Waarmee kunnen we je helpen?

Als er iets is, staat Hiscox voor je klaar


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Published:
Updated:
Hiscox
Uiteraard was Hiscox dit jaar opnieuw sponsor van de Tulpenrallye. Maar niet geheel zonder kleerscheuren.

Uiteraard was Hiscox dit jaar opnieuw sponsor van de Tulpenrallye. En uiteraard namen Jeroen Opstelten (manager Art and Private Client) en Jan Willem van Es (marketing manager Benelux) weer plaats in de blauwe Volvo 142 S van Jan Willem om het parcours van 2.565 kilometer af te leggen. De reis voerde hen vanuit Andorra via onder meer Avignon en Luxemburg naar de finish in het Limburgse Valkenburg. Maar niet geheel zonder kleerscheuren…

“We hebben een ongelukje gehad op een parkeerplaats”, vertelt Jan Willem. “Het was niet onze schuld overigens. Een van de deelnemers in een Porsche stak achteruit en schuurde langs de Volvo. Die heeft niet veel schade, maar de Porsche ligt van achter tot voor open. Erg vervelend natuurlijk, maar toch ben ik wel benieuwd hoe dit verder gaat. De eigenaar heeft namelijk geen Classic Car by Hiscox-verzekering afgesloten…”

Pech

Ook had de Hiscox-equipe op de laatste dag nog een technisch probleempje. “De magneet van de startmotor ging kapot en dus moesten we de auto na elke stop aanduwen. Gelukkig dat het pas op de laatste dag gebeurde!” Ze waren uiteraard niet de enigen met pech. “Lang niet alles was zo eenvoudig op te lossen als onze panne”, aldus Jan Willem. “Mede daarom sponsoren we al jaren het technische team dat meerijdt met de Tulpenrallye: de Hiscox Rally Service Ploeg. Immers, als er iets is, staat Hiscox voor je klaar!”

Superwegenwacht

De Hiscox Rally Service Ploeg is een groep liefhebbers, die al jaren op eigen initiatief en zonder eraan te verdienen meereist in de Tulpenrallye-karavaan. Jan Willem: “Zie het als de ‘superwegenwacht’. Zo had de motor van een van de deelnemers halverwege het parcours een nieuwe kop nodig. Die laten ze dan invliegen en monteren ’m zo snel mogelijk. Maar ook laswerk wordt ter plekke uitgevoerd.”

“De leden van de Service Ploeg voelen zich daardoor echt onderdeel van het spektakel. Niet alleen bij de Tulpenrallye overigens, ook bij andere grote tourevenementen zoals bijvoorbeeld de Classic 500 Challenge en de Via Flaminia. Voor Hiscox is dat natuurlijk goed, omdat we op die manier bij veel grote rally’s vertegenwoordigd zijn.”

Veel animo voorPartnerrallye

Ook de Partnerrallye, die traditioneel op laatste dag van de Tulpenrallye wordt verreden, was een succes. “Er deden dit jaar opvallend veel Hiscox-equipes mee”, aldus Jan Willem. “Tien van onze partners hebben het parcours van Luxemburg naar Valkenburg afgelegd en twee ervan zijn in de top tien geëindigd. Het zou me niet verbazen als we ze binnenkort ook in de Tulpenrallye zelf terugzien. De ervaring leert namelijk dat veel Partnerrallye-rijders doorstromen.”