Waarmee kunnen we je helpen?

Zó zit het met uw beroepsaansprakelijkheid als architect


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
jeroen
Als architect draagt u grote verantwoordelijkheid voor uw project. Het ontwerp moet niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi en binnen het budget passen. Als er iets misgaat, kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Ontdek hoe beroepsaansprakelijkheid als architect in elkaar zit én hoe dat er in de praktijk uitziet.
Business contact

Beroepsaansprakelijkheid voor architecten
Als architect bent u een échte creatieve duizendpoot. U maakt graag unieke, functionele en mooie ontwerpen maakt voor uw klanten. Heeft uw klant een specifieke wens? Dan vertaalt u dat naar een prachtig ontwerp. Van de allereerste bouwtekening tot het uitvoerplan: u zorgt ervoor dat alles in goede banen loopt. Toch kan er weleens iets misgaan. Bijvoorbeeld als er sprake is van een ontwerpfout. Een verkeerde constructieberekening of meetfout kan bijvoorbeeld grote gevolgen hebben voor de veiligheid van het gebouw. Omdat dat het gevolg is van uw werk, kunt u als architect aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

Praktijkverhaal: architect Rachelle had een kleurrijk probleem
Rachelle had met haar architectenbureau een grote klus binnengesleept. Haar bedrijf mocht een kantoorpand verbouwen. Tijdens de voorbereidingen overlegde ze alles met de klant. Van de tegels op de vloer tot de kleur van de kozijnen. Vooral voor dit laatste nam ze de tijd, omdat de volledige gevel hiermee gevuld zou worden. Samen met de klant koos ze aan de hand van een kleurwaaier dé perfecte kleur uit.

Maar ondanks haar secure aanpak, ging er toch iets mis. Ze schreef een van de cijfers van de kleurcode verkeerd over. Toen de kozijnen geplaatst waren, zag ze het meteen. Wat nu? Omdat Rachelle een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij ons had, belde ze voor advies. We stelden haar gerust en hielpen haar met het vinden van een gespecialiseerd bedrijf dat de kozijnen kon overspuiten. En de kosten? Die waren voor onze rekening.

Zó beschermt u zich tegen beroepsaansprakelijkheid als architect
Als architect is het dus belangrijk om uzelf goed te beschermen tegen beroepsaansprakelijkheid. Dat kan makkelijk en snel met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen schadeclaims als gevolg van ontwerpfouten, rekenfouten of andere beroepsfouten. Zo kunt u gerust uw werk uitvoeren en hoeft u zich geen zorgen te maken over de risico’s van het vak.

Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten
Bij Hiscox begrijpen we precies welke risico’s uw vak met zich meebrengt. Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten is daar dan ook op maat voor gemaakt. Sluit u uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij ons af? Dan bent u gedekt voor de gevolgschade voor onder andere:

  • Onzorgvuldigheid
  • Zaken onder opzicht
  • Bereddingskosten
  • Proceskosten en juridische bijstand bij een aanspraak

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking voor beroepsfouten hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.

Terug naar het overzicht

Ontdek vrijblijvend uw premie!

Binnen 1 minuut weet u het