Waarmee kunnen we je helpen?

Wat als iemand u aansprakelijk stelt als bewindvoerder?


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
jeroen
Bewindvoerders dragen een grote maatschappelijke taak. U doet alles voor uw cliënten, en vaak krijgt u dat terug. Toch kunt u aansprakelijk worden gesteld. Ontdek wat het aansprakelijk stellen van een bewindvoerder betekent en hoe een beroepsaansprakelijkheidsverzekering u kunt beschermen.
Aansprakelijk bewindvoerder beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wat houdt het aansprakelijk stellen van een bewindvoerder in?

Als bewindvoerder bent u verantwoordelijk voor de financiën van mensen die deze zelf niet kunnen regelen. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Gaat er iets mis? Dan kunt u als bewindvoerder aansprakelijk worden gesteld voor de geleden schade. Bijvoorbeeld als het betalen van rekeningen verkeerd gaat of als er onverantwoorde investeringen worden gedaan.

Bewindvoerder Gerry werd aansprakelijk gesteld

Als bewindvoerder regelt Gerry de financiën van mensen. Op een dag krijgt hij een telefoontje van een van zijn cliënten: de autoverzekering van de cliënt was stopgezet. Volgens de cliënt is dat Gerry’s schuld. Hij zou de facturen niet hebben betaald, waardoor de cliënt een betalingsachterstand gekregen had. Gerry kon het niet geloven. Hij had er juist alles aan gedaan om de achterstanden te beperken.

Namens de bewindvoerder kwamen wij in actie om deze zaak te onderzoeken. En wat bleek? Het lag niet aan de betalingsachterstand. De cliënt had een schade gereden met zijn auto en had de autoverzekeraar onbeschoft benaderd toen die niet vergoed werd. Het was dus niet Gerry’s schuld. Toen we deze informatie deelden, besloot de cliënt het er maar bij te laten. Zo voorkwamen we samen dat Gerry aansprakelijk gesteld werd, en dat scheelde veel tijd en geld.

Waarom is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk voor bewindvoerders?

Als bewindvoerder doet u er alles aan om vergissingen te voorkomen. Toch is het menselijk om af en toe een misstap te maken. En als die misstap grote gevolgen heeft, zoals bij Gerry, kan het zijn dat de cliënt u als bewindvoerder aansprakelijk stelt voor de geleden schade. In zo’n geval kan het hebben van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering veel ellende voorkomen. Deze dekt namelijk de gevolgschade van de schadeclaim. Zo hoeft u zich als bewindvoerder geen zorgen te maken over een financiële klapper, of schade aan uw reputatie.

Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor bewindvoerders

Bij Hiscox begrijpen we de risico’s waar bewindvoerders mee te maken hebben. Daarom bieden wij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering op maat voor bewindvoerders . Sluit u uw verzekering bij ons af? Dan bent u gedekt voor:

  • Contractbreuk
  • Onzorgvuldigheid
  • Schending van een geheimhoudings- of privacyplicht
  • Verlies of beschadiging van documenten en elektronische data
  • Beschuldiging van smaad, laster of plagiaat

Bereken uw premie Sluit direct af

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor bewindvoerders, hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.