Waarmee kunnen we je helpen?

De collectie van klassieke Britten in Frankrijk


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Linda
De liefde voor klassieke auto’s is vaak gekoppeld aan sentimentele waarde en de herinneringen die samengaan met het rijden in bepaalde modellen. Verzamelaars begrijpen deze emotionele lading, en wij bij Hiscox ook.
Zagato

De liefde voor klassieke auto’s is vaak gekoppeld aan sentimentele waarde en de herinneringen die samengaan met het rijden in bepaalde modellen. Verzamelaars begrijpen deze emotionele lading, en wij bij Hiscox ook.

"Nou, hoe lang heb je je rijbewijs nou al?" 

Het behalen van je rijbewijs is voor velen een right of passage, het moment van volwassen worden waarna je de wereld kan gaan verkennen. Als autoliefhebber weet je hoe heerlijk dat gevoel van vrijheid is, het is iets dat je vanaf jongs af aan is ingegeven. Als kind keek je je ogen uit naar de auto’s in de garage van je grootvader, het was in jouw kinderogen een legendarische collectie. De speelgoedautootjes van Dinky Toys die hij je gaf hebben jarenlang de planken in je slaapkamer gevuld. Ze staan inmiddels in de werkkamer van je tweede huis, het is een collectie op zichzelf en zijn vervuld met sentimentele waarde. Vanuit daar is jouw voorliefde voor klassieke voertuigen enkel gegroeid. Je reed met je eigen vader mee in de TulpenRallye, en kon niet wachten tot je een eigen ruimte had voor meerdere auto’s. Met de aanschaf van een tweede huis op het Franse platteland kreeg je eindelijk de mogelijkheid tot een garage voor je eigen wagenpark. Nu staan daar enkele prachtige klassieke auto’s waar je met veel plezier in rijdt. In Nederland staat de klassieker waarmee je nog elk jaar meerijdt in verschillende dag-rally’s. Je hebt er zelfs al twee gereden met je nichtje, die je nu de Franse oprit op ziet rijden.

Achter het stuur van haar moeders auto, zie je de jongvolwassene soepel een parkeerplek opdraaien. Ze is net zo’n autoliefhebber als jij. Met een glimlach op je gezicht kijk je toe terwijl je de sleutel van de garage uit je zak vist. Het is 35 graden, de zon staat hoog aan de hemel. En zomer in Frankrijk is het perfecte weer voor wat je haar wil aanbieden.

“Kies er maar één uit om vandaag in te rijden.” En met die woorden geef je haar de sleutel van de garage, en toegang tot je wagenpark.

De verzamelaar en diens collectie
In de garage net iets onder het huis staan vijf auto’s, die je regelmatig zelf onderhoudt zodat ze klaar zijn om te gaan wanneer jij dat wilt. Grootvader was een liefhebber van Volkswagen. Je vader prefereerde Zuid-Europese auto’s, en bezat een mix van Frans en Italiaanse maak. Jij daarentegen voelt de meeste band met de Britten. En dus staan er drie Rolls Royce, de Bentley Mark VI en een Aston Martin DB4 GT Zagato. Wat de auto’s verder nog gemeen hebben, behalve hun Britse origine, is dat ze allemaal zwart zijn. En glimmen door de liefde die jij erin stopt om ze in perfecte staat te houden. Het enige kleurtje in de garage is de rode Franse lelie die als sticker op de deur is geplakt. Het is het logo van je verzekeraar, die je eerder dit jaar heeft geholpen bij het repareren van een lelijke deuk in je klassieke Rolls Royce Phantom. 

Niet veel later geef de sleutels van je Aston Martin aan je nichtje mee. Je weet dat ze voorzichtig zal rijden, ze weet immers hoeveel deze auto’s je emotioneel waard zijn en deelt die passie. Maar je voelt je ook gesteund door je verzekeraar als er toch een onbedoeld ongeluk gebeurt.

Met vertrouwen onderweg met Classic Cars by Hiscox
Bij Hiscox begrijpen we dat een klassieke auto, jouw klassieke auto, meer is dan een object. Het een bewegend bezit dat draait om beleving en emotie. Veel bezitters koesteren bijvoorbeeld de jeugdherinneringen die aan de auto kleven. Voor anderen is de oldtimer een bron van nieuwe belevenissen, een welkome ontsnapping aan het dagelijkse leven. Als verzekeraar begrijpen we deze persoonlijke waarde en daarmee jouw liefde voor klassieke auto’s. En daarom bieden we iedereen een verzekering op maat die rekening houdt met de objectieve én subjectieve waarde van jouw auto. Ongeacht of je één klassieke auto hebt of een volledige collectie. En ook je geliefde vakantiehuis kunnen wij direct verzekeren, zo weet je zeker dat je op alle gebieden de juiste steun ontvangt wanneer een onfortuinlijk ongeluk plaatsvindt. Bekijk nu direct wat we voor jou kunnen betekenen