Waarmee kunnen we je helpen?

De kat, met de kandelaar, in de woonkamer


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Anonymous (not verified)
Het monumentale pand aan het water van Leiden straalt rust uit in het schemerlicht van een ondergaande zon. Zachte muziek klinkt vanuit de keuken. Kaarsen verlichten de woonkamer naarmate de zon verder en verder zakt. Een nieuwsgierige kat jaagt een vlieg op door de woonkamer. Je hoort helaas de klap niet.
Kat

Kaarsen in het donker stralen warmte, licht en gezelligheid uit. Zeker wanneer deze in antieke kandelaars staan die jouw schoorsteenmantel sieren. Je hebt de twee ornamenten enige tijd geleden gekocht op een veiling om jouw interieur aan te vullen. Terwijl je staat te koken loopt je kat door de woonkamer. Het dier springt van de koffietafel naar de vensterbank, van de vensterbank naar de rand van de oude haard. En vanaf de schoorsteenmantel door naar de bank.

Het ongelukDe klap doet je kat van schrik de woonkamer uitschieten. In diens jacht op de vlieg heeft het geliefde huisdier heeft één van de massieve kandelaren omgestoten. De deuk in de houten vloer is op zichzelf vervelend, maar het echte probleem zijn de drie brandende kaarsen die op het tapijt zijn beland. In minder dan een minuut staat de woonkamer vol met rook en de brand slaat door naar de boekenkast. De vele papieren pagina’s doen perfect dienst als aanmaakhout. Gelukkig alarmeert de rookmelder je op tijd.

De afloopDe brandweer was gelukkig snel ter plaatse en heeft ook de kat kunnen redden. De schade aan je woning is door het snelle optreden beperkt gebleven tot de woonkamer, maar de rook en het roet is ook de rest van het huis ingetrokken. Hier schieten de experts van Hiscox te hulp. Je krijgt genoeg budget om tijdelijke vervangende woonruimte te vinden terwijl de experts zo snel mogelijk roet en rook uit het monumentale hout- en pleisterwerk poetsen. De woonkamer, de prachtige eikenhouten vloer en de muren worden hersteld en opnieuw geschilderd. We vinden zelfs een expert voor de gevallen kandelaar te restaureren. De antieke boekenkast en diens inhoud is helaas niet te herstellen, de schade is te groot, dus deze wordt vergoed. 

Het bedrag? Rond de 500.000 euro. Jouw zorgen? Geen. Het enige dat je straks zelf nog moet doen is nieuwe boeken aanschaffen. Wat wij hierover te zeggen hebben als je ons belt over de snelle afhandeling? “Dit is wat wij doen. Wij verzekeren mooie monumentale panden, ook tegen omgevallen antieke kandelaars.”

Een passende verzekering bij Hiscox

Wij bij Hiscox begrijpen dat een huis jouw plek is waar je je prettig en veilig voelt. Huis & Kunst is onze specialistische verzekering voor luxueuze woningen, bijzondere inboedels, kunstverzamelingen en andere kostbaarheden. Het is een exclusieve dekking die de klok terugdraait naar het moment vóór de brand, de waterschade of de diefstal. Ofwel, een verzekering voor zaken van financiële én emotionele waarde. Bekijk nu online wat wij jou kunnen bieden, of neem direct contact met ons op.