Waarmee kunnen we je helpen?

Verkeerde onderdelen in een klassieke Rolls Royce Silver Shadow


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Anonymous (not verified)
In een rustig tempo rijd je over de Middenweg in Amsterdam. Het is de start van de avondspits en begint druk te worden. Filerijden is de norm tot je onder de snelweg door bent. Bij een kruising rol je rustig tot stilstand, maar de auto rechts van je reageert helaas niet op tijd.
Stop

Het stoplicht laat keer op keer slechts een handvol auto’s door, waardoor verkeer op de verkeersader in Amsterdam-Oost kruipt stapvoets verder kruipt. Je weet dat deze interne stadsfile over is zodra je de snelweg passeert, en dat je weinig keuze hebt dan mee te rijden. Als het stoplicht weer op rood springt druk je rustig het rempedaal in om tot stilstand te komen. De schok die direct volgt op jouw handeling komt totaal onverwachts.
In een flitsreactie druk je het pedaal in tot op de grond om te voorkomen dat je tegen je voorganger tikt. Pas daarna kijk je geschrokken om, en het is direct duidelijk wat er is gebeurd. De andere bestuurder is al uitgestapt, zijn auto staat half ingedraaid. Hij wilde vanuit een zijstraat de Middenweg opdraaien, tussen jou en je achterligger in, maar reageerde niet snel genoeg toen jij moest remmen voor het rode licht.

De reparatie

De schade valt mee, één van je achterlichten is stuk en de andere auto heeft een paar krassen op diens eigen bumper. De pijn zit vooral op emotioneel vlak, in de botsing van twee klassiekers. De kleine, rode Renault 5 oogt gebutst en de verf is op verschillende plekken uitgebleekt tot bijna roze. Maar het kleine autootje heeft toch nog zijn charme, je ziet het nog vaak op de weg rijden en het doet je denken aan vroegere tijden. Tijden waarin dit model de standaard was, in plaats van de grotere sedans en station wagons. Een Renault 5 zal geen moeite hebben met een nieuwe bumper vinden, en de schade erop valt bovendien mee.

Jouw eigen auto is wat ingewikkelder. De Rolls-Royce Silver Shadow uit 1965 is een klassieke auto, waarvoor onderdelen niet meer zomaar bij elke garage liggen. Omdat je auto verplicht twee werkende achterlichten moet hebben laat je de kapotte lamp diezelfde dag nog vervangen door een niet-origineel onderdeel, waardoor jouw klassieke auto helaas flink waarde verliest. De expert die Hiscox voor de schade en reparatie heeft ingehuurd weet echter raad. Hij weet na enige tijd een origineel achterlicht te traceren waardoor jouw auto uiteindelijk tot nieuwstaat kan worden hersteld.

Vertrouwd onderweg met Classic Cars by Hiscox.

Bij Hiscox begrijpen we dat een klassieke auto, jouw klassieke auto, meer is dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Als verzekeraar begrijpen we deze persoonlijke waarde en daarmee jouw liefde voor klassiekers. En daarom bieden we iedereen een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve én subjectieve waarde van jouw auto. Ongeacht of je één klassieke auto hebt of een volledige collectie! Bekijk nu direct wat we voor jou kunnen betekenen