Waarmee kunnen we je helpen?

Een creatieve oplossing voor een beschadigde Citroën Mehari


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
Het is het lelijke eendje van het wagenpark, maar de Citroën Mehari is tegelijkertijd een kranig beestje. Een barst in het polyester waar de auto van is gemaakt oogt voor de liefhebber dan ook als een diepe wond in de ziel. En daarom gaan wij samen met onze verzekerde op zoek naar een oplossing.
Mehari

Vergeleken met andere klassiekers lijkt de Citroën Mehari meer op een strandbuggy dan een echte auto. Maar voor de liefhebber van de Citroën 2CV, “het eendje”, heeft deze lichtgewicht auto een charme die we bij Hiscox begrijpen. Het is een voertuig met karakter, die in vele landschappen thuis past, en een model waarvan je moet houden om er echt van te genieten. Het exemplaar van onze klant is een oranje Mehari uit 1969 met een soft top, die volledig is hersteld naar bijna-originele staat. De verzekerde heeft zelfs het stoffen dak persoonlijk met een naaimachine opnieuw van ramen en elastiek voorzien. Er wordt dus met veel plezier in gereden, zeker op zonnige dagen als het dak eraf kan. Het lawaai dat een auto van deze leeftijd maakt klinkt onze klant als muziek in de oren.

Een breuk in het polyester

Zoals veel liefhebbers, doet onze klant van tijd tot tijd mee met autoshows en tourrally’s die zijn toegespitst op diens auto. In dit geval is onze verzekerde met zijn Mehari naar een open lucht show gegaan. Vanuit het hele land zijn gelijkgezinde auto-fanaten samengekomen om hun auto te showen, en te aanschouwen wat anderen hebben verbeterd aan hun wagens sinds de vorige keer dat ze elkaar zagen. Een ongeluk zit, ook op dit soort dagen, echter in een klein hoekje. De trotse Mehari-eigenaar is even een broodje gaan halen, en ziet bij terugkomst tot zijn grote schrik dat iemand -met een grotere en zwaardere auto- minder voorzichtig is geweest bij het wegrijden. Gevolg? Een krom voorwiel, kapotte koplamp en een breuk in het oranje polyester van de Mehari.

Naar je eigen expert

Bij Classic Cars by Hiscox laten we je in het geval van schade zelf je garage kiezen. Zo weet je zeker dat je naar jouw vertrouwde expert, die weet wat het beste is voor jouw auto, gaat. Voor onze verzekerde is de klap ook echt persoonlijk omdat hij graag zelf aan de geliefde auto knutselt. Veel mensen zullen een Citroën Mehari misschien niet de mooiste auto vinden, maar voor onze klant hangen er emotionele herinneringen aan.  Een krom voorwiel en een mogelijk beschadigde vooras moeten echter wel degelijk door een expert worden gerepareerd om de auto nog goedgekeurd te krijgen. En dus neemt de klant contact op met zijn garagist, die de auto een paar uur later op de locatie van de autoshow komt ophalen. 

De garagist kan het wiel gelukkig snel vervangen voor een origineel, en ook de vooras is gerepareerd. Maar hij heeft echter geen goede oplossing voor de gescheurde buitenkant. De oranje kleur maakt dat de auto op elke parkeerplaats goed herkenbaar is, maar polyester in de toch ietwat verkleurde tint vinden is erg lastig. De tijdelijke oplossing is tape dat de garagist oranje heeft geschilderd.

Bij een ander zou dit tranen oproepen, maar onze verzekerde ziet direct een mogelijkheid om zelf een oplossing te vinden en zo toch zelf te kunnen knutselen.

Creatieve oplossing

Hoe repareer je oranje polyester dan? Onze klant bedenkt na enkele weken denken en peinzen een creatieve, en stevige oplossing. Een wereldwijd zeer bekend plastic speelgoedblokje wordt geproduceerd in rood, en in geel. Onze verzekerde heeft deze twee gesmolten, vermengd, meer gesmolten, en nog meer vermengd om zo dicht bij het oranje van zijn auto te komen. Hierna heeft hij dit met een schildersmes aan zowel de binnenkant als de buitenkant van de kap gesmeerd en laten opdrogen. Wat eerst een verdrietig einde van een mooie zonnige dag met klassiekers was, is nu een stoer verhaal over een creatieve oplossing tijdens de volgende autoshow. 

Met vertrouwen onderweg met Classic Cars by Hiscox

Bij Hiscox begrijpen we dat een klassieke auto, jouw klassieke auto, meer is dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Als verzekeraar begrijpen we deze persoonlijke waarde en daarmee jouw liefde voor klassieke auto’s. En daarom bieden we iedereen een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve én subjectieve waarde van jouw auto. Ongeacht of je één klassieke auto hebt of een volledige collectie. En ook je geliefde vakantiehuis kunnen wij direct verzekeren, zo weet je zeker dat je op alle gebieden de juiste steun ontvangt wanneer een onfortuinlijk ongeluk plaatsvindt. Bekijk nu direct wat we voor jou kunnen betekenen