepsaansprakelijkheid

Het praktijkverhaal van Boris: gecoacht met een verkeerd budget

Boris is budgetcoach. Al jaren begeleidt hij klanten met veel plezier naar een gezondere financiële situatie. Vaak lukt dit goed, maar soms gaat er ook weleens iets mis. Een keer vergat hij te controleren of het door zijn cliënt aangevraagde persoonsgebonden budget nog wel klopte. Daardoor kreeg zijn cliënt het hele jaar een te hoog bedrag aan toeslagen. Boris had dit niet in de gaten, tot het jaar afgelopen was. Toen werd het teveel ontvangen deel bij de cliënt teruggevorderd. Behoorlijk schrikken voor de cliënt, maar ook voor Boris. Wat doet een budgetcoach in zo’n situatie? En wie ging dit geld betalen?

Wat doet een budgetcoach (en wat zijn de risico’s)?

Het verhaal van Boris is geen uitzondering. Als budgetcoach bent u dagelijks bezig met de financiële situatie van uw cliënten. U helpt ze om hun inkomsten en uitgaven op orde te krijgen, schulden af te lossen en beter om te gaan met geld. Maakt u een vergissing? Dan leidt dat al snel tot financiële schade voor uw cliënt en voor uzelf. Het is daarom goed om te weten wat de risico's van uw vak zijn en hoe u zich daartegen beschermt.

1- Onzorgvuldigheid

Een van de belangrijkste risico's voor een budgetcoach is onzorgvuldigheid. Uw cliënten vertrouwen op uw expertise en kennis, maar ook op uw betrouwbaarheid en gevoel van verantwoordelijkheid. Als u een vergissing maakt, zoals Boris, of een belangrijke deadline mist, kan dat vervelend uitpakken.

2 - Ongeschikt advies

Een ander risico is dat u als budgetcoach aansprakelijk gesteld kunt worden voor schade die uw cliënt lijdt als gevolg van uw coaching. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u advies geeft dat niet passend blijkt te zijn voor de situatie van uw cliënt.

De oplossing: beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor coaches

Wat doet een budgetcoach om zichzelf te beschermen tegen de risico’s van het vak? Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor (zzp-)coaches afsluiten. Deze verzekering dekt namelijk de kosten van eventuele schadeclaims en juridische procedures. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over financiële klappers, en kunt u gerust verder met datgene waar u goed in bent: coachen.

Onze zzp-oplossing

Met ruim 30 jaar ervaring in het verzekeren van beroepsrisico's, weten we precies hoe wij zelfstandige coaches het best kunnen ondersteunen. Daarom bieden wij speciaal een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers. Deze dekt de gevolgschade voor de volgende situaties:

  • Contractbreuk
  • Onzorgvuldigheid
  • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
  • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
  • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat

Bereken uw premie Sluit direct af

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor coaches hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.