What can we help you with?

Fine Art


Fine Art is de kunstverzekering voor privéverzamelingen, bedrijfscollecties of museumcollecties. Het is een verzekering die elke vorm van kunst omvat. Van poppenhuisverzameling tot werken van Rauch. Schilderijen en beeldhouwwerken, maar ook installaties, tapijten en kostbaar aardewerk. Hiscox biedt u hiermee een alomvattende kunstverzekering voor één exemplaar of een gehele collectie. De dekking beslaat vrijwel alle risico’s. Dus thuis, maar ook op een tentoonstelling of tijdens transport.

Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape mask

1.

We delen uw passie

Hiscox is de private insurer die uw fascinatie voor kunst deelt. Fine Art is daarom een kunstverzekering die u uw passie teruggeeft, ondanks de kunstroof, de beschadiging of de brand. We dekken vrijwel alle risico’s, zonder discussie. En we bieden een service die begint met uitbetalen, in plaats van ermee te eindigen.

2.

We denken mee

We helpen u desgewenst geheel vertrouwelijk bij het professioneel taxeren en verzekeren van uw collectie. Is een kunstwerk ná het herstel van een gedekte schade in waarde gedaald? Dan vergoeden we ook die waardevermindering. En duikt een gestolen of verloren object uiteindelijk toch weer op? Dan krijgt u altijd de gelegenheid het terug te kopen.

3.

Voor vrijwel elk risico

Fine Art is een verzekering voor kunst, objecten of verzamelingen. De kunstverzekering dekt vrijwel alle risico’s, overal ter wereld, op elke locatie, ook tijdens transport. Wat niet uitdrukkelijk uitgesloten is, is per definitie verzekerd. Dient u een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Zo luidt onze stelregel.

Standaard overdekking

Al uw nieuwe aankopen krijgen standaard een overdekking van 25%. En Fine Art dekt vrijwel elk risico van uw kunstbezittingen, inclusief beschadiging.

  Schadevergoeding op maat

  U kunt kiezen voor contante schadevergoeding óf een volledig vergoede restauratie. Maar soms is natuurlijk zelfs de kleinste beschadiging al fataal. Bij deelschade kunt u een voorwerp daarom als totaal verloren laten verklaren.

  De voordelen van Fine Art
  • ‘Allrisk’, want Fine Art by Hiscox is een kunstverzekering die vrijwel elk risico dekt van uw kunstbezittingen, inclusief beschadiging en wereldwijd.
  • Is een kunstwerk ná het herstel van een gedekte schade in waarde gedaald? Dan vergoeden wij ook die waardevermindering.
  • Duikt een gestolen of verloren object uiteindelijk toch weer op? Dan krijgt u altijd de gelegenheid het terug te kopen.
  • Al uw nieuwe aankopen zijn automatisch meeverzekerd tot 25% van het verzekerd bedrag (mits u de aankoop binnen 60 dagen bij ons meldt).
  • Uw kunst is overal ter wereld verzekerd. Ook tijdens transport.
  • Er geldt een uitgebreide paren- en stellenbepaling.
  • Ook schade door restaurateurs en schoonmakers is gedekt.

   

  Direct aanvragen

  Fine Art afsluiten? Voor kunstverzamelingen tot € 150.000 regelt u het online.