Waarmee kunnen we je helpen?

Het racecircuit aan huis


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Hiscox
De rode lak van de auto past helemaal bij het imago van een raceauto. Laag op de weg scheurt het voertuig over het asfalt, het geluid van de motoren en banden is op kilometers afstand al te horen. En toch lijkt het uit niets te komen.
Circuit

Het geluid van gillende banden op strak asfalt komt bij de meesten uit de speakers van de tv. De geur van heet rubber en ronkende uitlaten brengt velen terug naar hete zomerdagen in de file op de Franse snelweg. Het racecircuit staat in Zandvoort, of is bereikbaar in de vorm van de kartbaan. Voor zelf zo hard mogelijk scheuren rij je naar de Duitse autobahn, waar nog altijd geen snelheidslimieten bestaan. En als je al deze componenten -gillende banden, ronkende uitlaten, heet asfalt, onbeperkte snelheid- samenvoegt krijgt je een racebaan. Voor de meesten is het bezitten van een eigen racecircuit iets dat je met speelgoed waar kan maken, en verder enkel een droom die soms in het weekend uitkomt als er rally’s gepland staan. Daardoor is ongestoord het maximale uit jouw klassieker halen en kijken wat jij en je auto samen kunnen behalen iets voor speciale momenten die gedeeld worden met andere liefhebbers. Maar voor onze verzekerde zit dat anders.

Een circuit in de achtertuin

Het wagenpark beslaat inmiddels van meer dan vijftig auto’s met een zeer imposante hoeveelheid paardenkrachten. En die kracht wilde onze verzekerde echt tot zijn recht laten komen. Nu heeft Europa vele wegen die prachtig zijn voor mooie ritten en waar je een Ferrari of Lamborghini echt open kan trekken, maar de wettelijke snelheidslimieten beperken de mogelijkheden van deze collectie aanzienlijk. Om de eigen race-ambities, en die van vrienden, toch mogelijk te maken heeft onze verzekerde op diens eigen terrein een eigen circuit laten aanleggen. Hij heeft hiervoor grond bijgekocht om de al imposante achtertuin te laten uitbreiden, en zich laten inspireren door het beroemde circuit van Spa. Het geluid van slippende banden in een bocht wordt enigszins, maar niet volledig, gedempt door de verhoogde wal. Deze is bedoeld om het terrein iets te verbergen voor nieuwsgierige ogen van passerende fietsers en wandelaars. 

Onze (potentiële) verzekerde is hiermee geen straatracer, maar een thuisracer geworden. Omdat het hier om een unieke collectie auto’s op een bijzondere locatie, met onbekende omstandigheden gaat, was een bezoek van één van onze experts nodig voordat wij een verzekeringsofferte aan konden bieden. Tijdens dit bezoek keek de Hiscox-collega, zelf ook een autoliefhebber, met glimmende ogen naar het aangelegde traject, en naar hoe één van de auto’s over het zwarte wegdek gleed. Maar mooie auto’s of niet, we kijken in een dergelijke situatie ook kritisch naar wat de verzekerde zelf heeft ondernomen. In dit specifieke geval keken we met name naar de beveiliging van het huis, de bescherming van de kostbare wagens en naar de brandpreventieve maatregelen. Niet iedereen heeft immers een eigen racecircuit om het wagenpark te complimenteren, laat staan een eigen brandweer dependance op locatie voor als het mogelijk toch fout gaat. Overigens maakte onze Surveyor direct tijdens het bezoek wel duidelijk dat eventuele schade ten gevolge van racen niet onder de dekking valt. Niet op het imposante thuiscircuit, en ook niet bij evenementen elders. 

Met vertrouwen de weg op met Classic Cars by Hiscox

Bij Hiscox begrijpen we dat een klassieke auto, jouw klassieke auto, meer is dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Als verzekeraar begrijpen we deze persoonlijke waarde en daarmee jouw liefde voor klassieke auto’s. En daarom bieden we iedereen een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve én subjectieve waarde van jouw auto. Ongeacht of je één klassieke auto hebt of een volledige collectie. En ook je geliefde vakantiehuis kunnen wij direct verzekeren, zo weet je zeker dat je op alle gebieden de juiste steun ontvangt wanneer een onfortuinlijk ongeluk plaatsvindt. Bekijk nu direct wat we voor jou kunnen betekenen.