Waarmee kunnen we je helpen?

Deadline gemist? ICT’er Dennis raakte bijna zijn bedrijf kwijt


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
Het ICT-team van Dennis maakt lange dagen om een project af te ronden. Toch hebben ze de deadline gemist. De opdrachtgever voelt zich teleurgesteld en dient een schadeclaim in. Een fors bedrag van € 75.130, die zomaar het einde van Dennis zijn bedrijf kan betekenen. Ontdek hoe een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in zo’n situatie kan helpen.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ICT

Nog nooit eerder een deadline gemist 
Dennis (37) heeft een ICT-bedrijf en haalt een fantastische opdracht binnen. Hij mag een contentmanagementsysteem (CMS) voor een lokale televisiezender programmeren en implementeren. Dennis: “Samen met de klant stem ik een deadline af voor oplevering. Ik teken het contract voor deze grote klus met toewijding en enthousiasme. Direct zetten mijn team en ik al onze kennis, skills en expertise in om de opdracht op tijd af te ronden.” Maar dan blijkt het project toch ingewikkelder dan vooraf ingepland. De deadline nadert en het werk is nog niet af. Hij doet er alles aan om te voorkomen dat de deadline gemist wordt. 

Deadline gemist, met alle financiële gevolgen van dien
Zijn team maakt lange dagen om het werk in te halen, maar ze hebben toch de deadline gemist. Dennis: “Ik leg de situatie uit aan de opdrachtgever. Deze reageert teleurgesteld, voelt zich niet tijdig ingelicht, en trekt zich terug uit het contract.” Een maand later ontvangt Dennis een vervelend bericht: hij krijgt een schadeclaim van € 75.130,- voor de gemiste omzet en reputatieschade van het bedrijf. 

Nu Dennis de deadline gemist heeft, brengt dat grote financiële gevolgen met zich mee. Hij weet niet goed wat hij ermee moet. “Wat kan ik doen als deze kosten op mij worden verhaald? Is de schadeclaim op te lossen zonder dat ik mijn werknemers moet ontslaan? Betekent dit dat ik mijn eigen vermogen kwijt ben? En hoe waarborg ik de continuïteit van mijn ICT-bedrijf?”

Hoe beschermt u zichzelf als u een deadline heeft gemist?
U doet er natuurlijk alles aan om uw werk goed af te ronden. Maar het is onmogelijk om met elk scenario rekening te houden, en een misverstand ontstaat zomaar. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp ICT voorkomt u financiële schade voor uw bedrijf in het geval van een schadeclaim van een klant of opdrachtgever. Bijvoorbeeld als u een deadline heeft gemist. 

Verzeker uw bedrijf met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering 
Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp ICT biedt bescherming aan IT-ondernemers voor specifieke risico’s binnen de branche. Onder de dekking valt onder meer contractbreuk door gemiste opleverdata, vergissingen tijdens het uitoefenen van het beroep en het schenden van een geheimhoudingsplicht. 

Daarnaast worden uw proceskosten, technische bijstand en juridische kosten gewoon gedekt. Ontvangt u een schadeclaim, dan hoeft dat dus niet het einde van uw onderneming te betekenen.

Voordelen van onze verzekering als u uw deadline gemist heeft
Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp ICT krijgt u financiële schade voor uw bedrijf vergoed, of kunt u het in het geval van een schadeclaim beperken. Onze verzekering dekt de gevolgschade als u een deadline gemist heeft, maar ook bij andere situaties:

  • Contractbreuk 
  • Onzorgvuldigheid 
  • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
  • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
  • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een licentierecht of auteursrecht
  • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat

Bereken vrijblijvend uw premie

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als u uw deadline gemist heeft, hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.
 

Terug naar het overzicht