Waarmee kunnen we u helpen?

Klant ontevreden met geleverd werk, wat nu?


Hiscox banner shape mask mobile Hiscox banner shape
Mon, 04/04/2022 - 16:53
Hiscox
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Monica (28) is enthousiast wanneer ze wordt ingeschakeld door een productiestudio om mee te denken over hun IT-strategie. ‘Het huidige IT-systeem van de klant werkt niet efficiënt, waardoor werknemers veel tijd kwijt zijn aan het opslaan en zoeken van werkbestanden. Om dit proces te versoepelen werd ik ingeschakeld om advies te geven en een IT-strategieplan te leveren waarmee het probleem zou worden opgelost. Al snel kwamen we tot een strategie binnen het budget van de klant en werd mij gevraagd of ik de benodigde werkzaamheden ook kon uitvoeren. Ik was trots dat ik door mocht pakken met deze opdracht.’

Achterlopende resultaten
Drie maanden later krijgt Monica een vervelend telefoontje van de productiestudio: de IT-strategie is niet wat ze ervan verwacht hadden. Over de werkzaamheden die Monica naar aanleiding van de strategie heeft uitgevoerd waren geen klachten, uit het telefoontje blijkt al snel dat het probleem een stuk dieper ligt. ‘Na de nieuwe strategie een paar maanden doorgevoerd te hebben, bleek dat de werknemers van de klant nog steeds moeite hadden met het vinden van hun bestanden. De situatie is wel verbeterd, maar nog niet wat de klant ervan had verwacht. Nu stelt de productiestudio mij aansprakelijk voor een schade van €9.225. Zij houden mij verantwoordelijk voor de verloren tijd die werd veroorzaakt door mijn geleverde strategie, plus de kosten van de apparatuur die ze niet zouden hebben aangeschaft zonder mijn advies. Wat kan ik doen, nu zij de schade op mij willen verhalen?’

Ondernemen zonder zorgen in de IT-sector
Miscommunicatie en foutjes tijdens het werk komen vaak voor. Dat kan grote gevolgen hebben. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u financiële schade voor uw bedrijf vergoed krijgen of heel beperkt houden in het geval van een schadeclaim van een klant of opdrachtgever. Technology Protection by Hiscox biedt bescherming tegen specifieke risico’s voor ondernemers binnen de ICT-branche. Deze verzekering dekt onder meer verlies of beschadiging van documenten en elektronische data, gebreken in de levering van technologieproducten of fouten bij het uitvoeren van een project. Uniek daarbij is, dat Hiscox elke tekortkoming in de nakoming van gemaakte afspraken dekking biedt voor contractbreuk. En als het tot een rechtszaak dreigt te komen, biedt de polis dekking voor uw juridische kosten.

Waarom Technology Protection by Hiscox?
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hiscox zorgt voor gemoedsrust in vervelende situaties. Hiermee voorkomt u namelijk grote financiële problemen als gevolg van een onzorgvuldigheid De verzekering is specifiek bedoeld voor ondernemers in de informatie- en communicatietechnologie. Zelfs de meest ervaren professionals maken foutjes. Denk bijvoorbeeld aan:
 

  • Het geven van een verkeerd advies;
  • Het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie;
  • Het schenden van intellectuele eigendomsrechten zoals merkenrecht of auteursrecht;
  • Het missen van een deadline;
  • Het verliezen van data van een klant.
     

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. Of bereken vrijblijvend online uw premie. En hier leest u wat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering precies is.

Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend en de exacte dekking hangt af van de specifieke omstandigheden van het specifieke geval en de specifieke polis.

Ontdek vrijblijvend uw premie

Binnen 5 minuten online berekend!