Waarmee kunnen we je helpen?

Waarom elk ICT-bedrijf een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT moet afsluiten.


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Published:
Updated:
jeroen
Wist u dat 55% van alle ICT-bedrijven geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT heeft?* Dat terwijl het werk vaak ontzettend complex, tijdgevoelig en risicovol is. We leggen u graag uit welke risico’s een ICT-bedrijf loopt, en waarom een verzekering zo cruciaal is.
beste zzp beroeps aansprakelijkheids verzekering

De risico’s van de ICT-branche
Als ICT’er bent u vaak met complexe projecten bezig. Projecten die niet alleen onder tijdsdruk staan, maar ook een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen. Als u per ongeluk een vergissing maakt, kan dat al snel cruciale bedrijfsprocessen verstoren. 

En wat als er nieuwe inzichten ontstaan tijdens een project? Onverwachte wijzigingen kunnen zomaar leiden tot meningsverschillen of zelfs misverstanden. Een goede vergadering kan veel problemen voorkomen, maar soms glipt er iets doorheen. En waar grote zakelijke belangen heersen, zijn grote schades reëel.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT?
Als uw klant financiële schade heeft geleden door de situatie, kan deze u aansprakelijk stellen voor de schade. Ook als u zelf niet verantwoordelijk bent voor de schade, maar een van uw medewerkers, bent u alsnog aansprakelijk. Dat kan u behoorlijk wat geld kosten, soms meer dan u zich kunt veroorloven. Ook uw reputatie kan eronder leiden. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT vangt u deze klappen op. 

Daarnaast weten klanten dat het lastig voor u is om altijd uw werknemers te controleren. En dat fouten maken simpelweg gebeurt. Daarom stellen veel klanten een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT verplicht. Als u niet verzekerd bent, krijgt u dus minder snel een contract. 

Sluit uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT af
Met ruim 30 jaar ervaring in het verzekeringssegement van beroepsaansprakelijkheid, weten we precies hoe we uw risico’s het best kunnen dekken. Onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT dekt de gevolgschade voor de volgende situaties:

  • Contractbreuk
  • Onzorgvuldigheid
  • Schending van geheimhoudings- of privacyplicht
  • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
  • Inbreuk op auteursrecht, licentierecht en andere intellectuele eigendomsrechten
  • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat
     

Als er een rechtszaak aan bod komt, biedt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT ook dekking voor uw juridische kosten.

Direct regelen?

Bereken uw premie Sluit direct af

Wilt u meer weten over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT? Bel 020-7991888, stuur een e-mail naar [email protected] of chat met ons

* Bron: marktonderzoek BAV-appetite Nederland, Hiscox Benelux 2019

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.