Waarmee kunnen we u helpen?

Onderschatten ICT'ers hun beroepsaansprakelijkheid?


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Published: Fri, 05/01/2020 - 15:38
Updated:
Anonymous (not verified)
We zijn privé gewoonlijk goed verzekerd. Ruim 90% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering. Die beschermt tegen de gevolgen van foutjes die we als particulier maken. Zakelijk is die situatie omgekeerd. Neem ICT-bedrijven: liefst 55% van hen heeft geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Is dat onwetendheid of onderschatten ICT’ers hun risico?
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wie is ingehuurd bij een klant en daar met zakelijke ICT-systemen werkt, kan met één klein vergissinkje al snel cruciale bedrijfsprocessen verstoren. Zo’n foutje is snel gemaakt. ICT-projecten staan immers bijna altijd onder tijdsdruk, zijn vaak complex. Daarnaast kunnen nieuwe wensen of voortschrijdend inzicht tijdens een project zorgen voor onverwachte wijzigingen, misverstanden of meningsverschillen. Natuurlijk is een goede vergadering gewoonlijk voldoende om zulke issues op te lossen. Maar niet altijd.

Daar loert het gevaar. Want waar grote, zakelijke belangen heersen, zijn grote schades reëel. Zelfs de beste ICT’er kan na een klein probleem ineens een hoge gevolgschade zien ontstaan. En een organisatie kan onmogelijk altijd zijn werknemers controleren. Veel opdrachtgevers erkennen dat risico en stellen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Wie niet is verzekerd, krijgt geen contract. 60% van de verzekerde ICT-bedrijven voert dan ook een contractuele verplichting aan als reden om zich te verzekeren.

Met de recent verder verbeterde beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox is uw klant uitstekend verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheidsrisico’s. Hiscox heeft ruim 30 jaar ervaring met ICT polissen op maat, speciaal ontwikkeld voor klanten in alle omzet categorieën.

Meer weten? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij Hiscox of met Yasin Chalabi, Manager Professional Insurance en Cyber & Data Risks: [email protected] of telefoon +31 (0)20 517 0700.

Bron: marktonderzoek BAV-appetite Nederland, Hiscox Benelux 2019