Waarmee kunnen we je helpen?

Hiscox introduceert Classic Cars-verzekering in Louwman Museum


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
Met een bijeenkomst in het Louwman Museum in Den Haag heeft Hiscox de oldtimerverzekering Classic Cars geïntroduceerd.

Classic Cars by Hiscox biedt een oplossing voor eigenaren van klassieke auto’s en oldtimerverzamelingen die in de standaardmarkt lastig of alleen tegen hoge premies zijn te verzekeren. “Er zijn in Nederland bij benadering zo’n 300.000 klassieke auto’s”, weet Jeroen Opstelten, manager Art & Private Client van Hiscox. “Zolang de waarde ervan niet hoger is dan € 50.000, is het relatief eenvoudig om zo’n auto te verzekeren. Maar als de auto meer waard is, voldoen standaardoplossingen vaak niet. Voor oldtimers in dat segment is Classic Cars by Hiscox een interessante optie.” Hetzelfde geldt voor liefhebbers die diverse klassieke auto’s bezitten, aldus Opstelten. “Of je nu twee of tien klassiekers hebt, je kunt er maar in één tegelijk rijden. Hiscox houdt daar rekening mee en biedt maatwerk aan verzamelaars. Door die aanpak kunnen we de verzekering tegen een zeer concurrerende premie aanbieden.”

Dekking rijrisico of verblijfsdekking

Classic Cars by Hiscox biedt standaard een all risks-cascodekking, maar klassiekers kunnen ook alleen op een verblijfsdekking worden verzekerd. “De statische variant is bedoeld voor klassiekers die niet op kenteken staan. Dat zien we steeds vaker, omdat oldtimers de laatste jaren vaak als investering worden aangeschaft. De behoefte aan verzekeringsoplossingen voor bijzondere klassiekers en verzamelingen is hierdoor sterk gegroeid.” Wie de weg op gaat met zijn oldtimer, is ook verzekerd tijdens het rijden van regelmatigheids- en behendigheidsrally’s. Opstelten: “Races zijn echter uitgesloten. Het dekkingsgebied bestrijkt standaard de Europese Unie (groene kaartlanden) en kan desgewenst worden uitgebreid naar werelddekking.”

“Op de polis zijn overigens ook memorabilia zoals brochures, badges en modellen tot een bedrag van € 5.000 standaard meeverzekerd. Datzelfde geldt voor een persoonlijk kenteken. Ook dat is voor een bedrag tot € 5.000 meeverzekerd op de polis. Uiteraard kunnen die bedragen desgewenst worden verhoogd.”

Verankerd in internationale klassiekerwereld

“Hiscox is bij uitstek de verzekeraar om dit product aan te bieden”, vindt Opstelten. “Al jaren zijn we betrokken bij veel grote evenementen zoals de Tulpenrallye, de Ardenne Roads en de London to Brighton. We sponsoren niet alleen, maar rijden regelmatig met eigen teams mee in klassieke rally’s. Mede daardoor is de naam Hiscox verankerd in de internationale klassiekerwereld.” Hiscox heeft talloze toonaangevende en soms zeer omvangrijke collecties in de boeken. Opstelten: “Maar ook voor bijzondere evenementen zoals Interclassics in Maastricht doen de organisatoren vaak een beroep op onze verzekeringsoplossingen.”

Expertisenetwerk

“Hiscox is al decennia lang gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere verzamelingen, kunstvoorwerpen en andere waardevolle objecten, evenals in beroepsaansprakelijkheid”, zegt Opstelten tot besluit. “Wij begrijpen als geen ander dat de waarde van een klassieker veel verder gaat dan alleen de geldelijke waarde. Als zo’n auto beschadigd raakt, is goede restauratie minstens zo belangrijk als het vergoeden van de financiële schade. Mocht de auto toch beschadigd raken, dan mogen onze klanten daarom zelf hun schadehersteller kiezen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van ons expertisenetwerk en brengen wij hen graag in contact met specialisten met wie wij internationaal samenwerken.”

Wilt u meer weten over Classic Cars by Hiscox? Neem dan contact op met Jeroen Opstelten, telefoon: +31 (0)20 - 517 07 00, e-mail: [email protected]