Waarmee kunnen we je helpen?

Waarom de soft top cabriolet perfect bij ons past


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
Jaren geleden zag je ze elke zomer, de mensen die aan de kant van de weg het dak van hun auto afhaalden. Opvouwen, wegstoppen, en doorrijden met de wind in de haren en gezicht in de zon. Anno nu is de soft top cabriolet steeds minder vaak te zien op de weg, maar bij Hiscox zien we deze auto voor wat dit model is: een klassieker.
Healey

Jaren geleden zag je ze elke zomer, de mensen die aan de kant van de weg het dak van hun auto afhaalden. Opvouwen, wegstoppen, en doorrijden met de wind in de haren en gezicht in de zon. Anno nu is de soft top cabriolet steeds minder vaak te zien op de weg, maar bij Hiscox zien we deze auto voor wat dit model is: een klassieker.

Het canvas dak op de auto is iets wat je steeds minder op de weg ziet. Moderne cabrio’s zijn voorzien van hard-tops die uit zichzelf in en uitvouwen met de hulp van mechanische elementen. Ze gaan minder vaak stuk, en zijn bovendien minder makkelijk om bij in te breken. Maar de soft-top cabriolet, waarmee het allemaal begon, heeft voor veel autoliefhebbers nog altijd een zekere charme en nostalgie. Wij bij Hiscox begrijpen dit gevoel.

Canvas dak als nostalgie
De soft top cabrio is een auto met karakter, een passie waar je in rijdt omdat je van je voertuig houdt. Het in en uitklappen van het dak, het spannen van het canvas rond het metalen frame en het vastdrukken van de knoppen is een proces dat tijd kost waarin je heel bewust met je auto bezig bent. Het rijden ermee heeft voor de meeste eigenaren een charme en iets nostalgisch, vaak wordt de auto geassocieerd met familie-vakanties of ritten uit de jeugd. Vanwege deze passie past de soft top cabrio perfect bij ons. De klassieker is een object waar wij net als jij hart voor hebben, en liefde voor voelen. En net als jij kennen we de risico’s van een auto met een canvas dak. De stof kan beschadigen tijdens het op en uitvouwen, kan gaan schimmelen in opslag, en is nou eenmaal kwetsbaarder als het gaat om inbraak in de auto. Een metalen hard top snij je niet zomaar open, een canvas soft top wel. 

Daarom is het verzekeren van een soft top meestal een dure aangelegenheid. Maar niet bij Hiscox. Wij voegen geen verhoogd eigen risico toe aan jouw klassieke cabriolet verzekering, want we weten dat je er voorzichtig mee om wil gaan. Dat je van elke rit wil kunnen genieten zonder zorgen. Daarnaast geven wij de mogelijkheid van vrije keuze in restaurateurs. Zo kun je bij jammerlijke schade altijd terecht bij jouw vertrouwde expert. 

Vertrouwd onderweg met Classic Cars by Hiscox.
Bij Hiscox begrijpen we dat een klassieke auto, jouw klassieke auto, meer is dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Als verzekeraar begrijpen we deze persoonlijke waarde en daarmee jouw liefde voor klassieke auto’s. En daarom bieden we iedereen een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve én subjectieve waarde van jouw auto. Ongeacht of je één klassieke auto hebt of een volledige collectie! Bekijk nu direct wat we voor jou kunnen betekenen.