Waarmee kunnen we je helpen?

Een klassiek tapijt en een wijnvlek


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Een niesbui, een antiek Perzisch tapijt, rode wijn... En nu?
Wijnglas

Een rustige avond voor jezelf. Er is niemand in huis en je zit door de streaming-diensten te scrollen op zoek naar een goede film. Als de keuze is gemaakt, zijn enkel nog de versnaperingen nodig.

Een avond voor jezelf betekent een lossere spijkerbroek in plaats van een nette broek, en sloffen in plaats van leren schoenen. Een mooie film in plaats van computerschermen met spreadsheets. En de bank in plaats van een ergonomisch verantwoorde bureaustoel met afgestelde rug. Terwijl de openingstitels het televisiescherm vullen, duik je snel de keuken in. Een goed gevulde charcuterieplank verschijnt uit de koelkast, en terwijl deze kort opwarmt naar kamertemperatuur schenk je een glas van je favoriete wijn voor jezelf in. Het bekende aroma verspreidt zich in en boven het glas, de rode vloeistof is zo donker dat je er nauwelijks doorheen kan kijken. De wijnen uit de Bourgogne hebben een smaakpatroon waar je altijd van kan genieten, zeker op een avond die je helemaal voor jezelf hebt ingepland. De geur alleen al geeft je voorpret van het vooruitzicht van een ontspannen avond waarin niemand je stoort.

Ontspannen
Buiten is het inmiddels donker geworden. De kamer wordt verlicht door het tv-scherm en de film, die halverwege is. Het regent, maar dat draagt alleen maar bij aan de sfeer van de avond. De eerdere plank met snacks is vervangen door een bak popcorn, en het is hoog tijd voor een nieuw glas wijn. Als de film een stukje speelt dat je minder interesseert, is dat het perfecte moment om de fles weer te pakken. De uitgekozen Bourgogne smaakt naar meer. Terwijl je de kamer uitloopt, voel je het al kort jeuken. Je wrijft met je hand langs je neus. Een kriebel, een snif. Het trekt weer weg. Maar niet voor lang. In de keuken steekt de nies weer de kop op, maar zet nog steeds niet door. Blijft hangen. Als je het gevoel negeert, verdwijnt het vanzelf weer.

Als je bijna zit, besluit de lichaamsfunctie echter dat het toch tijd is voor diens aanwezigheid. Door de houding waar je je in bevindt, schiet je met enige kracht naar voren, en het -volle- wijnglas ook.

Wijnvlekken
De glazen koffietafel met een kunstboek heb je gemist, de tv is ook niet geraakt. Maar die hadden als solide en moderne objecten tegen een stootje gekund. Het antieke Perzische tapijt dat je hebt gekocht op een veiling, heeft echter de volle laag gekregen. En de rode wijn trekt razendsnel in de oude wol en de zijde. Huismiddelen en handige trucs online zijn iets wat wij absoluut afraden op oude stoffen en jouw handelen om de wijn met een keukenrol weg te deppen, was snel, maar helaas niet snel genoeg. Experts beoordelen dat het werk niet hersteld kan worden. Je krijgt het bedrag, ruim 3000 euro, uitgekeerd.

Hiscox Huis & Kunst
De Huis & Kunst-verzekering van Hiscox is de verzekering voor bijzondere inboedels, luxueuze woningen, kunstverzamelingen en andere kostbaarheden. Wij geven je een exclusieve dekking die de klok terugdraait naar het moment vóór de schade, voor de diefstal, en voor het ongeluk. Bij de case study die je hierboven las, is er sprake van een ongeluk, één met grote gevolgen. Wij zoeken samen met je naar een oplossing om deze schade naar voldoening op te lossen. Wil je meer informatie? Of ben je op zoek naar een passende verzekering? Neem dan direct contact met ons op, en wij helpen je zo goed als mogelijk.