Waarmee kunnen we je helpen?

Een fout in de IT-infrastructuur: Mitchell was aansprakelijk voor bedrijfsschade van € 38.300


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
IT-contractor Mitchell richt de IT-infrastructuur van een elektronicabedrijf opnieuw in. De klant is tevreden, totdat er een fout in de code blijkt te zitten. Mitchell wordt aansprakelijk gesteld voor een bedrijfsschade van € 38.300. Ontdek hoe een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in zo’n situatie kan helpen.
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering - schade claimen

Een geoptimaliseerde IT-infrastructuur
Op verzoek van een elektronicabedrijf richtte Mitchell (27) opnieuw de infrastructuur van hun server in. Hij deed daarvoor beheer- en onderhoudswerkzaamheden aan het verkoopsysteem van hun webwinkel. 

Mitchell: “Voor de nieuwe IT-infrastructuur installeerde ik een koppeling tussen de servers van de fysieke winkel en de online webshop. Nog vóór de afgesproken deadline leverde ik een geoptimaliseerde IT-infrastructuur op aan de klant. Deze was tevreden, dus ik stuurde mijn factuur op. Het project was goed afgerond, dacht ik.”

Kleine fout, grote bedrijfsschade
3 dagen later krijgt Mitchell een telefoontje. Door een verkeerde koppeling in de code van de IT-infrastructuur, kochten klanten van het elektronicabedrijf producten voor een onjuiste verkoopprijs. Hierdoor zijn hele dure laptops voor een veel lagere prijs aangekocht. Doordat het leek op een goede stuntprijs voor deze laptops, is er ook nog eens een groot aantal bestellingen geplaatst. 

Mitchell: “Uit onderzoek bleek dat er een verkeerde koppeling was gemaakt in de code van de IT-infrastructuur. Daardoor liep het elektronicabedrijf omzet mis en werd ik aansprakelijk gesteld voor de bedrijfsschade van € 38.300,-. Een kleine vergissing met mogelijk grote financiële impact. Ik wist niet hoe ik dit aan moest pakken.” 

Wat als u aansprakelijk wordt gesteld voor bedrijfsschade?
U doet er natuurlijk alles aan om uw werk goed af te ronden. Maar het is onmogelijk om met elk scenario rekening te houden, zoals een foutje in de code. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming voor specifieke risico’s aan ondernemers binnen de ICT-branche. Zo voorkomt u financiële schade voor uw bedrijf in het geval van een schadeclaim van een klant of opdrachtgever. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor bedrijfsschade 
Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering krijgt u financiële schade voor uw bedrijf vergoed, of kunt u deze in het geval van een schadeclaim beperken. Onze verzekering dekt de gevolgschade bij een fout in een IT-infrastructuur, maar ook bij andere situaties:

  • Contractbreuk
  • Onzorgvuldigheid
  • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
  • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
  • Inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht, zoals een merkenrecht of auteursrecht
  • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat

 

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij een fout in de IT-infrastructuur, hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online geregeld!