Waarmee kunnen we je helpen?

Een ongeluk tijdens een groots evenement


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Een werknemer raakt gewond door een storm. Valt dit onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en zo ja - hoe helpt Hiscox je?
storm

Om jouw bedrijf tijdens de lente wat extra in de kijker te zetten, besluit je een evenement voor nieuwe klanten te organiseren. Je huurt een cateraar, een locatie en voor extra aandacht sluit je een deal met een lokale autodealer die je voorziet van een paar bijzondere auto’s en coureurs. Omdat het weer wat wispelturig is tijdens de lentedagen besluit je via de locatie een aantal easy up tenten te huren en neer te zetten. Wat je niet bedenkt, is hoe windgevoelig deze kunnen zijn.

De ochtend van het evenement
De dag is zonnig begonnen. Het is nog fris, en het grasveld nog enigszins drassig na dagen van regenbuien. Maar je bent vol goede moed over het evenement. De catering is bezig om het buffet klaar te zetten. De locatiemanagers hebben de laatste tenten vastgezet voor het geval het regent. Je staat net bij een van de barbecues als het geluid van verschillende motoren klinkt. Als je je omdraait, staat er een vijftal prachtig gerestaureerde muscle cars, de chauffeurs zijn net uitgestapt en lopen op je af om te overleggen hoe ze gaan rijden, wanneer het tijd is voor foto’s en wat de vereisten zijn als jouw gasten een rondje mee willen scheuren. Het evenement belooft een goede start te krijgen.

Tijdens het evenement
Gedurende de dag blijft het weer wisselvallig, maar door de tenten heeft niemand echt last van de miezer. De barbecues staan nog steeds te roken en je klanten zijn enthousiast over de stoere auto’s. Je werknemers hebben al meerdere vervolgafspraken gemaakt met nieuwe prospecten en vermaken zichzelf tegelijk net zo goed. Zo sla je twee vliegen in één klap met dit idee. Wat heb je nog liever? Terwijl je zelf eindelijk even de tijd neemt om in de rij voor het buffet te gaan staan, krijg je een melding van buienradar binnen op jouw telefoon. Er komt een heftigere regenbui aan, de wind begint al aan te trekken.

Het is het plotselinge geschreeuw dat je aandacht trekt, gevolgd door het geluid van vallend metaal en gegil. Nog voor je je om kunt draaien, rennen er al mensen langs en trekt een werknemer je aan je mouw. Je moet nu meekomen! Wat is er gebeurd? Wat heeft er in een onbewaakt moment plaats gevonden? 

De opstekende wind, die in vlagen komt, heeft één van de easy up tenten opgepikt. De tent met metalen framewerk is de lucht ingegaan, richting de gesponsorde auto’s. Eén van je werknemers zag dit gebeuren en probeerde de schade te voorkomen door de poot van de tent te grijpen en deze naar beneden te trekken. Hierdoor kreeg hij de tent echter bovenop zich, met ernstige gevolgen. De werknemer wordt met ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waarschijnlijk zijn er operaties nodig. Het noodprotocol van HR is in werking getreden, contacten worden gebeld, personeel en klanten worden opgevangen door PR. De schrik zit er goed in.

En hoe nu verder?
Je focus ligt bij je werknemer en diens gezondheid. Het financiële gedeelte van deze nare zaak pakken wij voor je op via jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Zo kun je jouw volledige aandacht geven aan wat echt belangrijk is, terwijl jij en je werknemer verzekeringstechnisch goed ondersteund worden achter de schermen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en wat wij voor je op maat kunnen samenstellen? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Wil je ook je beroepsaansprakelijkheid verzekeren? Kijk dan hier.