Waarmee kunnen we je helpen?

Londense klassiekers


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Je houdt van klassieke auto’s, en plant een stedentrip naar Londen. Waar moet je zijn? Een paar tips van Hiscox.
London

Als je aan auto’s en Londen denkt, dan komt het plaatje van de hackney als eerste naar boven. De zwarte auto’s met het woord taxi op het dak worden traditioneel nog steeds hackney carriages genoemd, met als alternatieve naam black cabs. De naam hackney is verbonden met het paardenras Hackney, die oorspronkelijk werden gebruikt om de paardencoaches in het 17de eeuwse Londen te trekken.

British Motor Museum – Hoe heeft de auto de wegen en zelfs de stijl van Engeland veranderd? Het British Motor Museum legt dit allemaal uit door bezoekers aan de hand mee te nemen door de geschiedenis van de Britse auto-industrie. Met meer dan 400 klassieke voertuigen heeft het museum de grootste collectie Britse klassiekers in de wereld op display staan.

Brooklands – Brooklands was waar de Britse motorsport werd geboren, en nu is het Brooklands Museum de plek voor de liefhebber van oude motorvoertuigen. De collectie belicht een groot gedeelte van de periode 1907 -Peugeot Type 26 & Siddeley 2-seater tourer ‘Daisy’- tot en met de Tweede Wereldoorlog -Alta Voiturette & Austin 7 Speedy ‘Le Mans’-, en volgt de autosport erna ook nog. Ook motor- en vliegtuig liefhebbers zullen hier hun hart op kunnen luchten.

London Motor Museum – Het London Motor Museum heeft een unieke collectie van Amerikaanse auto’s. De collectie bestaat uit meerdere pimped up auto’s uit de VS. Hieronder valt onder andere een Louis Vuitton Cadillac Deville en een Lincoln Continental Lowrider. 

Silverstone – Heb je de tijd om de drukte van de stad een dag te verlaten? Het Silverstone museum ligt in het beroemde circuit, ongeveer 2 uur buiten Londen. Hier kun je onder andere de hele geschiedenis van het beroemde F1 traject meekrijgen met de Heritage Track Trail, waarbij je ook op stukken van het originele Grand Prix circuit loopt. 

En de rest? Londen is een grote stad en er is genoeg te doen en te zien. Maar we doen tot slot toch nog een paar losse suggesties.

  • Het Imperial War Museum beslaat de oorlogsgeschiedenis van het Verenigd Koninkrijk rond de Wereldoorlogen. Er staat hier een uitgebreide collectie van auto’s en wapentuig uit deze tijd.
  • Ga iets drinken in het Ace Café. Dit café werd in 1938 gebouwd aan de toen gloednieuwe North Circular Road als roadside cafe voor reizigers en truckers. Het is nog steeds een populaire stop onder motorrijders.
  • Het gehele jaar door zijn er specifieke autoshows in Londen, waaronder de London Classic Car Show en de London to Brighton Veteran Car Run. Doe dus zeker even online onderzoek voor je gaat. 

Heb je zelf klassieker-geschikte suggesties voor Londen? We horen graag van je! Post je ideeën in de commentaren op de Hiscox Classic Cars Facebook-pagina. Daar hebben we het immers niet alleen over verzekeringen.